+5 oy
2,306 göst.
Doğum kategorisinde (907 puan)

Selam kızlar aylardır aranizdayim. Burda çok hikaye okudum cok sorun gördüm cok paylaşımlarda bulundum. Çok şükür ki böyle bir post açmak bana da nasip oldu. Cok sezeryan hikayesi okuyup hatta YouTube da her dilden ameliyat videoları da izledim. Ama yaşamak bambaşka bir sey miş. Burda en ince detayına kadar her şeyi anlatacağım. Bugün doğumun 9. Günü. İlk günden yazmadım ki her şeyi tam yaşayıp tam aktarmak istedim. Çünkü şunu anladım ki herkes aynı şeyi yaşamıyor yada eksik anlatılıyor. Özellikle ilk defa sezeryan olacaklar bu hikayede en İnce detaya kadar her konuya hakim olacak.


Benim ilk gebeliğim normal doğumdan korktuğum için planli olarak 11 mart cuma günü saat 9.00 da gün almıştım. 


Önceki gün ev işine girdim çamaşır suyu ile banyo mutfak köşe bucak temizlik yaptim.  Kardeşim ve ablam yanima geldiler.. heyecandan gece 3 e kadar uyuyamadik. Tabi düş aldım saçımı maşaladim kaş göz makyaj vs hazırlık yapıp. Sütlaç, huşap kompostosu valizler çantalar muhtis bir telaş vardı. 


Neyse gece 3 te herkes yataga uyumaya gecti .. ben de saat 4 gibi bir an uyudum.. sonra aniden suyum geldi. Suyun gelişiyle irkilip tuvalete kostum. Başta idrar mi kaçırıyorum diye düşündüm sonra burda okumustum idrar durduruluyor ama akan bebeğin suyu ise hiç bir şekilde durdurulmuyor ve öyle oldu. Miktarı oldukça fazla ve sıçrama seklinde şeffaf hafif de kanli su gelmeye devam edip beraberinde sancim tuttu. 38+6 dim. Hep içimde bir nukte olarak acaba sezeryan olmasam bebeğim kendiliğinden hangi gün gelecek sorusu vardi neyse ki sezeryan olacagim günün sabahı bebeğim de gelmeye karar vermişti . Çünkü sezeran bebek icin bir tür travmaymiş aniden müdahale edip gelmeye karar vermeyen kanala düşmeyen bebegi cikarmak.. yani YouTube doktorlari sezeryan karşıtları bu şekilde diyordu.. ben de bunu doğru bulduğum için değil bebeğim tam olarak doğum günü ne olur diye merak ettiğim icin kafaya cok taktım.. neyse ...


Saat sabahın 04.30 sancim sıklaştı. Depend külot giydim çünkü havbire su akıyor ve sonra da kanlar akmaya başladı. 1 saat bile uyumayan eşim ve kardeşlerimi uyandirdim panik Bir şekilde. Onlar da şok oldu çünkü beklemiyorduk  Eşim doktorumu aradı doktor hemen gelin dedi ben de hastaneye geçeceğim şimdi dedi.


Neyse hastaneye gittik. Eşim Giriş işlemleri yaptı odaya alındım doktor gelene kadar ebe gelip çatı muayenesi yaptı. Bahs edildiği gibi zor bir şey değilmiş çatı muayenesi. 4 cm acikligimin olduğunu söyledi. Direk ameliyathaneye alindim. 


Planli sezeryanim başlamıştı. Anestezi uzmanı belime spinal yapmak için beni masaya oturttu. 


