0 oy
2,296 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (50 puan)

Uc gun once seker yuklemesi yaptim 75 mgr aclik 86 tokluk 73 1.saat 200 2.saat 155 yani sinirda cikti daha sonra kadin dogum doktorum dahiliyeye yonlendirdi gittik sinirda dendi ve 60 kg ile hamile kaldim suan kilom 67  dikkatli beslenen ve her aksam bir saat yurusunu yapan biriyim neyse diyetisyene yonlendirdi diyetisyen ilk basta vucdumuzdaki odemi atalim diyince esim soyle bir tebessum etti hani kilom normal biz anladik ki hastane para kazansin sonra seker yuklemesinden sonra benim asla agzim kurumaz kurumaya basladi cok sukur simdi iyim bas agrim oldu simdi yok halsizlikte vardi sukurler olsun diyim sonra benim bi tanidigim var onla paylastim bu durumu bana dedi ki ben seker yuklemesi yaptirmadim ama doktorum seker olcumuyle kontrol altina aldi ve ona gore diyet uyguladi dedi ben pisman degilim yaptirdigima ama keske benim doktorumda oyle basta yapsaydi simdi seker olcumlerimi yapiyorum aclik 71 tokluk 83 gecmiyor hic yukselmedi yani ben soyle dusunuyorum yanlisim varsa duzeltin lutfen madem oyle bende gebelik sekeri var aclikta yuksek cikmasi lazim toklukta onun haricinde doktorlar insani panike sokuyo bende takinti oldu bilgisi olanlar beni bilgilendirirse sevinirim bebegimin kilosu suyu herseyi cok sukur normal .

Gebelik haftası 26+4

4 Cevap

0 oy
(271 puan)
seçti
 
En İyi Cevap

Dahiliyeye gitme. Tip fakultelerinde endokrinoloji bölümu var oraya git. Ordaki doktorlar daha iyi analiz ediyor.

(50 puan)
Cok tesekkur ederim siz yaptirdinizmi peki sizcede anormanlik yokmu anlattigimda esimde bana kiziyo takinti yaptin diye ama elimde degil
(271 puan)
Evet biraz tuhaf onun icin bu isin ehli yer endokrinoloji bolumu. Bende yaptirdim cikti sekerim ki hic seker un yemedigim halde. Annemde vardi.  Beni takip eden doktor dahiliyeyi önermedi. Ayrica tiptaki doktor seker ölcum cihazi yaziyo ve rapor cikartiyo cok uyguna aleti aliyosun ve haftada  bi kac gun parmaktan olcum takibi yapiyosun aylik kontrole cagiriyor. Sorun gorurse diyet veriyor.
-Reklam-
0 oy
(145 puan)
yeniden gösterildi
Bana bu şeker olayı doktorların kendini işin içinden sıyırması gibi geliyor. Niye yapılıyo değerler normal olmasına rağmen anlamıyorum bile. Zaten açlık tokluk hba1c insülin iyiyse gerek yokki. Folik asit şart diyorlar parayla alıyoruz madem devlet onu versin ücretsiz. Şeker testi yapacağına. Sen takıntı yapma cNım inşallah sağ salim alırsın bebeğini ben bu testi yaptırmayacağım bile. Zaten değerlerim normalse gerek yok demektir.
0 oy
(2,785 puan)

1. saat 200 cok yüksek sınırda falan değil tatlm. Benim 203 cıktı acil diyete başladım.  Tehlike sınırındasın nasl normal derler kii. Şimdi yuklemede yuksek çıktığı icin sunu ornek veriyim eğer ki 2 dilim baklava yersen yükselecek demektir! Normal yiyip ölçmüşsün demekki düşük çıkmış. 

0 oy
(209 puan)

Canm tokluk 1 saat yüksek sınır 145 dir normalde 2 saatte biraz yuksek önlem almaktan zarar gelmez dahiliyeye git sana bazı testler yapıp büyük bir ihtimal şeker aleti vericek eğer ki diyetisyenle halledersen insülin e falan gerek kalmaz ama sekeri de baside alma en azından kendini şansa brakma

644,149 soru

3,402,194 cevap

4,229,627 yorum

182,162 üye

...