0 oy
190 göst.
Doğum kategorisinde (35 puan)
Kizlrrr sezeryanin olumsuz yani ne? Hangisi daha sağlıklı. Sezeryanin zararı var mı ? İlk gebeliğim;)
Gebelik haftası 23

10 Cevap

0 oy
(60 puan)
Normal doğum için bir risk veya engel yoksa tabi ki normal doğum en sağlıklısı. Sezeryan ihtiyaç halinde yapılan bir doğum şekli. 
(35 puan)
Evet haklısınız ama normal doğuma karşı ön yargim var milletin yorumlarj yuzudn ama hayırlısı olsun inşallah çok teşekkür ederim fikriniz icin;)
(220 puan)
Bende çok korkuyordum doğumdan nasıl olur biter diye hele anlatılanlar falan evde sancılandım anlamadım sağa yürü sola yürü yay kalk derken on saat sonra nişanın geldi hastaneye gittiğimde doğurdum gayette kolay oldu korkutma kendini herkesin dopumuu bir değil her doğum bir değil
-Reklam-
0 oy
(11 puan)
Aynı soruyu bende cok araştırdım ve epidurale karar verdim. Sezeryan olsamda belden uyuştuema yaptırırım diyordum. Onu yaptırıp kesik olcagına epidurale normal doğum yaparım daha iyi. Normal doğum sırasında bebek rahim yolundan geçerken mikroplara bağışıklık sağlıyomuş? Ve anne karnının içi daha güzel temizleniyormuş. Öyle diyorlar. Ayrıca kız kardeşim 2.doğumunda sezeryan olduğu için çok pişman olmuştu. Herkeste aynı olmuyomus tabii. Veee en önemlisi Dr ne diyecek.
(35 puan)
Evet daha sağlıklı ve içini temizliyrmus normal doğum ama işte ben disradan gelen yorumlar yuzudndn normal doğuma birz on yargıyla yaklasyrm ama Dr ne derse onu yapcm ;)çok teşekkür ederim fikriniz icin
0 oy
Normal doğum tabiki de daha saglikli canim ama sezeryan annenin durumuna ve bebegine bağlı olarak yapılır. Herhangi bir zararı yok. Kisiye gore kimisinin normal doğum ve sürecleri zor geçer, kimisinin sezeryani. O yuzden bu daha cok sana bağlı canim. Yoksa normal doğum kolay sezeryan zor diye bir sey yok.
(35 puan)
Haklısınız fikriniz icn teşekkür ederim:)
Rica ederim canım doktorunla konus en sagliklisi hangisi ise o ol. Ben sezeryan oldum ama bende sagliksal problemler vardı. Ama normal mi sezeryan mi deseler yine sezeryan derim. Ama doktorun en doğru kararı verir emin ol. En sagliklisi senin ve bebegin icin hangisi ise o olsun. Saglikla al bebegini ♡ ;)
(35 puan)
Çok sağolun Allah razı olsun :) . Bende sağlıklı bir şekilde sezeryn olmak istiyorum inşallah öyle olur :) bide yine sezeryan demenizin sebebi ne acaba sakıncasi yoksa ? :))
Amin canim insallah cümlemizin öyle olsun... Yani inan korkuyordum normal dogumdan acikcasi.. keske yarim saatte dogum olsa normal isterdim. Ama normal olsa bile dikis atmayacaklari belli değil. Belki de kolay bir dogum olacaktı ama etrafımda o kadar zor geçirenler de var ki cesaret edemiyor. Sezeryan benim için daha kolay gibi geliyor.
0 oy
(107 puan)
YouTube den doktorlardan araştırın normal doğum hem bebek hem anne için en faydalı olanı sezeryan bir doğum tercihi değil mecburiyettir ve bir ameliyattır.Zorunlu durumlarda müdahale ye sezeryan denir.Ve inanın zor bir durum.burdan başkalarının dog hikâyelerini ve tercihlerini dinlemek sizi yanıltır ve sürecinizi zorlaştırır.Uzman kişilerden bilgi almanızı ve başka doğum hikâyelerinden uzak durmanızı tavsiye ederim.Toplumda ve medyada zor doğum algısı oluşturulmaya çalışıldığı için korkup yanılabilirsiniz.Her doğum parmak izi gibidir.Her insanın kendine has durumları vardır.Bundan ötürü kendi sağlık durumunuza göre ve eğitimler alarak hangi durumda sezeryan gerekli normal doğum avantajları neler detaylıca öğrenin.ilk gebeliğiniz olduğu için ve toplumsal yalnış bilgilendirilmelerden uzaklaşmak için doğru bilgiye ulaşmak çok önemli hatta şarttır.Allah hayırla kucağınıza almayı nasip etsin.
(35 puan)
Çok teşekkür ederim fikriniz icin ;) evet etraftan duyduğum yorumlar yuzuunden şahsen normal doğumdan korkup tercih etmek istemiyorum ama çok sağlıklı olduğunu da biliyorum sadece sezeryn özel bölgeye zarar vermediği icn tercih etmek istemiyorum açıkçası ama doktor ne derse onu yaparım ;)
(107 puan)
Özel bölge ye sezeryan zarar vermesede hamilelik sürecinde zaten bazı değişikler den dolayı kadın hastalıkları yasanabiliniyor ben sezeryan olmama rağmen bir çok kişide biliyorum idrar torbası sarkması yaşıyor mesela.ama toparlanma normal doğumda oluyor 1 sene kadar bir sürede.Bide kesi olayında doktorun atmış olduğu kesi daha düzgün ve iyi oluyor kendisi yirtilirsa biraz zor toplanma ve şekil bozukluğu oluyor.Ama bunların hiç bir önemi yok çünkü bebeğin ve senin en sağlıklı biçimde sonuca ulaşmanız gerek.Annelik ve onun izleri bebeğin annede bıraktığı en güzel hatiradir.
0 oy
(211 puan)

