0 oy
409 göst.
Doğum kategorisinde (2,390 puan)
Kizlar persembe günü  sezeryanim var spinal istiyorum ama  panik var bende panik atak olup yada cok panik  biri olup spinal yaptiran var mı? Bide mide bulantisi oluyormus ameliyat sırasında herkes te oldu mu merak ediyorum. 
Gebelik haftası 37+4

10 Cevap

+1 oy
Canım bir hemşire ile konuşma şansım olmuştu bu konuda ameliyat esnasında bizim tabirimizle adrenalin iğnesi vurulduğu için umrunda olmuyor hiç birşey 3 kere yaşadım spinal dediği gibi umrumda olmadı kestiler bictiler yani. benim mide bulantım oldu sabah bulantisi gibi oluyor istifra ediyorsun o arada iğne yapıyorlar geçiyor canım bu kadar öyle uzun süre sürmüyor saniyelik gelip istifra ediyorsun iğne ile durduruyorlar.
(2,390 puan)
Normalde afedersin kusmaktan nerfret eden biriyim onun icin de endiseliyim
O esnada İnankı hiç birşey hissetmiyorsun canım saniyelik geliyor istifra iğne vuruyorlar geçiyor endişe hiç etme benim bu 4. Olacak Allah nasip ederse inşaAllah.
-Reklam-
+1 oy
(611 puan)
Ben korkudan titreye titreye ağlayarak girdim ameliyathaneye hatta sakinlesmeye çalış tansiyonun yükselirse uyutmak zorunda kalırız falan dediler. Ameliyat korkum vardı. Girdim başımda anesteziyi ve tansiyonu vs kontrol eden bir hemşire vardı  Allah razı olsun sürekli konuştu benimle en son artık istersen uyutalim seni biraz ama o zaman bebeğinin doğumunu göremeyeceksin hangisi seçimini yap dedi o an bebeğimi görme isteği baskın geldi iyiki de öyle olmuş saniyeler sonra oğlumun sesini duydum o andan sonrası yok zaten o an kafamı kesseler umrumda olmazdı herhalde garip bir uyuşukluk huzur hissi geldi çok tuhaf ve muhteşem bir his herkes yaşasın isterim. Girerken ne kadar panik olursan ol o an dünya duruyo yani tavsiyem  benim yaptığım gibi korkuna değil birazdan bebeğini göreceğine sesini duyacağına odaklan zaten ters bir durum olursa uyutuyorlar sakin olmaya çalış. 7-8 hafta sonra ikinci kez anne olcam ve bu kez asla aynı hatayı yapmicam her anını yaşıcam. 

   Mide bulantısı bende çok hafif oldu bir şeyler  yersen daha çok oluyo doğum anında midenin olduğu kısma bastiriyorlar o biraz tetikliyor ama dediğim gibi bende çok  az oldu 
(2,390 puan)
12 den sonra yemek yemicem canim ac olcam. Insallh güzel geçer
(611 puan)
Çok güzel geçer merak etme sağlıkla gelsin bebeğin
0 oy
(1,591 puan)
Bende panik yok. Genellikle sakin biriyim. 

Spinal anestezi sonrasında doğumda mide bulantısı yaşadım evet. Çünkü tansiyonum düştü bir kaç defa. Benim bazen tansiyonum düşebiliyor o yüzden nasıl bir his olduğunu biliyorum. Ama hemen geçiyordu, uzun süreli olmuyordu. Tam hatırlamıyorum ama o sırada ilaç verdiler sanırım. 
(2,390 puan)
İnsallah sıkıntısız güzel  bi dogum olur benim icin
0 oy
(1,752 puan)
Korkma canım 5 dk da çocuk çıkıyor 10 dk seni dikiyorlar toplasan yarım saat anca sürüyor zaten bende yeni oldum 1 ay 28 günlük olduk yemek yemeye başlayınca sıcak çorba içtim ardından acı kahve bitter çikolata hiç baş ağrım olmadı ama sırtım ve boynum ağrıdı çok kafamı çevirdim ameliyatta ondan sanırım bide bol su ama soğuk içme sakın karnın ağrır 
(2,390 puan)
Sırt ve omuz ağrısı benim genel anestezi de olmuştu. Bakalım  kendimi baya spinale hazırlıyorum  son anda vazgecmezsem iyi :)
0 oy
(1,402 puan)