O esnada 5 dk da bir sancım geliyor tabi. Sancin gecince söyle iğneyi yapalim dedi. Sancim geldi 1 dk sürdü ve geçti. Geçtiği gibi oturur vaziyette başını öne eğ elini dizine koy sırtını kamburla dedi. Bire Bir dediğini yaptım iğneyi belime yapmaya başladı. Acısı yok hafif igne batar sizisi o kadar.. derken bacaklarıma bir an sıcak Su dökülür gibi oldu ve belden aşağı resmen donduruldum.  Beni yatağa uzatip damar yollarını acip kolumu bağladılar. Önüme perde çektiler sonra karnini boyama yapacaz dediler galiba (firca ile batikon) yaptılar. Sonra saat 07.50 di doktorum ve yenidoğan cocuk uzmanı iceri girdi selamlasip konustuk. Başlıyoruz dediler. Telefonumu oradaki hemşireye verip fotoğraf cekmelerini istedim. Doktorun başlıyoruz demesi ve telefonu istemeleri nerdeyse bir oldu. O kadar kisa sürdü ki.. o esnada bağırsaklarimi ayrişmalari,, hissettim. Midemde bir ilac hissettim tadi ağzıma geldi ve o kadar aci idi ki midem bulandı ve hocam kusacam diye bağırdım kafani cevir ve kus dedi. O esnada kustum. Derken doktorum bebegi kaldirip bana gösterdi.. o an ne acı ne sızı ... Bebeğim mosmos ve ciyak cayak ağlıyordu sağ yan tarafimda bir masaya aldılar bebegimi kontrol ve aşılarını yaptilar. Doktorum dikmeye basladi .. benim artık gözüm bebeğim dışında hiç bir şeyi görmedi.. derken bebegimi benden önce alip ameliyathane kapısında bekleyen bbabasina teslim edip odaya götürüp hemşire ile birlikte giydirmeye götürmüşler. Beni ameliyathaneden cikardilar eşim kapida bekliyordu. Odaya geçirdiler. Bacaklarım taş gibi hiç bir şey hissetmiyorum. 


Beni yatağa koydular tir tir titriyordum. Ve 3 saat boyunca titredim ağzımdaki dişleri artik hissetmiyordum soğuktan. Ne kadar çarşaf yorgan varsa örtüler cif cift corap giydirdiler kalın yünlü hırkalar elbiseler.. katman katman ama isinamiyordum. Bu kismi çok zordu. 


Bebeğim baş ucumda süt bekliyor ama ben titremekten hiç bir şey yapamadim. Sütüm de o an akmadi. Pompa vurdum biraz akti ama yetersizdi mama verdik ilk gün sonradan akti bol bol emzirdim. 


O gün akşam üstü saat 3 te bacaklarım çözüldü yürüyüşe ciktim. Ağrı kesiciler üst üste vuruluyor serumlar yapılıyor.. 


O gün ablam refakatçimdi ama geceden uykusuz kaldığı için kanepede sizip uyumuştu. Mecburen kalkip bebeğimin altını ben degistirdim.. aynı gün gaz çıkarma icin yürüdüm. Gaz çıkarmanın tek yolu yürümekti.


Derken ertesi gün hem doktorum hem yenidoğan bebek uzmanı gelip rutin kontrol ve muayene yapıp taburcu ettiler. 


Derken bugün 9. Günüm ve 7 gün boyunca spinalin etkisinden şiddetli bir an bırakmayan baş ağrısı cektim. Kafami koparmak istiyordum.. dikisler bi yandan süt ile dolup bomba gibi şişen göğüsleri sağmaya calismak bi yandan.. kanamalar akıntılar bi yandan.. Burda bazen ""normal doğum yapamadim kendimi eksik hissediyorum""" gibi postlar gördüm ve ne kadar yanlış bir düşünce olduğunu bir kez daha anladim tam tersine şahsen ben cok zor geçirdim burda kimseyi korkutmak yada farklı yönlendirmek istemem ama doğum korkum olmasaydi normal doğum tercih ederdim. Özellikle 7 gün süren baş ağrısı artik beni çileden çıkardı. Öyle bir şey ki doktor bana 10 âdet dikloron iğne bir çuval ağrı kesici yazdı kahve mi neskaffe mi ne yaptiysam ne ettiysem 7 gün boyunca baş ağrısı gecmedi. İllallah ettirdi beni. Ama bebegimi görünce unutuyordum agrilarimi. 

Sonra ne mi cektim... Hani yukarıda dedim ya mideme bir ilac verdiler diye.. işte o katı dışkılama olmasın diye bağırsak yumuşatıcı imiş. İlk dört gün ishal oldum. 5 günden 8. Güne kadar hiç bir şekilde tuvalete cikamadim . Cok feci kabızlık yaşadim.. cok afedersiniz şiringa ile alttan zeytin yağı boşaltip 2 günün sonunda agri ile sızı ile tuvalette cikabildim. Sonra kayısı felan yiyip bağırsakların yumusamasini sagladim.. 