Öncelikle tabi ki hakkında en hayırlısı olsun canım sende bebeğin de sağlıklı olun gerisi önemli değil soruna gelirsek ikisi de doğum sonuçta ikisi de seni anne yapacak ama normal doğum doktorların ilk tercihi her zaman aksilik ya da sorun yaşanmadığı sürece normal doğum öneriyorlar sezeryan ise ister istemez ameliyat bıçak değicek sonuçta ağrıları acıları olucak sezeryanda toparlanman normal doğuma göre biraz daha uzun sürecek inşallah sağlıklı bi doğum olur senin için de bebek için de 28 günüm kaldı normal doğum benimki de korkuyor muyum evet her kadın gibi korkuyorum benim de ilk bebeğim Rabbim hepimizin yardımcısı olur ilk tercihin hep normal doğum olsun çünkü sadece doğum esnasında canın yanacak ama sonra toparlanman daha kolay olucak hakkımızda hayırlısı sağlıklı bi doğum olur inşallah :angel:

(35 puan)
Amin çok sağol sizin icn de hayırlisi olsun inşallah sağ salim bebegimizi alin kucağınıza ;) bide fikrinz icn teşekkür ederim
0 oy
(142 puan)
Normal doğum saglikli ama ben sezeryani tercih ettim canım 
(35 puan)
Sezeryani tercih etmenizin sebebini ogrenebilr miyim sakıncası yoksa ;) bende istiyorum ama eşim normal doğum sağlıklı diye onu istiyor .
(142 puan)
Çatı muayenesinden sonra sezeryana karar verdik Dr ile birlikte canım :)
0 oy
(1,632 puan)
1 ay önce sezeryan sonrası normal dogum yapmis biri olarak normal dogumu tercih ederim ve destekliyorum çünkü şu anda unuttum bile nasıl bir acı olduğunu  5 dk sonra ayaktaydim ve bebeğimle ilgilendim 

Ha sezeryan da kötü geçmedi benim için ben acıya dayanırım ilk gün ayaklandim bidaha da yatmadım ama gece yatakta dönerken bile acı çektiğimi hatırlıyorum sonuçta ameliyat yani normal ise doğduğu an acı bitiyor sezeryan mecbur kalındığında yapılmalı diye düşünüyorum yinede herkesin kendi bedeni kendi karari
(35 puan)
Peki noraml doğum da özel bolegnizde hasar kalmiyor mu ? Ben bu yüzden istemiyorum
(1,632 puan)
Dikislerim oldu tabiki ama dış görüntü olarak hic kötü değil genişleme olayını soruyorsan özellikle eşime sordum bi fark var mı diye hayır yok dedi eskisi gibi
0 oy
(985 puan)
Tabiki normal doğum sağlıklı adı üstünde normal :) 
0 oy
(275 puan)
7gün kaldı inşallah bana hep normal dogum istemişimdir ilk gebeliğim gelirse gelir dedi doktor yoksa sezeryan dedi, ama inşallah sancım gelir de normal dogum yaparım, zaten ters birşey olmadıgı sürece normal dogum daha iyi hem, ama tıp ilerlediği için artık normal dogum gerçekleşmediği taktirde mecbur sezeryan, doktoruma sordum hangisi daha sağlıklı diye normal dedi çünkü bebek kendi mucadelesi ile orda tanışıyor kendi gücünü orda gösteriyor ve ilk çabasını çıkmak için ilk orda deneyliyor bu mükemmel birşey dedi, sezeryan bir anda kesip çıkardığın zaman şok oluyomuş bebek, ama mecbur kılınmadıgı sürece normal hep başta dedi, bende şeker var inşallah normal olur diye bakıyorum hayırlısı ama normal olursa onu yaşa derim ben çok istiyorum normalı canım ❤
0 oy
(220 puan)
Canım her şeyin normali daha iyi tabi kendine gel hem bebek için hem senin için ben ilk doğumumu normal yaptım şu an ikinciye gebeyim sezeryen olmam inşallah diye dua ediyorum bi kaç yakın arkaşım yengem falan sezeryen oldu hiç önermiyorlar

İlgili bir soru bulunamadı

651,210 soru

3,428,039 cevap

4,260,607 yorum

184,061 üye

...