0 oy
139 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (50 puan)
Hanımlar merhaba

36 haftalık hamileyim bugün doktor kontrolüm vardı bebeğin kilosu 2900 suyumda gayet iyi dedi doktor. Ama yarım santim açılmam varmış 2 hafta var dedi doğuma bebek doğum pozisyonuna uygunmuş açılma için ne yapmam gerek yardımcı olur musunuz 
Gebelik haftası 36

3 Cevap

0 oy
(559 puan)
Yürüyüş, squat ve merdiven inip çıkmak diyorlar canım benim de ilk gebeliğim daha 28+6 yız.. Tecrübem yok dediğim gibi ilk gebeliğim ama bildiğim bunlar.. 
-Reklam-
0 oy
(755 puan)
keisnlikle merdiven in çık ben çok etkisini gördüm çömel me hareketi yap hurma ye 
0 oy
(29 puan)

Kişiden kişiye insanın vücuduna göre değişiyor ben hamilelik boyunca yürüdüm hurma yedim küçük küçük hareketler yaptım ama doğum anına kadar 2 cm geçmedi 'taki doğum başladıktan. 3 4  saat sonrasına kadar o zamana kadar sancı çektiğim halde açılma olmadı sancidan yaklaşık 4 saat sonra hızlı bir şekilde açılma gerçekleşti 8 cm de doğum haneye göturuldum başı göründü dye suyum da o an ebe muayne esnasında patlattı suyum bile gelmemişti yani cinsiyeti erkekti ve tam 41+0 haftalık doğdu bebeğime kalsa hala doğmayı düşünmüyordu ama doktorum 1 hafta daha beklersem fazla kilo alacak normal doğum bunyene göre zor olacak dye suni ile denediler suni alınca bebeğin kalp atışı duruyordu geri suni iptal edip sezeryan dediler yemek yeme dediler  ama acliktan bayilacaktim gucum bitmisti ebe geri yememe izin verdi iyiki de vermis yedikten 1 saat sonra allahım çok şükür kendi sancim başladı vee 6 7 saat sancidan sonra doğum gerçekleşti <3  biraz uzun yazdım ama inşallah hayırlısı ile vaktinde kucağına alırsın her şeyin bi vakti zamanı oluyor :))

651,467 soru

3,429,138 cevap

4,261,667 yorum

184,127 üye

...