9 gün bitmek üzere yaşadiklarim bu şekilde.. tekrar ediyorum herkesin bedeni bünyesi farkli.. herkes aynı şeyi yaşayacak diye bir şey yok.. güçlü olmaya güçlü durmaya çalıştım bu süreç boyunca. Defalarca kez ağlama krizi gecirdim sonra sütüm etkilenir diye sakin kalmaya atlatmaya çalıştım. Sakın korkmayin ama cok cok mecbur kalmazsaniz benim gibi keyfi olarak sezeryan tercih etmeyin derim.  Alternatif olarak görmeli bu yontemi . Rabbim hepinizi tek avazda kurtarip minnoşlarinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayi nasip etsin. Mümkün mertebe Kendi yaşadıklarımı yazdim merak ettiginiz bir şey varsa sorun . Bebekten fırsat buldukca cevap yazarim . Simdiden herkese geçmiş olsun.

image


Gebelik haftası 38+6 Doğdu

23 Cevap

+2 oy
(890 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Ne kadar güzel anlatmışsın sonuna kadar okudum..

Rabbım analı babalı büyütsün insaallah evladını ♡

Gecen de ark anlattı  gce suyu gelmiş hastanehe gitmiş 4cm açıklık varmış onda da oda korktugu için sezerya  istiyormuş dedi keşke o kadar açılma varken normal doğum yapsaymisim diye.
(907 puan)
Ahhh keşke ahh keşke... Bin pişman oldum yaaaa...
(890 puan)
Çoğu kişi öyle diyor 1 aya toparlarsin insaallah ♡
(907 puan)
İnşallah.. teşekkür ederim.. sizler de ins
-Reklam-
0 oy
(40 puan)
Çabucak iyilesin  inşallah gözünüz aydın bende normal istiyorum şimdi 23 haftalik oldum ama olmıycak galiba bebegin eşi assagida dediler inşallah düzelir diye bekliyorum 
(907 puan)
Sonuna kadar bekleyin derim.. olmazsa öyle yapın.. rabbim hayırlısını nasip etsin ins
0 oy
(161 puan)
Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah canım sağlıklı sıhhatli bir şekilde bende haftaya 37 olacak plesantasi aşağıda yukarı çıkmış mi diye tekrar bakılacak ona göre sezeryana karar verilecek bende istiyorum normal doğum olmasını ama işte rabbim neyi nasip ederse
(907 puan)
Hayırlısı olsun..  rabbim ağrısız acısız doğumlar nasip etsin
(161 puan)
Amin inşallah canım bir an önce toparlanirsin inşallah sende
0 oy
(35 puan)
Normal doğum yapan bir anne olarak sezeryan nedir bilmem inşallah ikinci bebeğimide normal.doğururum.cok güzel anlatmişsinz rabbim tez zamanda iyileştirsjn sızı evladınıza hayırli uzun ömür versin inşallah 
0 oy
(407 puan)
Zevkle okudum ve kadınlığın anneliğin her zorluğa rağmen ne kadar kutsal olduğunu Bi kez daha anladım. Hayırlı olsun gülerek büyütün. Ömrü bahtı daima açık olsun inşallah yavrunun. 37 +5 te yani salı günü ikinci normal doğumumu yapacağım suni sancı ile. Lakin ilki çok zor olduğu için 18 saat sancı çektiğim için üstüne de kesi ve dikişler çok kötü olduğu için fobim var . Çok korkuyorum aslında yine aynı şeyleri yaşarım diye ama doktorumun deyişiyle dikişte olmayacak ve çok daha kısa sürecek dedi bana cesaret verdi. Gerçekten her doğum, her bünye o kadar farklı kii sadece yaşayıp görmek lazım. Yeter ki bebişler sağlıklı olsun :) bana da dua edin nolur kolay Bi doğum yapayım :) 
(617 puan)
Bnmde ilk dogumum zor geçmişti kesi dikişler suni sancı ile derkn şimdi 38+4 ikinci gebeliğim korkum var tabi yine dikislerm olur diye ama normal doğum herzman en iyisidir ya çabuk toparlanma süreci var niye suni sancı alicaksiniz
(407 puan)
