0 oy
290 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (25 puan)
arkadaslar merhaba,dün doktor randevum vardi. doktorum bebegin kalp atislarini dinledikten sonra genel usg ile bakti ve safra kesesinde sayilamayacak kadar cok tas oldugunu,bu zamana kadar nasil dayandigimi sordu. benim midede olusan hazimsizlik ve agri disinda bi sikayetim yoktu. bende onu cok yemek yemeye vs bagliyordum. sonra radyolojiye yonlendirdi orda ki doktorda ayni seyi soyledi. genel cerrahiye sira aldim ama merak ettigim sey su; aranizda bu durumu yasayan var mi,bebege zarari olur mu? ameliyat dediler,bu durumu yasayipta sıkıntı yaşayan oldu mu? simdiden tesekkurler..
Gebelik haftası 7+2

5 Cevap

0 oy
(64 puan)
Canm 3 ay önce ameliyat oldum bebek büyüdükçe taşlar oynuyordu bende her gün hastanelerdeydm çok kötü günlerdi doğum dan 6 ay sonra ameliyat oldum Elhamdülillah iyim ve 19 haftalık gebeyim 
(25 puan)
cok gecmis olsun,peki benim su an yapabilecegim neler var. tecrubelerinizden yola cikarak paylasabilir misiniz acaba? doktor kontrolunu aksatmayacagim ama yine de yasayanlardan tavsiye almak istiyorum.
(64 puan)
Yağlı baharatlı gazlı içecekler tüketme hamur işi falan yeme canm ben yediğim an hastanedeydim sürekli haşlama yedim brokoli karnabahar patates yemeği ıspanak yedim doktor bana çay kahve meye suyu bile jcme demişti 3.aydan sonra benim ağrılar başlamıştı inşallah sizde öyle olmaz geçmiş olsn
-Reklam-
0 oy
(313 puan)
Benim safra kesemdede çok sayıda minik taş var ameliyat olacaktım ki gebe olduğumu öğrendim 36 haftalik olacağım pazartesi günü geçen haftaya kadar atak geçirmemiştim hiç gece acillik oldum ancak ağrı kesici serum takıyorlar 2 serumdan sonra ağrı kesildi.hazimsizlik şişkinlik bulantı kusma çok fazla yaşadım bu durumu taşlara bağlıyorum atak olmadığı sürece bunların üstesinden gelirsiniz yediklerinize dikkat edin yumurta bulgur yeşil soğan yağlı baharatlı yiyecekler tetikler 
(25 puan)
cok gecmis olsun,dikkat edecegim. cok tesekkur ederim..
(64 puan)
Birde pirinç bulgur yumurta kesinlikle yemeyin
(25 puan)
dikkat edecegim cok tesekkur ederim
0 oy
(1,591 puan)

Gebelikte mide ağrısından çok çektim. Özellikle son zamanlarda. Ben de çok yemeye falan başlamıştım. Çünkü cidden yemeği kaçırdığımda o gece çok korkunç geçebiliyordu. 


Doğumdan en az 1 sene sonra bambaşka bir şey için doktordaydım. Bu arada safra kesende de taş var dedi ama bu konuda doktora git şöyle yap böyle yap falan hiç demedi.

Oğlan 2.5 yaşına yakındı bi gidip baktırayım bakalım taşlar ne durumda dedim. Bu arada ağrı sızı da çok yok. Zaman zaman yemeği kaçırınca falan geceleri sıkıntı olabiliyor onun dışında yok. Neyse safra kesemde çok sayıda taşlar varmış. Safra kesem çalışmıyormuş zaten. Aldırmalıymışım çünkü her an o küçük taşlardan bazısı safra kanallarını tıkayıp beni acillik edebilirmiş. İyi o zaman aldırayım dedim. Ameliyat için gün aldım. O gün gelene kadar da oğlanı sütten kademeli olarak kestim. Narkoz alınca emziremeyecektim çünkü. Gerçi sütüm de 6 ay falan kesilmedi. Kesilmeyeceğini bilsem 1 2 gün ara verip emzirmeye devam ederdim. 

Neyse diyeceğim o ki, safra kesesinde taş görülünce hemen acil ameliyat gerekmiyor. Muhtemelen gebelikte de vardı benim ama ameliyat olmam 3 yılı buldu. Ama senin safra kesenin de durumunu bilemem. Ameliyatı ne zaman olman gerektiğine dair bir şey dediler mi?
(25 puan)
cok cok gecmis olsun ve cevabiniz icin tesekkur ederim. ben dun ogrendim haftaici icin genel cerrahiden randevu aldim. o kontrol edecek sonrasinda ameliyat icin karar verecegiz..
(50 puan)
Aradan epey zaman geçmiş ama ben de aynı sorun var bebeğe zararı oldu mu genel anestezi ile mi oldunuz
0 oy
(376 puan)
Benim hem taş hem camus vardi dayanamazsin hamileyken ameliyat edelim dediler eger kriz tutarsa gercekten dayanilmaz bi agri oluyo anlatamam o agriyi ama ben dikkat edebildigim kadar ettim hamur isi ekmek yagli cogu seyi biraktim ama nefsim körelsin diye arada bi tane bibtane yedim cocugumu tehlikeye atamazsim simdi 34+4 oldum cok sukur iyiyim idare edicem doguma kadar sonra ameliyat 
(25 puan)
allah yardimciniz olsun cok gecmis olsun..
0 oy
Canım benim kızımın doğumundan sonra safra kesemde taş çıkmıştı muhtemelen gebelikle oluşan bişey . Kızım 21 günlükken apandisit ameliyatı olunca safra ameliyatı olmaktan vazgeçtim .Yani 6 yıldır benimle taşlarım ve en son iki sene önce 1.5 cm idi . Şuan yine 37 haftalık hamileyim gebelik sürecinde ağrım olacak diye korkmuştum ama şimdiye kadar çok şükür hiç ağrı sancı yapmadı . Bu arada ben safra kesesi ameliyatı olmayı düşünmüyorum çünkü etrafımda faydasını gören görmedim hatta ağrılarının arttığını söylüyorlar.  Umarım sana da ağrı yapmaz. 

651,013 soru

3,427,209 cevap

4,259,736 yorum

183,999 üye

...