0 oy
126 göst.
Doğum kategorisinde (122 puan)
Öncelikle herkese merhabalar... normal doğum yapan anneler ilk hamileliğim ve şuan normal doğum anını düşündüğümde bile sanki o anda gibi heyecanlanıyorum ve aşırı derece korkuyorum anlatamam yani kalbim bile hızlı atıyor ne olur tecrübeli olanlar içime su serpin nasıl yenerim korkumu tamam bebeği kucağa alınca unutuluyor diyorsunuz ama alana kadar napacağım çok mu zor yani zamanı yaklaştıkça daha kötü oluyorum tabikide çocuğuma kavuşmayı çok istiyorum ama korkmam yine de hep içimde bir yerde duruyor lütfen yardımcı olun teşekkürler 
Gebelik haftası 30+0

3 Cevap

0 oy
(24 puan)
Ben de aynı durumdayım benim de ilk hamileliğim. 36+1 deyim geceleri uykumu kaçıracak kadar stres yapıyorum. Bence bu durum birçok doğum hikayesi dinlediğimiz için oluyor. Her doğum her sancı, acı kişiye özel oluyor ben bir tek bununla teselli ediyorum kendimi. Acı eşiği o anki ruh hali hepsi farklı yani. Ve en kötü ihtimalle sezaryen gibi bir seçenek var. Hiçbir şey yapılamazsa o şekilde doğum gerçekleşecek. Eninde sonunda o bebe doğacak ve o acı sonsuza kadar sürmeyecek olaya böyle bakmayı deniyorum. :)
(309 puan)
bunu yazmaya gelmiştim. kesinlikle böyle yapın. eninde sonunda bebek ordan çıkacak diye düşündüm:) hiçbir acı dayanılmaz değildir sancı varken kendinizi yormayın yeter gerisi zaten kendiliginde  gelişiyor ebe yardımı ile. bide yanınızda çok kişi bulundurmayin.
(309 puan)
bağırarak yormayın**
-Reklam-
0 oy
(616 puan)
Panik stres yapmak isleri kolaylastirmiyor sancilarda kendinizi kasarsaniz dogumunuz uzuyor kendinizi rahat birakin kafanizda mutlu oldugunuz bir yere gidin dua okuyabilirsiniz o surecte ebeleri cok iyi dinleyin onlar hergun onlarca cocuk dogutturuyor birsey diyorsa birbildikleri vardir. Enerjinizide bagirarak kendinizi sag sola atarak harcamayin hic bir ise yaramadigi gibi o enerjiye ihtiyaciniz oldugunda bitmis oluyor ikinamiyorsunuz surec yine uzuyor. Kisaca O ana mental ve fiziksel olarak teslim olun ve herseyi doganin akisina birakin vucudunuz ne yapmaniz gerektigini sizden iyi biliyor. Cok fazla korkuyorsanizda epidural dogumu arastirabilirsiniz.
0 oy
(487 puan)
En önemlisi sakin olmak canım :) bana tarif edilirken en çok acı cektigin canının yandigi zamanı düşün falan demişlerdi sancı geldi arttı falan, bende heralde biraz daha artacak bu sancı çok az, bu da değil daha artması lazım diye beklerken doğurdum :D kolay doğumların olsun kasma daha zamanında var. Bunları düşünmek yerine buzluğa ne atsam diye düşün :) müzik dinle kitap oku gez resim çekin :))))

İlgili sorular

653,182 soru

3,435,938 cevap

4,269,319 yorum

184,598 üye

...