0 oy
214 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1,171 puan)
Açlık şekerim yüksek çıktı birsey olur mu bebeğime ne yapmalıyım 

4 Cevap

0 oy
(22 puan)
Açlık şekerin kaç çıktı canım? Muhtemelen endokrinoloji bölümüne yönlendirecek kadın doğumcun, o da önce diyet yaptıracak( sen şimdiden tam buğday ekmeğine geç ve karbonhidrat ağırlıklı besinlerden uzak dur) Eğer diyet yeterli olmaz ise insüline başlatıyorlar. Sakın stres yapma ve korkma bir çok gebelikte yaşanan olağan durumlar. Tek başına stres bile şekeri yükseltmeye yetiyor o yüzden önce sakin kalmalı sonrada karbonhidrat içeren besinlerden uzak durmalısın. Şimdiden bir endokrin veya dahiliye randevusu almanı tavsiye ederim. 
(1,171 puan)
Ben gece 2 de yemek yemiştim ve suda ictim sabah ta ictim doğru çıkar mi bilmiyorum ama çok sistim çok tuvalete gidiyorum çok su içiyorum çok acıkıyordum
(1,171 puan)
104 açlık  60 dk sonra  225  120 dk sonra 148
(22 puan)
Bir dahiliye veya endokrinoloji randevusu oluşturun en kısa zamana ve birgün öncesi gece 12den sonra hiç bişey yemeyin. Sadece su için. Kandan tekrar ölçüm yapar muhtemelen doktor. Sonrasında sizi yönlendirir zaten.
-Reklam-
0 oy
(436 puan)
Şeker yüklemesi sırasında mı öğrendiniz ? Mutlaka dahiliyeye randevu alın ya insüline karar veririlir ya da sizi diyetisyene yönlendirip diyet ile kontrol altına almaya çalışırlar. Bebeğe zararına gelecek olursak evet kontrol altına alamazsak bebeğin suyu artıyormuş bu da erken doğuma sebep oluyormuş. Bebek iri doğabilirmiş ve doğduğunda da şekerini kontrol altına almak zor olabilirmiş. 
(1,171 puan)
Ben gece 2 de yemek yemiştim ve su da içmiştim sabah ta ictim doğru çıkar mi ki ama çok sistim ve çok acıkıyorum
(436 puan)
En iyisi dahiliyeye gitmek. Zaten o size evde açlık-tokluk ölçüm yapmanızı isteyecektir. Açlığınız kaç çıkmıştı ?
(1,171 puan)
104 açlık  60 dk sonra  225  120 dk sonra 148
(307 puan)
Sizin açlık ve tokluklar hepsi yüksek. Endişe etmeyin. Dahiliye gidin diyetisyene yönlendirir ve evde ölçüm yapmanızı ister. Düzelme gormezse de insuline başlarsınız
(1,171 puan)
Yani doğru mu sonuç dün bir yerimi kestim kan durmadı daha yeni durdu ama bugün kan aldılar onda durdu çok susuyorum acıkıyorum her gün yatmadan pekmez yerdim kan olsun diye
0 oy
(97 puan)
Şekerinize bakılacağı zaman gece 12 den itibaren birşey yiyip içmemeniz gerekiyor aksi takdirde yanlış sonuçlar alabilirsiniz. Şekeriniz varsa da diyet verilir diyetle düzene girmesi beklenir diyette fayda etmezse insülin başlanır ben şeker yüzünden hastanede yattım çok şükür bebeğime sağlıkla kavuştum 30. Haftadan sonra ne kadar dikkat edilse de yükseliyor maalesef.
(1,171 puan)
Tekraldan bakmazlar mi ama çok acıkıyorum çok tuvalete gidiyorum çok su içiyorum gece kalkıp hep su içiyorum
0 oy
(1,127 puan)
Benim 19 hafta suyum fazlaydı. suyum fazla olduğu için şeker yükleme testinin erken yaptık maalesef ki kustum ve tokluk ve açlık şekeri ne bakıp kan şekerine bakıldı toplamı yüksek çıktı 182'yi de dahiliye yönlendirdi doktorum. Dahiliyede kan testleri verdik tekrar cihaz yazdım cihazla bir hafta takip etmemi istedi ayrıyetten diyet dedi kendin diyet de yapabilirsin dedi ben de kendim diyet yaparım dedim o şekilde devam ettim bir haftayı tamamladıktan sonra doktoruma attım güzel gidiyorsun dedi devam dedi devam ettim bir zaman sonra aradan 3 hafta falan geçti artık kendim kendi diyetimi yapamamaya başladım yaptığım halde yüksek çıkıyordu diyetisyene gittim onun söylediği şekilde besleniyorum şu an 35 + 5 gününüz çok şükür diyetle normale döndü ama en küçük bir kaçamak yaptığımda bile çıkabiliyor ben sabah aç karnına ve sabah öğle akşam  yemeklerden 1 saat sonra tok karna ölçüyorum şekerimi ve kağıda yazıyorum not alıyorum. Sana tavsiyem kesinlikle öncelikle cihazından emin ol bana doktor cihaz yazmıştı eczane bana o cihazı vermemiş başka bir tane vermiş ve yanlış öldürüyormuş diyetisyende bunu fark ettik arkadaşımın cihazı vardı onu aldım onlar şu an devam ediyorum şeker cihazını devlet karşılamıyor çubuklarını karşılıyor o da yarısını karşılıyor mesele yüzde seksenini karşılıyor.

