0 oy
247 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (29 puan)
Kizlar hastane çantamı hazirliycamda siz neler koydunuz neler gerekli şimdi boş şeyler koymiyim:)
Gebelik haftası 29+0

2 Cevap

0 oy
(151 puan)
İlk gebeliğim olduğu için burada okuduklarima göre hazırladım. 3 tane 5 li hastane çıkışı koydum.Hepsini kilitli poşete koydum. İçlerine zıbin,çorap,bez ,ağız mendili koydum kolay olsun diye.Hemsireye vereceğime kundak da ekledim üzerine yazdım.Tavşanli isimli tulum yaptırmıştım fotoğraf cekeriz diye onu koydum.1 Kalın battaniye,3 tane kundak koydum.Çok gerekli oluyor dediler.15 tane bez koydum.Yenidoğan ıslak mendil koydum.2 tane alt değiştirme örtüsü koydum. Kendim için 2 tane önden düğmeli pjima takımı ve 1 sabahlik koydum.3-4 tane çorap ve terlik koydum.4 er tane alt üst iç çamaşırı koydum.Yazma koydum pjimalarima uygun.Fotograf çekimi için şal koydum.Lohusa pedi koydum.Kağıt havlu koydum.Tarak,diş fırçası,bir kaç makyaj malzemesi koydum.Bebegime kapı süsü yastık yaptırıyorum gelince onları koymayı düşünüyorum. Sezeryan olacağım .Aklıma gelenler bunlar canım. 
(151 puan)
Rica ederim.Yaşayıp deneyimleyeceğiz ama sanırım yeterli olur .
(1,562 puan)
Emzik biberonda ekleyin lazım olabilir
(151 puan)
Bu konuda kararsız kaldım. Kimisi koy kimisi koyma dedi .Eklerim sonradan olmazsa.
(1,562 puan)
Süt sağma pompası falan da alabilirsin her kadın farkli canim her bebek farklı o an sıkışıp panik yapıp almaktansa önceden al daha iyi ben aldım emzik biberon chicco markası.pompayida önümüzdeki ay Alicam sütüm gelmeyebilir bebek emmeyebilir neler karsilicak bizi Allah bilir
(151 puan)
Haklısınız önceden alıp temiz temiz koymak daha mantıklı.
-Reklam-
0 oy
(8 puan)
Ben kendim için elbiseli pijamalı lohusa takımı koymuştum. Nolur Nolmaz diye 2 ayrı pijama daha koymuştum. Normal doğum da Bi gece kaldığım için hiç kullanmadım diğerlerini  2 tane emzirme atleti 2 tane emzirme südyeni 4-5 tane lohusa külodu 4-5 tane çorap. 10 lu lohusa pedi almıştım ama hastanede hasta bezi daha iyi oluyor kendileri vermişti onu kullandım. Çünkü külot giydirmiyolar sıktırma olmasın dikişe zarar vermesin diye. Ertesi gün eve geçerken taktım ben.Terlik. Havlu. Islak mendil. Göğsün için çatlak kremi al koy çok lazım olck. 

Çocuk için de 5li hastane çıkışı eldiven şapka çorap göbek bağı olduğu için iç ceket gibi bşy var ya ondan ayrıyeten 2 tane daha koy. Bu sadece ebeye verdiğim doğum sonrası için. Ayrıyeten 10 lı hastane çıkışı almıştım onu çıkarken giydirdim.  10-15 tane bez. biberon ve emzik asla alma hatta koyma bile çok gereksiz. Çocuğa alt açma örtüsü koy Bi tane nohut battaniye Bi tane normal koy. Çorap eldiven yedek koy sen kat kat giydiriyorsun. Zıbın koy 3 tane filan. Pişik kremi koy. Islak mendil koy. Emzirme için kafasının altına yastık al kolaylık sağlar sana.pusetle çıkarsa puset örtüsü. Yani bu kadar. Bunlar yetiyor. 

649,872 soru

3,422,877 cevap

4,254,749 yorum

183,677 üye

...