0 oy
421 göst.
Hamilelik Alışveriş kategorisinde (394 puan)
Kızlar sorum tecrübeli annelere kıyafet alışverişine başlamak istiyorum bir liste hazırlamıştım ilk defa anne olucam ve kararsızım ilk önce 20 takım(tulum alt-üst karışık) 0-3 ve beş takım da hastane çıkışı alsam yeter gerisini büyüdükçe alırım diyordum, bu sayı bana az gelirken çevremdekilerden "bu kadar çok alma,gereksiz,çabuk büyüyorlar,hepsini giydiremeyeceksin bile" gibi tepkiler aldım. Sizler ne kadar kıyafet aldınız? Yettimi? Az alıp madur olan, veya çok alıp boşa masraf yapan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim
Gebelik haftası 20+6

7 Cevap

+1 oy
(742 puan)
20 tane çok gerçekten  , 2 ay sonra kullanamayacaksınız. Eğer kırsal bir yerde oturmuyorsanız,baktınız yetmiyor gider alırsınız.

Tecrübe konuşuyor,cok etiketli kiyafetleri kaldi kizimin.
(394 puan)
Teşekkürler
-Reklam-
+1 oy
(273 puan)
Az alıp madur olmazsinki sık sık Az az at makinaya yıka . 20 takım fazla biraz bence . Gerçekten çabuk büyüyorlar.  Yaz bebeği olacak zaten . Alttan çıtlı bady ler çok işini görür. 
+1 oy
Valla canım şöyle diyim ilk gebeliğimde herkes çok heyecanlı olduğu için bir çok kıyafet alınmıştı. Kızım yazın doğduğu için ben sık sık ustunu değiştirirdim yani çoğunu en azından 2-3 kez giymiş oldu :) ama tabi çok abartma derim. Kiyafetlerin çoğu hiç giyilmesi nerdeyse. Şimdi ikinci bebeğime hamileyim ve çoğunluk olarak  kızımdan kalan kıyafetleri kullanacağım ;) 
+1 oy
(607 puan)
20 takım gerçekten çok fazla ikiz bekliyorum ben bile o kadar çok almadım 5 tane hastane çıkışı aldım yeni doğan için ki zaten ufak bebeklerr olurlar bı 50 gün giyerler diye düşünüyorum 3-6 ayda üç takım filan aldım yeter diye düşünüyorum ki yetmezse gider alırım bide ilk gebelik yani dışardan da ister istemez hediye gelir bence sizde çok almayın ihtiyaca göre alırsınız boşa dememişler bebeğin yediği helal giydiği haram diye çok çabuk büyüyorlar farkına bile varmiyo insan bı 20 gün önce yeğenim doğdu hastane çıkışları olmuyor artık  
(394 puan)
Teşekkürler biraz abarttığımın farkına vardım küçük küçükler ya ne kadar olsa az geliyordu gözüme
+1 oy
(624 puan)
10 takım olsa  yeter yani bana göre çiş kaka çok yapiyolar kusuyolar bazen alta geçiyor lazım oluyor ama hepsini 0-3 ay alma bence yarısını 3-6 ay al bende öyle yaptım çok fark yok aralarında ve çabuk buyuyolar gerçekten. Zıbın çok lazım oluyor onun dışında tulumda fazla almayın bence ayakları sığmıyor buyuyolar hemen. Böyle bende şimdilik 3 beş aldım herşeyden Mayıs sonu Haziran başı gibi dogucak alıcam daha yavaş yavaş 30+2 haftaligim bende :) ikinci çocuk bu arada ilki erkek bu kız olcak :)
(394 puan)
Teşekkürler
(62 puan)
Bende 33 haftalığım :) bugün alışveriş yaptı. 1 tane tulum 1 tane de alt üst aldım bebeğime :) gerisi zaten kıyafet olarak verilen hediyelerden giydiririm diye düşünüyorum. Yanlız kızlar alışveriş yapacak olan annelere söylüyorum; kıyafetler o kadar çok pahalanmış ki benim aldıklarım sadece 1 tulum bide alt üst olarak 2 tane aldım kaç para tuttu dersiniz
(624 puan)
Valla ben de civilden yaptım ilkinde de ordan almıştım bebek kıyafetleri gayet güzel 3 er takım 2 tulum  5 6 zıbın şampuan tarak emzik ağız mendili kulak pamuğu ıslak mendil aldım 700 lira tuttu daha bunun bebek arabası var onu trendyoldan aldım 1500 küvet takımı 250 bezi 216 taneli Molfix bir numaradan aldım 230 2 tane elbise 4 tane zıbın aldım 200 tuttu sepet beşik aldım 970 TL bunlar da trendyoldan aldım daha alınacak kıyafet filan kaldı bebeğe çoğu bitti azi kaldı :)
(394 puan)
Çok artmış fiyatlar en düşüğü 70 80 o da kalitesi tartışılır
+1 oy
(938 puan)
20 takım mı sadece 0-3 ay için miii. Paran mı çok kız senin. Kız hepsi boşa gidecek yazık günah. 1hastane çıkışı 10lu al 2tane 5li al yanına 3takım alt üst al 3 4tane yedek patikli aldın mı tamam kıyafet işi bitti. Doğduğunda bebeğin büyüdükçe alırsı. Parana yazık alma o kadar. 
(394 puan)
Teşekkürler
+1 oy
(26 puan)
Benimde ilk olduğu için aynı hevesle bende aliyodum ama dedikleri cok mantikli yeni dogan bebekhizli kilo alip cabuk buyuyo corapli tulumlar hemen küçük kaliyo o yuzden 6 corapli tulum 1 hastane 10 lu hastane cikisi 1 tanede  5 li hastane ckkisi aldim ve alisveris yaparken bebegin hangi ayinda hangi mevsime geldigine dikkat ederek alisveris yap bence 6 aylik olduğunda yaz mevsimine denk geliyosa kışlık tulum takim alma giydiremezsin ben icime sinen her kiyafeti aliyorum ama ayina dikkat ederek ve uyumlu aylara 3,4 den fzla takim yada tulum almamaya calisiyorum birde dogdugunda hediye gelecek onlarda zaten fazla fazla olur giydiremezsin

651,958 soru

3,430,958 cevap

4,263,639 yorum

184,264 üye

...