Diyetisyenim bana verdiği diyet listesi de şöyle sabah bir tane haşlanmış yumurta ceviz iyi işte badem Bir bardak süt gidelim ekmek kepekli tam buğday ekmeği ya da çavdar ekmeği beyaz ekmek yasak.

Yanında bol salatalık domates yeşillik peynir 5 ya da 6 tane zeytin kahvaltı bu 

 şekilde.

Ara öğünüm bir avuç kadar leblebi ve bir sade Türk kahvesi.

Öğlen yemeği çorba yapıyordum yanına pilav ama pirinç yasak bulgur pilavın pilavın yanında en fazla 1 dilim ekmek veya bunların yanında mutlaka yarım kase yoğurt.

Tekrar bir araya yönüm var burada bu ara öğünde de ceviz yiyordum bir bardak kefir ile birlikte

Akşam yemeği genelde sebze yemekleri tercih ediyordum yanına bir parça tavuk haşlıyorum yada kıymalı bir yemek yapıyordu yanına mutlaka yine yoğurt eğer ki akşam yemeği yapmamış sam öğlen yediklerimi tekrar yiyordum.

Uyumadan önce son ara öğünün o da meyve yani 3 dilim filan portakal 2 dilim elma Bir dilim işte ayva bunların yanında mutlaka bir bardak kefir bir bardak ayran bir bardak süt veya da bir kase yoğurtla beraber tüketilmesi gerekir dedi bana ben bu şekilde devam ettim hala daha ediyorum.

Yasak olan şeyleri de söyleyeyim beyaz ekmek pirinç patates abur cubur her türlü hazır ürünler. Şeker rafine şeker yani çayı kahveyi her şeyi şekersiz içilecek Nescafe filan yasak, çikolata aklınıza gelebilecek her türlü abur cubur yasak içinde şeker var mıdır her şey yasak. Meyve olarak da ananas muz Cennet hurması normal hurma şekeri fazla olduğu için bunlar da kesinlikle yasak. Makarna makarna da yazsak eğer diyetisyenim canım çok isterse siyez Buğdaylı makarnayı tercih et ondan da en fazla 5 kaşık yanında yoğurtla birlikte şekeri olan yeni gebelik şekeri çıkan kişiler de yoğurt süt ayran kefir onları mutlaka olması gerekiyor çünkü günlük bu şekilde ve sebze ile besleniyorsunuz zaten. Her gün haşlanmış yumurtadan yemekten bakarsan diye menemen yap kendine dedi içinde iki tane yumurta kır dedi yemeklerin yanında doymazsan ekmeği değil yemeği arttır her zaman dedi karbonhidratı arttırma dedi. Reçel bal ev yapımı olsa bile reçel yasak bal kavurma tereyağı bunlar da yasak. Kızartmalarda ben kahvaltılarda duymadığın için bir yumurta haşladım zaman yanına iki tane de biber çok közlüyorum mutlaka. Su içimine dikkat etmek gerekiyor en az günde 2 litre dedi bana.

Eğer ki şekerin çıkarsa yediklerine dikkat ettiğin halde ya da etmediğin halde yürüyüş ve su özellikle yürüyüş imkanın varsa her yemekten sonra dışarı çıkıp yürürsen şekerin çıkmıyor zaten yani bir saat yarım saatlik bir yürüyüşle. Aklıma gelen bunlar eğer sormak istediğiniz bir şey varsa seve seve cevaplar Rabb'im sağ Salim evlatlarımızı kucağımıza almayı hayırlısıyla büyütmeyi nasip etsin Rabbim olmayan herkese de evlat nasip etsin.amin
(1,171 puan)
Çok teşekkür ederim dün bir yerimi kestim kan durmadı şekerden dolayı mi ve ben gece 2 de yemek yemiştim ve su içmiştim doğru çıkar mi
(1,127 puan)
Kuzum onu bilmiyorum belki de doğru çıkmaz sen açlık yokluğa baktır ,, sanmıyorum şekerle kanın bağlantılı oldugunu
(1,171 puan)
Teşekkür ederim peki yoğurtla meyve iyecem ya ekmek te yazıyor diyette ekmek de mi iyecem

İlgili sorular

650,987 soru

3,427,130 cevap

4,259,652 yorum

183,989 üye

...