0 oy
439 göst.
Doğum kategorisinde (278 puan)

Kızlar ben planlı sezeryanla doğum düşünüyorum tavsiye eder misiniz normal doğumdan aşırı korkuyorum 

Gebelik haftası 29

19 Cevap

0 oy
(9,888 puan)

Normal varken sart olmadikca sezeryan secne bence

-Reklam-
0 oy
(686 puan)

Korkulacak bisi yk.haa illaki zorlugu vr.ama sezeryanin yokmu saniyosun.normalde 3 gunde kendi isini gormeye baslarken.sezeryanda 15 gun cekiosun.normalde o anlik cekiosun ve bitio.sezeyanda ise gunlerce cekiosun.karar senin.

(3,692 puan)
Sezeryanda günlerce çeken varmı gerçekten o eskidenmiş bence.Ben o gün kalktım ve sıkıntı yaşamadım.Normal doğumda epizyo açılıpta 1 ay kalkamayanda var ona bakarsan.Allah herkese hayırlısını nasip etsin.
0 oy
(244 puan)

cok ama cok yanlis dusunuyosun hem kendinin hemde ozelllikle bebeginin sagligi icin normal dogum disindaki hic bi dogumu aklina bile getirme.ben 155 boyuma 50 kiloma ragmen vee oncesinde vahmjinismus gecirmis biri olmama ragmen normal dogum yaptim.sezeryan bildgn ameliyat.hersey olabilir.sonradan pisman olursun

0 oy
(446 puan)

Bence normal doğur cnm bende senin gibi ilkimi kendim istedim çok pişman oldum 

0 oy
(336 puan)

Ben bi iğneden bile serum aldırmadan felan çok korkuyorum hastaneden korkuyorum açıkçası ama kendimi teselli ede ede kendim ve çocuğumun sağlığı için normal doğum düşünüyorum ki bu kadar korkan ben. Korkuyu aklına getirme eni sonu olacak bişey zaten bence sende sağlık açısından normal olmalısın gene de sen bilirsin en azından için temizlenir ameliyatta içinde pislik kalma ihtimali de var. Kendine teselli ver en büyük destekçin ol canım :)

0 oy
(655 puan)

Bende çok korkuyorum ama normal doğum daha iyi. Dün acile gittim kadın 12 yıl önce sezeryan doğum yapmış ama ara sıra sezeryan yeri ağrı yapıyormuş onun için gelmiş. En güzeli normal doğum yani. Zorunlu olmadıktan sonra bence sezeryan tercih edilmemeli. 

0 oy
(3,692 puan)

Canım sağlıkla zamanında gelsin bebişin inşallah.Sezeryanında normal doğumunda sıkıntılı yanları var tabi ki.Ben ilk gebeliğimde sezeryan oldum lokal anesteziyle.Hiçbir sıkıntı yaşamadım.O gün anestezinin etkisi grçince kalktım bidaha da yatmadım.Bebişimle hep kendim ilgilendim.Herkeste aynı olmuyor tabii ama gözünüde korkutma.Kendin araştır oku ona göre karar ver.

0 oy

Canim niye korkutuyorsunuz kendinizi ha normal ha sezeryan. Bir sikinti olmadigi muddetce dogumun normale gidiyorsa normal dogur. Bebegin ters gelir dogum kanalina girmemistir kalp atisi yavaslamistir bellinsorunlar bas gosterirse sezeryan olmalisiniz. Ben sezeryan oldum. Hala merak ediyorum normal olsa dahami iyi olurdu diye kismet olmadi. Sezeryan oldum ama yinede kotu gecmedi. Demem o ki  kendinize dogurmadan aci cektirmeyin saglikla bebeginizi kucaginiza alacaginiz gunu hedef bilin. Aglamasini emzirmeyi alacagin kiyafetleri gecirecegin zamani kokusunu heycanini yasamayi hedefleyin. Planli dogum diye bisey dusunme mecbur kalmadikca derim.

0 oy
(54 puan)

Sezeryan olalı 7 gun oldu Bn hiç tavsiye etmiyorum yapa biliyorsan normal yap cnm

0 oy

Allah hakkinda hayirkisi neyse onu nasip etsin canim korkma ben normal dogumyapmis biri olarak korkulcak hic biseyin oldugunu dusunmuyorum ikinciye hanielyim isterse 5 gun sursun sancim agrim dagrim dogumum bebegim iyi oldugu surece normalde israrci oolucam

0 oy
(100 puan)

Canım benim ilk gebeliğim bend normal doğum düşünüyorum bence sezeryan  tehlikeli bir çok sezeryan izledim ameliyat sırasında bir sürü bez tıkıyolar içinde kaldığını düşün Allah korusun seni korkutmak değil niyetim ama bunun örneğini yakın zaman da gördük yaran iyileşen kadar kendini hep bişeylerden korumalısın. Dini açıdan söyleyin çocuğu doğururken çektiğin sancı ahirette senin için bir mükafat olacak iyi düşün karar ver. Allah seni korktuğundan emin kılsın ve tez kurtarsın.

0 oy
(260 puan)

Iki gun önce arkadaşım sezeryan oldu normal doguma hiç biseyi değişmem onun o halini gördüm yarim insan olmuş resmen ben iki tane normal doğum yaptim buda normal olacak ins herşeyin normali bence risk olmadığı sürece sakin sezeryan olma 

0 oy
(203 puan)

epidural normal tavsiye ederim...

0 oy
(714 puan)

Ben de tam tersi sezaryenden korkuyorum :)) Çevremde ne kadar sezaryen doğum yapan varsa şikayetçi. Her bünye bir değil tabiki ama normal doğum sezaryenden daha çok avantajlı bence. Rabbim herkesin gönlüne göre versin canım ama hiç doğum yapmamış olmama rağmen her daim normal doğumu öneririm adı üstünde doğal ve normal olan yani :) 

0 oy
(561 puan)
İlk doğum un olcak ben merakla beklerdim kendimide hiç korkutmadim o tecrübe ye sahip olmak istemez misin herşey yolunda ilerlerse normal olsun diye dua et bence sezeryanla olupta pişman olcagina ikinciyi düşünürsen bakarsın ozaman normal olma şansın olmucak 
0 oy
(54 puan)

Sezeryan olalı 7 gun oldu suan acıdan agrdan aglıyorum yemin ederim bittim tavsiye etmiyorum normal oluyorsa bırak olsun

0 oy
(191 puan)

Ben normal doğum yaptım ama çevremde herkes isteğe bağlı sezeryan yaptı. Çok da rahatlar. Hiç biri de şikayetçi değil. ben biraz abartıldığını düşünüyorum. Arkadaşlarım doğumdam sonra da hemen toparlandılar. Senin bünyen zayıfsa ağrı eşiğin düşükse normal de zor gelir sezeryan da. Hiç kafana takma bence nasıl istiyorsan öyle yap. 

0 oy
(278 puan)

Kızlar benim durum biraz farklı ben bekar anne adayiyim ve umudum için en iyisini yapmak istiyorum sağlıklı olsun tek amacım o 

0 oy
(145 puan)

Normal dogum cok iyi bende korkmustum normal dogum yapinca anladim hemen masadan ayaga kalktim 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 37 göst.
0 oy
2 cevap 145 göst.
28 Kasım 2023 Doğum kategorisinde Mahigul (82 puan) sordu
0 oy
2 cevap 72 göst.
9 Kasım 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Karacanan (17 puan) sordu

650,919 soru

3,426,928 cevap

4,259,396 yorum

183,974 üye

...