0 oy
297 göst.
Doğum kategorisinde (1 puan)
39+1 bugün normal doğumdan çok korkuyorum ara ara sancilarim kasilmalarim ve ağrılarım oluyor çok acı çekiyormuş normal doğumda diye duydum çok kararsızım normal doğum istiyorum ama korkudan sezeryrn için yarın doktoruma takvim vericem bana tavsiyede bulunursaniz sevinirim

5 Cevap

+2 oy
(423 puan)

İki doğumunda kendine göre zorlukları var ve kimseye normal kötü ben şunu yaşadım, sezaryen kötü ben bunları yaşadım diye inanmayın. Çünkü herkes farklı şekilde oluyor. 1. 2. 3. doğumu bile bir olmuyor insanın. O yüzden dr.unla karar ver çekincelerini ona söyle. Senin ve bebeğin için en hayırlısı, güzeli, kolayı, sağlıklısı neyse o Olsun<3Allah yardımcın olsun 

(1 puan)
Saol Allah razı olsun
-Reklam-
+2 oy
(179 puan)
Sezeryanda  kolay degil canim bence. Ben geçen hafta  spinal oldum dikislerin agrisi vs zor bence. Ikisininde zorluklari elbette vardir ama normal dogum şansın varsa bebeginin sagligi da elverisli ise normal dogum tavsiye ederim iyileşme sureci daha hızlı oluyormuş. Ve her seyden onemlisi kanitlanmamis da olsa normal dogumda sütun daha cabuk inebiliyor . Psikolojik acidan normal dogum yaptığın zaman bebegin ve sen buyuk bir is başarmış oluyorsun depresyon riskin daha az . Eger normal dogum sansin varsa kesinlikle Korkma derim. 
0 oy
(23 puan)
Bir sağlıkçı olarak eğer ki bebeğinizin ve sizin genel sağlık durumunuz ve fiziki yapınız normal doğuma uyumluysa size tavsiyem normal dogumdur.Şöyle anlatmam gerekirse normal doğumda sancı ve dogum zorlayacaktır evet ama dogumdan 1 saat sonrası normal hayatınıza gayet saglikli bir sekilde devam edeceksiniz.Sezeryanda ise evet kolay bir işlem agri skalasi daha düşük fakat sonraki aşamada çekeceğiniz operasyon yeri agrilarini,uzerine enfeksiyon riski,onun uzerine doğal süreç emzirme eyleminin gec baslamasi bunlar normal dogum sürecinden daha zorlu süreçler hastalardan biliyorum deneyimim yok tabiki.Kendimde kısmetse normal dogum planliyorum.Hakkinizda hayirlisi olsun Rabbim yar ve yardımcınız olsun.
(93 puan)
Bende sonuna kadar katılıyorum. Birinci bebegimi notmal dogum yaptim. Ve hiç yatmadım ertesi gün bebegimin banyosunu bile kendim yaptirdim. Sadece 2 kesi dikisim vardi ve 1 hafta sonra oda gitti. İlk anindan itibaren onunla birebir ilgilendim. Darısı sbu dogumuma. İnsallah tum anneler benim kadar rahat bir dogum sureci yaşar.
(23 puan)
Cok guzel cok sevindim sizin adiniza.aminn amin insallah
0 oy
(209 puan)
Epidural normal dogum dusunebilirsin canım benim imkanım olsaydı öyle istiyordum herkesin doğum hikayesi ayrı her çocuğun da ayrı o yüzden insallah herşey gönlünce olsun 
(1 puan)
Onu hiç ihtimal içine almadım
0 oy
(93 puan)

Ben hic aci cekmedim ilk dogumumda. Adet sancisindan biraz fazlaydi. Oda 6 cm acildiktan sonra oldu. O zamana kadar cok rahattim. 7 cm den sonra ikinma istegi geldi ve dogum yaptım. 4 cm den doguma kadar sadece 3 saat gecti ve bunun sadece 1 saat kadarinsa adet sancisi gibi cektim. Ama her dogum farklı kimisi cok zorlaniyor. Eger normal dogumdan korkuyorsan tansiyinun çıkabilir. Ozaman  sezeryana almak zorunda kaliyorlar yani her iksinide cekmis oluyorsun. Ben sezeryan istemedigime emindim ve kendimi pskolojik ve fiziksel hazırlamıstim. Simdide oyke bol hol yurumek  squat ve plates yapmak vb cok yardımcı oldu dogumumda. Darisi buna insallah.

Sen kendin neyde rahat olacaksan onemli olan ikinizinde saglikli olarak sureci sonlandirmaniz. Doktorunla konus kendine bebegine ve doktoruna guven yeterli.

651,698 soru

3,430,023 cevap

4,262,649 yorum

184,200 üye

...