Canım bebek gelişimini tamamlamış en son 3 kg ydi 36+0 da. Ee bide dikiş falan istemediğimi doktorum biliyor boşuna bekleyip iyice kilo almasın gene dikiş olmasın diye suni ile doğumu başlatalım diye birlikte karar verdik. Bide 1 cm açılma var. O yüzden suni ile doğum yapacağım. İlkinde tam 40 gün yürüyemedim yatamadım dikiş yüzünden ağlaya ağlaya gezmiştim ilk bebeğimin heyecanını yaşayamamıştım resmen
(617 puan)
Anliyom seni bnmde çok zordu agladigim zamni bilirim bebegm 1 aylıktı bn daha iyilesmemistm rabbm hayırlı doğum nasip etsn
(407 puan)
Aminnn canımm Rabbım herkesin yardımcısı olsun inşallah
(738 puan)
Bende normal doğum yaptım iç dış 27 dikişim vardı makattan kesmişler di beni daha sonra 2 defa dikişlerim yırtıldı doğru dikmedikleri için bende çok zor günlerden geçtim fobim oldu cidden ama doğumdan 3 gün sonra rahat yürümeye başlamıştım
0 oy
(244 puan)
Gözün aydın canım ee ilk yatakta kalkma anın nasıl oldu kalkabildinmi bide çocuğun altına bakmışsın ilk kalkıp yürümeyi nasıl yaptın zor değilmiydi
(907 puan)
Sürekli ayağımın uyuşuklugu geçmiş mi diye kontrol edip yatakta iken bacaklarimi oynatmaya çalışıyordum. İnanmazsin belki ama desteksiz tek başıma kalktim ve yürüyüşe tek başıma çıktım refekatci ablam uyuyordu :) ama siz tek cikmayin yinede
(244 puan)
Ben ilk oğlumda yataktan hemşire kalk yürü dediğinde hayatta kalkamıyorum ağlıyordum 3 kişi beni zor kaldırdı yataktan yuruyemiyirdun uzanamiyordum oturamiyordum çok zordu ya baklim insllah bunda öyle olmaz
(907 puan)
Herkesin uyuşukluk derecesi farklı oluyor bana saat 3 te yürüyüşe çıkacaksın dediler ama saat 2 di ayaklarim açılmıştı yürümeye hazırdım.. yani 1-2 saat artı eksi oluyor tam açılma saatinden once yada sonra olabiliyor dert edinmeyin ins buda çabuk açılır
0 oy
(86 puan)
Ciden zor . Bnde sezeryan olmuştum. 4 gün hast kaldim ateşli hasraydim  baba aşırı şu ve sürekli kahve veriyorlardı. Bas ağrısı bnde yaşadım fakat bu kadar uzun soluklu degildi sanirim. Gecmis olsun darısı basimiza 
0 oy
(814 puan)
Rabbim anali babali buyutsun kucagimda kolik kizimla hepsini okudum bende bundan 1 ay once normal dogum beklerken sezeryana alindim inan bana onun piskolojisini atlatamadim daha mecbur kalmasaydim asla ve asla sezeryan olmazdim ilkim normaldi 6 dikisle bukadar aci sizi cekmedim ya maf oldum resmen 
0 oy
(426 puan)
Analı babalı büyüsün, çok çok geçmiş olsun :)
0 oy
(85 puan)
odaya geçince karnına bastılar mı kum torbası koydular mi
(907 puan)
Hayır hiç bir şekilde öyle bir basma falan olmadi
(85 puan)
benim.ilk gebeligimde yaptılar şimdi ikinci olacak çok korkuyorum
0 oy
(146 puan)
Ya ne kadar güzel anlatmışsınız. Bayıldım, tek solukta okudum. Rabbim sağlıkla büyümeyi nasip etsin inşallah. Ben de normal istiyorum ama tüp bebek tedavisi ile hamile kaldığım için doktorum normale sıcak bakmıyor tabi sürecin başındayım şimdilik ama hayırlısı olsun hakkımızda. 
0 oy
(617 puan)
Usenmeden hepsini okudum ilk dogumum normal şimdi 38+4 haftaligim yine normal doğum ama senin doğum hikayeni de baştan aşağıya kadar okudum herşeyin bir zorluğu var cnm geçmiş olsn rabbim hayırlı evlat etsn inslalah bizede dua et 
0 oy
(60 puan)
Bende bugün olacağım canım az biraz korkuttun beni :(
(907 puan)
Aman haa sakın korkma.. herkes ayni geçirmiyor kaldı ki ben aynı gün ayaklandim ve aynı gün bebeğimin altını değiştirirdim tek başıma yürüyüşe çıktım.. güçlü olmaliyiz... . Bebegimiz için
(60 puan)
Bende doğum yaptım çok şükür zordu valla dikiş bel ağrısı kustum vs çocukla hemen ilgilenemedim
0 oy
(450 puan)

Sağlıkla kavuşmuşsunuz bebeginize ne güzel :)

