0 oy
199 göst.
Doğum kategorisinde (78 puan)
Kızlar çok heyecanliyim.  Bir hafta sonra sezaryen olacağım . Ilk gebelik. Tüp bebek ve yas 40. Riske atmak istemedim. Doktora bıraktım kararı. Sezaryen ile alalım dedi o da. Sezaryen olanlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.  Biraz korkumu yenerim en azından. Çok ağrı oluyor mu? Genel,spinal veya epidural ? Hangisini yasadiniz? Nasıldı ?
Gebelik haftası 37

4 Cevap

+1 oy
(299 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Hayırlı olsun inşallah bebeğiniz :) bende 4 sene önce spinal anestezi ile sezaryen oldum  çok da rahat geçti. İlk gün biraz zorlandım, 2.günden sonra bebeğin altını açmak oturup kalkmak olsun o işleri rahat yapıyordum. İlk 1 hafta işte dikişler biraz acıyor ama çok değil. Öksürük hapşırık olursa biraz acıtıyor. Ama geçiyor. İlaçlarınızı kullanın inşallah rahat atlatırsınız. Spinal daha iyi, en azından bebeğinizi hemen kucağınıza alıp emzirme sevme hissini daha erken yaşıyorsunuz. Kum torbası falan konmuyor
(78 puan)
Cok teşekkür ederim cevabınız için.  Allah bebeğinize uzun ömür versin.  Hayırlısı olsun inşallah.  Benim de doğum hikayem çok güzel geçer. Herkese anlatirim inşallah.
(299 puan)
Rica ederim ne demek. Sık sık banyo yapın, ben banyo yaptıkça ve bebek uyuyunca bende uyurdum biraz, sütümün o zamanlar arttığını farkettim. Dikişler de hemen iyileşiyor su değdikçe. Benim ilk gebeliğimde doktorum nedense bana 1 hafta banyo yapma haftaya kontrole gel demişti. Ama yaz ayıydı 2.gün rahatsız oluyor insan. Yine de karnıma havlu koydum annem streç sardı banyo yaptırdı..öyle mi rahatlar insan.. şimdiki doktoruma ilk onu sordum nasıl yapıyorsunuz diye. Bu da sezaryen olacak inşallah. İkinci gün bandı çıkar istediğin zaman banyo yap ki sütün gelsin rahatlarsın dedi sağolsun. Buna da dikkat edersiniz.
(78 puan)
Tsk ederim bilmiyordum. Banyo da su degmesi dikisleri tehlikeye sokar ve enfeksiyon kaparim diye tahmin etmiştim.  Uyarın icin sağol.
-Reklam-
+1 oy
(691 puan)
Hayırlı olsun. 8 yıl önce genel anestezi ile oldum. Uyudum uyandım bebek kucağımdaydı. Ağrı tabii ki var ama dayanılmayacak ah vah çekecek kadar değil. Adet sancısı bile daha şiddetli bunun yanında. Sütüm hemen geldi. Gelmese bile zaten ilk üç gün bebeğin midesi kiraz kadar. Yetiyor o gelen bile Allahın izniyle. 2. Gün 6 kat merdiven çıktım geldim çamaşır astım :) sakın yatmayın sürekli hareket halinde olun. 

Hayırlı doğumlar  
(78 puan)
Çok teşekkür ederim.  Icimi rahatlattin.  Umarim ben de senin kadar rahat atlatırım.
(691 puan)
Umarım, zaten bebeği görünce ne acı kalıyor ne sancı. Hele o ilk emzirme yok mu :) bebek çektikçe kalbinden sanki bir şey akıyor. O duygu anlatılmaz yaşanır. İnşallah keyifli bir doğum hikayeniz olur sizinde. Yıllar sonra bile böyle mutlulukla anlatırsınız
(78 puan)
Ayyy ne güzel anlatmışsınız.  Bebeğimi çok merak ediyorum.  Kucağıma alıp ona doyasıya bakmayı koklamayi hasretle bekliyorum.  Inanın heyecanım katladı olumlu yönde.  Bu güzel duyguları yaşarım sağlıcakla da bebeğimi evime getiririm. Çok mutlu oldum. Allah ta sizi hep mutlu etsin.
(691 puan)
Amin cümlemizi :) hep olumlu düşünün. Herşey güzel olacak emin olun. Hele bir bebeğinizle tanışın beni çok iyi anlayacaksınız :) sağlıkla alın yavrunuzu inşallah. Benim 2. Bebeğim yolda 3 hafta kaldı. Aynı duyguları tanısamda hala sanki ilk kez yaşıyormuşum gibiyim. Evlat sevgisi çok başka.
(78 puan)
Ne kadar güzel.  Sizin de az kalmis. Allah sagsalim kucagina almayi nasil etsin. Cinsiyetleri ne? Benim kızım olacak. Daha isim konusunda karar veremedik eşimle . Esim Aymira istiyor ben ise Elisa istiyorum. Sen ne koyacaksin?
(691 puan)
Amin sağ olun:) Kızım 8 yaşında adı Karen. Saf temiz demek ve Veysel karaniden geliyor. Kime söylesem kızına Karen adını veriyor buaralar :) 2. oğlan onun ismine hala karar vermedik. Ablası Çınar, babası Toygar ben Teoman istiyorum :) hayırlısı diyelim.
(78 puan)
Hepsi de güzel isimler. Kızının ismi de çok güzelmiş.
(691 puan)
Sağ ol canım :) bu arada aymira çok hoş geliyor kulağa. Elisa çok duyduk ama Aymira tam bir kız ismi gibi. Hayırlısı olsun inşallah.
(78 puan)
Tşk ederim
0 oy
(605 puan)
Aynı hafta doğum yapacağız inşallah sağ salim kucağımıza alırız :)))
(78 puan)
Insallah . Kız erkek? Sezaryen mi sizin de?
(605 puan)
Sezeryan oğluşum olcak inşallah:)
(78 puan)
allah anali babali büyütsün
(605 puan)
Hepimizin yavrusunu amiin
0 oy
(2,732 puan)
Sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım ♥️ bende bekliyorum sezeryan olucak gibi şuan arkadaşım oldu hemen ayağa kalktı çok memnun kaldı belden aşağı uyuştu onun hemen sütü de geldi maşallah memnundu yani inşallah bizlerin de öyle olur
(78 puan)
Allah uzun ömürler versin tüm evlatlara. Bizler de inşallah güzel anılarla döneriz hastaneden.  Allahım isteyen herkese de yaşatsın bu güzel heyecanlı duyguları.  Allah tamamına erdirsin. Sen nasıl sezaryen istiyorsun ? Ben panik insan olduğum için genel anestesi isteyeceğim.  Ama çevrem belden aşağı daha rahat diyor.
(2,732 puan)
Bendede panik atak anksiyete var ama kendime gelmem kızımı emzirme olayı düşününce ona da haksızlık etmek istemiyorum kziim makat geliş dönmedi doğum pozistonuna belden aşağı herkes öneriyor korkulacak bişey yok diyorlar ama
(78 puan)
Doğum pozisyona döndüğünü nerden anliyorsunuz? Benim bebeğimin ayağı hala solda .Sanırım benimki de dönmedi.
(2,732 puan)
Nasıl anlaşılır bilmiyorum ama ben kafasının midemin orda olmasından anladım zaten her gittiğimde kafa orda alt taraflarım boş

İlgili bir soru bulunamadı

651,136 soru

3,427,765 cevap

4,260,355 yorum

184,036 üye

...