Ben iyneden sonra ameliyyata basalayacakken kustum falan sonra baktilar benle bas edemiyecekler uyuttular bir de kizimi cikarttiklarinda uyandirdilar:)

(2,390 puan)
Iste kötü olmaktan korkuyorum bende
0 oy
(727 puan)
Ben de mide bulantısı olmadı rahat geçti ameliyatım. Hiç korkmanıza gerek yok. 
(2,390 puan)
Ayy insallah dediginiz gibi olur
(727 puan)
İnşaallah canım. Benim panik atağım yok. Ben de korktum ama hiç gerek yokmuş dedim sezeryandan sonra. Şimdi hamileyim yine sezeryan olacağım korkmuyorum ilki gibi.
(2,390 puan)
Benim 2 tanesi genel oldu bunu spinal istiyorum insallah benkmde güzel geçer
(727 puan)
İnşaallah canım.
0 oy
(554 puan)
Bende olmadı bulamtı
(2,390 puan)
Insallah bende de olmaz
(554 puan)
İnsallah, bence sıkmayın kendinizi anestezi doktoru hep başınızda kendinizi kötü hissettiğinizde ona söyleyin gerekli müdaheleyi yapar zaten. Ayrıca siz söylemeden de sizi sürekli takip de ediyor tansiyon, kalp atışı vs siz anlamadan sankınleştiriciyi de verir gerek görürse. Bence bana verdiler çünkü yattığımda tansiyonum yüksek gibiydi sonra gayet sakince bir operasyon geçirdim :) Siz bebişe odaklanın doktorlar çok rahatlar ameliyathanede siz de öyle olun ve doktorlarınıza güvenin
(2,390 puan)
İnşallah canım
0 oy
(1,248 puan)
Ameliyat sırasında hep sakin ol sakin ol de kendine içinden. Ben de mide bulantısı yaşadım hava verdiler. Düzeldim hemen. çocuk çıkarken hep bismillah bismillah dedim 10 defa dedim çıktı çocuk hiç korkma o kadar hızlı her şey:D
0 oy
(1,797 puan)
Ben aşırı panik olmama rağmen 2 kere oldum :) çok kolay atlattım korkma.mide bulantısı ilk kesi atılınca oluyor tansiyonun düşüyor çünkü.hemen söyle ilaç yapıp seni sakinleştiritorlar .çabucak bitip gidiyo.
(2,390 puan)
Insallah benimde öyle güzel geçer
(1,797 puan)
Allahın izniyle bişicik olmadan görürsün kuzunu
(2,390 puan)
İnsaallh canim
0 oy
(1,349 puan)
Bende çok korkuyorum 2 sezeryan oldum. İkisinde de başta belden iğne vurdular panik atak tuttu ben tabi hiç anlamiycam sanıyorum ya neşteri vurduğu gibi hissettim orda elleyip biseyler yaptıklarını bağırmaya başladım dokunmayın ben sizi hissediyorum falan diye sonra maskeyle uyuttular.  İkincisinde uyarmama rağmen sakinleştirici yapariz bişey olmaz dediler onda da aynı şeyi yaşadım. Şimdi üçüncü olacak yalvardım genel olsun diye anestezi uzmanı kabul etmedi yine belden yaapcaklar ödüm kopuyor :(
(2,390 puan)
Bende anestezi doktoruyla konuscam insallah bakalim nasil olcak
(1,349 puan)
Hayırlısı olsun artık

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 500 göst.
0 oy
10 cevap 402 göst.
0 oy
13 cevap 688 göst.
4 Ekim 2020 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Kolonya (78 puan) sordu

650,992 soru

3,427,142 cevap

4,259,672 yorum

183,992 üye

...