0 oy
275 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (214 puan)
30+1 haftalık hamileyim düne kadar bebeğim çok hareketliydi. Tekme atınca bazen canım acıyordu. Dünden beri yine hareket var ama çok azaldı. Eskisi gibi sert değil tekmeleri. Hiç hissetmiyor değilim ama doktorada bir gitmekimiyim bilmiyorum stres oldum. Bu haftalarda bu şekilde bebek hareketlerinde azalma yaşayan var mı?

9 Cevap

0 oy
(203 puan)
Bizde 30+0 ız zaten genel olarak tekmeden cok icimde hareketlerini hissediyorum gerilme dinme gbi hareketleri karnimi o an sekilde sekle sokuyor:) dun ucak yolculugu yaptim oyuzden tum gun biraz sesszdi sanrm o da yoruldu. Bence bu normal, yani uyuyor olabiliyor yeri daraliyor soncta buyuyor. Bu hareketsizlik uzun surerse tabiki dr a dansmali ama ben rahatsz ettigimde bizimki tepki veriyor rahatlıyorum
(214 puan)
Dün resmen rahatsız ettim oynadım önceden aynısını yapsam pat pat vuruyordu dün o kadar uğrşmama rağmen bir iki anca vurdu. Suanda da hissediyorum ama öyle eskisi kadar sert değil. Biraz daha dinlicem olmadı eşim işten gelsin bir acile gitcem.
-Reklam-
0 oy
(299 puan)
İnşallah bir şey yoktur içinizi ferah tutun. Doktorum bana hiç hareket etmezse karnını doyur tatlı bir şeyler de ye. Sol yanına yat sessiz bir yerde elini de karnına koy. Eğer hareket ediyorsa 2 3 defa sorun olmaz genelde demişti

. Bazen bizim yorgunlulumuzdan da etkileniyorhareketleri. Anne çok hareketli olunca bebek tüm gün sallana sallana daha çok sersemler uyurmuş. 
(214 puan)
Perşembe günü işte çok fena yorulmuştum çok haretliydi ama yinede yürürken falan hissediyordum dün izinliydim akşama kadar yattım cok sakin ve sessizdi:)
0 oy
(3,235 puan)
29. Haftadayım dün doktorumdaydım aynı şeyi söyledim. Önceden hissettiğin miktarın yarısından az değilse sorun yoktur dedi. 

Bilmiyorum dedim, erken olmasına rağmen nst ye bağlayıp baktılar her şey normal çıktı. Önemli olan şiddet değil, hareket edip etmemesi dedi. 

Her zaman aynı şiddette tekme atmazmış. İçim rahatlasın diyorsanız siz de gidin, ama mesela onun yerine sabahtan akşama hissettiğiniz hareketleri de sayabilirsiniz. 

Yeterli sayıdaysa içiniz rahat olsun.
(214 puan)
Ne kadar harwket etmesi lazım mesela
(3,235 puan)
Gün içinde kaç farklı zaman hareket ediyor sayın. Mesela bir şeyler içtikten sonra solunuza yatın sessiz bir ortamda 1 saat içinde hareket ediyor mu bakın.

Ben gün boyu aktif hareket halinde olduğumdan gün içinde hissedemeyebiliyorum mesela. Çalışıyorum aklımı bebeğin hareketlerine veremiyorum.

Ama sabah ve akşam net hissediyorum, bu illa büyük bir tekme olmak zorunda değil. Dün gün içinde arabayla bir yere giderken de arabada hissettim mesela. Normalde ayakta olunca zor hissediliyor.

İnternette 2 saat içinde 10 hareket olması gerek yazıyor, doktorum böyle bir şey yok bebek uyuyor sürekli hareket etmeli gibi bir şey yok dedi. Günde 4-5 ayrı zamanda hareket hissedebiliyorsanız problem yoktur ki ben çoğu zaman sadece sabah ve akşam hissedebiliyorum.
0 oy
(1,716 puan)
Benimde oyleydi birazda psikolojik yapıyoruz bence
(214 puan)
Sizinde mi bu haftalqrda böyleydi. Olabilir. Korkarak yaşıyorum zaten
(1,716 puan)
Benim de öyleydi geçen hafta cumartesi günü hiç hissetmedim ağladım nerdeyse psikolojik yapıyoruz pazartesi gittim hicbirsey yok dedi dktor
0 oy
(135 puan)
Sen hareketliyken hareket etmiyorlar sola doğru yat bir sure bekle başlar hareket etmeye.
0 oy
(450 puan)
Canim bende 30 haftalikken bir kac gun hareketleri azalmisti bir gun de sabahtan oglene kadar hic oynamadi dr um hemen gel bakalim dedi gittim nst ye aldi cok sukur bi soru  yok dedi bebekler herzaman cok hareketli olmayabilir dedi ama ister istemez stres yapyim sonra geri normale dondu su an 31 +4 uz yine hareketlendi :)
(214 puan)
Ay vok sükür inşallah benimkide eski haline döner sabahtan az da olsa hareket hissettim içim rahatladı. Darısı başıma diyim:)
(450 puan)
Döner cnm hiç merak etme :) tabi için rahat etmesse bi dr una görün :)
0 oy
(488 puan)
Aynı haftada benimde oldu canım iki gün dalgalanma gibi oldu en sonunda kalkıp doktora gittim nst ye soktu nst ye girince hareketlenmeye başladı doktorum da sıkıntı yok bu haftalarda oluyor dedi. Ama için rahat etsin bir doktora git bence çünkü o düşünce rahat ettirmiyor insani
0 oy
(437 puan)
Canim bazi hareketlerini hissedemeyebilirsin demisti benim doktorumda ultrasonla bakarken hareket etti hissettin mi dedi hayir hissetmedim dedim canım eger aklina cok takilirsa sekerin yoksa taze sıkılmıs portakal suyu ve tatliya deli oluyorlar kıpır kıpir oluyorlar o zaman ama icin rahat etmezse genede doktora gorün canım 
(214 puan)
Çok sükür sabah biraz hareketlendi rahatladım ama dün beni deli etti ne yaptıysam hissetmedim ağladım berbat bir histti ya allahım bebeklerimizi korusun
(437 puan)
Bende böyle korktugum zaman saglik ocagina gidip kalp atıslarıni dinliyorum canım hem icim rahat ediyor hem iyi oldugunu biliyorum
0 oy
(39 puan)
Bazen öyle oluyor korkma bence geri eski haline gelir

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 73 göst.
0 oy
3 cevap 92 göst.
0 oy
3 cevap 149 göst.
0 oy
4 cevap 292 göst.
16 Ocak 2022 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde MGR (150 puan) sordu

649,592 soru

3,421,913 cevap

4,253,647 yorum

183,595 üye

...