0 oy
185 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (12 puan)
Kızlar yarın sabah 8 buçukta yatisim yapilcak planlı sezeryan olcak normal doğumdan çok korkuyorum sezeryandan da korkuyorum hiç hazır değilim ama mecbur bi şekilde çıkcak bebek ordan dualarınıza benide katar misiniz Allah rızası için sezeryan tecrübelerinizide paylaşır misiniz rabbim herkezin eline ayağına kavuştursun inşallah sağlıklıca 
Gebelik haftası 38+4

7 Cevap

0 oy
(1,248 puan)
Kız hiç korkma. Hiç bir şey yok. Ameliyattan sonra Kayısı ye ılık su iç. Merdiven in çık yarım saat. Sezeryanda rn büyük sorun gaz çıkarmamak. Gazını çıkarırsan cabuk iyileşirsin. Nescafe 2si 1 arada iç bitter çikolata ye
-Reklam-
0 oy
İlk doğumum epidural anestezi(belden uyuşturmalı) ile sezeryanla oldu. Sezeryan süresince ve 2 saat sonrasına kadar herhangi bir ağrı vs hissetmedim. Sezeryan boyunca birşeyler yapıldığını hissediyorsunuz ama ağrı vs kesinlikle yok. En güzel tarafi da bebeğinizi çıkarır çıkarmaz görüyorsunuz,ilk ağlayışıni duyuyorsunuz ve hissedebiliyorsunuz ki bu dünyanın en güzel şeyi. 

Sezeryan sonrası ise yaklaşık 1,5-2 saat sonra yürütmeye başladılar beni,hem gaz için hem çabuk toparlanmak adına yürüyüş çok önemli. Bol su tüketmek çok önemli. Bebeğimi zaten benden önce odaya gönderdiler,sonra da beni götürdüler odaya. Bebeği direkt emzirmem için getirdiler ve Allah'a şükür sütüm hemen geldi. Sütünüz hemen gelmezse bile mutlaka sık sık emzir ki sütun çabuk gelsin . Kızım şimdi 2 buçuk yaşında (2 yaşına kadar emzirdim). Şimdi ikinci bebeğime 24+2 haftalık hamileyim ve ilki sezeryan olduğu için buda böyle olur büyük ihtimal. 

Sezeryan sonrası tamamen ağrılarımın geçmesi ve tamamen toparlanmam yaklaşık 2-2 buçuk hafta sürdü. Hamilelikte 18 kilo almıştım. Doğumdan yaklaşık 3-4 hafta sonrasını 20 kilosunu falan vermiştim geri. 
0 oy
(1,121 puan)
benim daha doğuma var canım rabbim sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin içini ferah tut bak gör her şey güzel olacak. 
0 oy
(295 puan)
Amin.. İnşallah cok rahat bir sezeryan gecirirsiniz. RABBİM sürekli hatırlamak istediğiniz bir anı olarak aklınızda bırakır.... RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN.. sağlıkla kucagınıza alırsınız inşallah... 
0 oy
(1,077 puan)
Bende normalden sezeryan döndüm ama normalden çok korkuyordum iyiki sezeryan oldum belden uyuşturdular o kadar heyecanlıydım ki bebek için hiç korkmadım çabucak doğsun diye dua ettim baş ağrısı felan da olmadı yanına kayısı hoşafı al bol su birde nescafe al ne olur ne olmaz doktor öneriyor zaten bol bol gez evet ağırıyor ama o ilk gezmeler iyileşme sürecini hızlandırıyor şöyle düşündüm ben hep yine bu kesiği dikişi görüyorum ya alttan olsaydı psikolojik olarak hep kendimi mutlu ettim 
0 oy
(1,349 puan)
Bende bugün gün aldım 25 nisan da olacakmış. Çok korkuyorum yalvardım genel yapsın diye ama yok belden yazdı anestezi uzmanı. Allah yardımcın olsun bir an önce atlatırsın inşallah canım.
0 oy
(509 puan)
Aklındaki her kötü ihtimal ve hikayeyi sil. Herşey hepi topu 30 40 dakika. Dişimi çektirmek bile 50 dakika sürmüş acısı dayanılmazdı:))

Heyecan haliyle oluyor ama öyle bir operasyon ki ne olduğunu anlamadan doğurmuşsun:) tek sıkıntısı doğumdan sonraki adaptasyon süreci onda da tek çare şu 4lü:) 

Bol yürüyüş

Bol su

Bol kayısı suyu

Sade nescafe

Öyle dinlenmiş olacaksın ki anestezinin etkisi geçtiğinde dört gözle ben de o günü bekliyorum:)
(509 puan)
Bayılmama gibi durum söz konusu değil ki kuzum at kafandan onları:) Bayıltsalarda, belden uyuştursalarda birşey hissetmeyeceksin 10dk da bebeği çıkarıyorlar zaten
(624 puan)
Anladım canım teşekkür ederim en korktuğum şey ameliyat
(509 puan)
İnan diş çektirmek benim için daha sancılıydı:) ve benim 3. Sezeryanım:)
(624 puan)
Maşallah kuzum bazen çok ürkütücü hikayeler var ya bı de izlemesi de çok korkunç ben izledim ameliyat anı çok korkutucu kestikce kesiyor maşallah:)
(509 puan)
Hiç izlemedim, kendim için de anlatanları hiç dinlemedim çünkü fazla etkileyici:/
2 türlüsünü de deneyimledim benim deneyimlerim çok pozitifti bin şükür o yüzden korku, heyecan, telaş hiç yok. Biran evvel doğurup normuma dönsem diyorum kızçemle:)

İlgili bir soru bulunamadı

653,980 soru

3,438,956 cevap

4,272,488 yorum

184,789 üye

...