Okurken sadece aklimcam zaten açılmanız varmiş keske normsl dogumu tercih etseymissiniz ama nasip tabi :) 

Tekrardan gözunuz aydin olsun darisi bize insallah <3

0 oy
(141 puan)

Ayy kuzum yaa sabırla tane tane okudum benim 40 hafta oldu normal istiyorum ilk gebeliğim olmasına rağmen zerre korkum yok ve normal istediğim için sancıyı bekliyorum . Rabbim evlatlarımızı korusun inşallah sağlıcakla gelsinler sana da çok geçmiş olsun kuzum benim 1 aya toparlarsın inşallah strese girip sütünü kesme sakın bebeğinin gelişimine ve sana muhtaciyetine odaklan iyi besle yavrunu . Zerresi bile dünyadaki hiç bir şeyde olmayan en faydalı besin anne sütünden de ayırma evladını sakın. Komşum da doğum yaptı göğüsleri bozulurmuş diye bebeğini 1 hafta emdirdi ondan sonra mama verdi bu çok yanlış ben yapmayacam kimse de yapmasın geçmiş olsun

(907 puan)
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim . Pardon ama meme kadınlarda ne icin var? Memenin asıl işlevi bebeği beslemek degil mi... Nasıl insanlar var yaa . Ne demek göğüslerim bozulmasin ya..
(141 puan)
Öyle maalesef göğüsleri de halbuki kocamandı süt doluydu da onun da ikinci doğumuydu bozulur bilmem ne olur dedi kesti bebeği sütten hemde en ihtiyacı olduğu zamanda . Ne yaptıysak fikrinden caydıramadık bizde bıraktık artık napalım kendisi bilir kurban olsun doğurduğu çocuğa ben şuan onunla konuşmuyorum
(907 puan)
Bebeğin hakkına girmiş farkında değil.. Allah akıl fikir versin..
0 oy
(778 puan)
Bebeğin hayırlı olsun canım bende 24 gün önce zorunlu sezaryan oldum aynen anlattiklarin gibi benim ilk kalkış çok zordu bişeyler yiyip içme rağmen ilk kalktigimda tansyonum düştü neredeyse bayilacaktim yürümek işkence gibiydi benim başımda değilde omuzlarmia feci bı ağrı giriyordum çıkık atacak kadar kollarıma vuruyordu bı hafta sürdü ben 2 tane normal doğurdum onlarda zordu ama doğumdan sonra hemen toparlandim sezaryani kesinlikle keyfi istemeyin hiç tavsiye etmiyorum kişiden kişiye fark edebilir bünye meselesi ama ben berbat oldum ve hala dikislerimde ağrı var 
0 oy
(907 puan)
Yorum yapan iyi dileklerde bulunan herkese teşekkür ederim.
0 oy
(1 puan)
O kadar güzel yazmissiniz ki hiç istenmeden okudum Allah bağışlasın 
(907 puan)
Çok teşekkür ederim sizinkileri de inşallah
0 oy
(907 puan)
Bebeğim şuan 6 ayini tamamladi ve 7 aya girdi ilk hamileligimi öğrendiğimden beri burdayim. Bu postu yazip bir çıktım daha o zamandan beri ilk defa girmeye imkanim oldu. ❤️

Yorum yazan herkese çok teşekkür ederim 
0 oy
(396 puan)
Maşallah canım Allah analı babalı büyütsün sanliurfym ben doktorunu kendi doktoruma benzettim avni kılıç o mu acaba :)).. 
(907 puan)
Evet avni hoca cok kibar bir doktor.
(396 puan)
Rabbım size bağışlasın evladınızı benim gebeligim riskli erken doğum olmasn diye avni hocam serklaj uyguladı inşallah bende kucağıma alirim bebeğimi nasip olur böyle bir fotoğraf çekmek dua edermisinz bana bebeğime:(❤
(907 puan)
Allah yardımcınız olsun vaktiyle sağlıkla gelir ins. Kac ayliksiniz şuan
(396 puan)
17 haftalık 4 bitiyor 5 e giriyorum galiba .
(907 puan)
Güzel dönemlerdeniz zor dönemler 7 de başlıyor bu guzell günleri degerlendirin :)

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 620 göst.
0 oy
2 cevap 325 göst.
19 Mart 2020 Doğum kategorisinde Gizem1234 (16 puan) sordu

650,899 soru

3,426,826 cevap

4,259,286 yorum

183,964 üye

...