0 oy
896 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (53 puan)
kapalı
Kızlar deneyimli anneler eşlerinizden doğum hediyesi olarak ne istediniz veya eşiniz size doğum hediyesi olarak ne aldı ?
Gebelik haftası 30+4
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

19 Cevap

+6 oy
(6,097 puan)
İkimizin çocuğunu doğuruyorum hediye niye alsın ki?
(864 puan)
Çok mükemmel bir yorum sanki onun tek çocuğunu doğuruyorum birde hediye isteyeyim yavrum zaten hediye :)
(6,097 puan)
Aynen öyle ya, bilezik isteyen mi dersin abartıp araba isteyen mi dersin. Adam evlendiğimiz günden beri gözümün içine bakıyor, daha ne hediyesi. Ayıptır valla çocuğu birlikte yap ama hediye sana alınsın, sen de al madem babalık hediyesi :))
-Reklam-
+5 oy
(545 puan)
Uffff ne meraklı millet birbirini ayıplamaya, eşiniz size hediye aldı diye ya da almadı diye kimsenin ilişkisi kimseden kötü veya iyi olmuyor merak etmeyin. Yok hediye istenirmiymis, hediyeye gerek mi varmış, ya her ilişkinin dinamiği kendi icinde kendine özel, kaldı ki bazı insanlar etrafına hediye almayı sever, bu şekilde mutlu olur yani var boyle insanlar da inanın:) kimse de çıkıp hediye aldım diye otur oturduğun yerde bir de ilgi mi göstericem, çocuk bakımına yardım mi edicem, ev işlerine destek mi bekliyorsun hediye aldık iste falan da demiyor yani merak etmeyin. 

Neyse nitekim hediye de istenir, eşiniz sonuçta ve zaten hediye alacağını biliyorsanız hani bari işinize yarayacak bir şey olsun da diyebilirsiniz, yok ben isteyemem kendi düşünsün de diyebilirsiniz, ya da zaten eşiniz kendisi de sormuş olabilir ben böyle hediye alacağım sana ne istersin ne ihtiyacın var diye, yani siz isteyemiyorsunuz diye başkasının hediye istemesi ayıp olmuyor dediğim gibi her ilişkinin dinamiği farklı.

Doğum hediyesi önerilerine gelirsek de herkesin bütçesine göre değişir bu,  benim etrafımda robot süpürge aldıran da oldu yeni telefon isteyen de.. Yani nasıl daha mutlu olacaksanız ihtiyacınız olan bir ev eşyası da isteyebilirsiniz ya da tamamen kendinizin kullanımında olan özel bir eşya da, daha büyük bir pırlanta da istenir, ileride çocuk için yatırım olsun diye altın, bilezik vs de olur, bütçeniz uygunsa araba da olur sonuçta. Mühim olan gönüller bir olsun. :)
(86 puan)
Çok doğru  bir yorum olmuş. Tarafsız bakmak lazım.
(545 puan)
Birilerinin yarasına dokundu heralde ki eksi puan alıyorum. :) Tek anlatmak istediğim hediyelesmenin de hediyelesmemek kadar olağan ve doğal olduğuydu aslında..

Yani zaten insan sevdiğine bir şey almaktan mutlu olur,  bu öyle hep bana hep bana bir durum değil... Dışarda bir şey görürsünüz esiniz aklınıza gelir, bu ona ne de çok yakışırdı diye düşünürsünüz, bir şeye ihtiyacı vardır siz almak isterseniz ya da bir şeye rastlarsınız bundan alırsam işlerini baya rahatlatirim der, onun için bir şey yapmak istersiniz. Sonuçta ilişkinin içerisinde olağan şeyler bunlar, hani bu sevdiğiniz illa eşiniz olmak zorunda değil, çocuğunuz da olur anne baba kuzen kardeş de olur ya da bir arkadaşınız olur, sokakta gördüğünüz bir çocukta olur yani her iyilik başımın gözümün sadakası olsun, sevap işleyeyim diye düşünülerek de yapılmaz. Bazı şeyler sadece içinizden geldiği için yapılır, hayatta herşeyin bir karşılığı beklenmez, insanlar sadece karşıdakini düşündüğü içinde mutlu olur.
(53 puan)
Vallahi yorumları görünce içimdekileri dokmussun canım Allah razı olsun ilk gebeliğim hediye istenir mi bilmiyorum eşimde istediğimi düşünüp soruyor robot süpürgeyi bı ara bende istedim ama maddi açıdan zorlanicak sonra dedim gerek yok şimdide soruyor bilmiyorum diyip geçiyorum sadece merak ettim ne isteniyor diye masalahha yatalr katlar evler isteyen isteyene o yüzden ben uzulca uzaklaşıyorum posttan teşekkürler
+2 oy
(412 puan)
Valla cnm ne talep ettim ne hediye aldi esim.benim cocugum zaten erken dogdu kuvozde bekledik.sonrasinda 2kez ameliyat olmasi gerekti.zaten sorunlarla cebellesirken hediye isini hic dusunmedim ki o da ayni sekilde.benim icin benimle birlikte evladimiz icin savasmasj,uykusuz kalmasi ve cokca yardimci olmasi en guzel hediyeydi.Allah ondan razi olsun cok zor surecleri birlikte atlattik.simdi 2.ye hamileyim yine bi beklentim yok tek gul bile getirse kafi.alanlara isteyenlere saygim sonsuz ama olaganustu durumlar da planlari alt ust edebiliyo:)ama bence en guzel hediye omzuna dayanip sorunlari dertleri birlikte paylasmak,birbirimize destek olmak:)
(53 puan)
Evet biraz zorlu bı surec olmuş sizin için evet çok doğru dediğiniz yanında olması bile yeter ama ilk gebeliğim istenip istenmediğinide bilmiyorum oda bana sürekli soruyo ne alayım diye ondan açtım postu :)
+2 oy
(873 puan)
Eşim cennete bedel hediye benim almam lazım allaha şükürler olsun gecen bana ne istediğimi sordu doğum günümde bende limonlu soda dedim eşim.öğretmen allaha şükür orta gelirliyız ama borçlarımız var evlilikten kalma o yüzden hiç bir şeye gerek yok kendisi çiçek almıştı geçen gün görmüş dayanamamış almış çok takılmamak gerek böyle şeylere
(98 puan)
Maşallah
(53 puan)
Maşallah gerçekten helal olsun
(873 puan)
Teşekkür ederim canım
+1 oy
(1,108 puan)
Bana çiçek almış sadece :)
(53 puan)
Oda bişey canım :)
+1 oy
(713 puan)

Ben böyle şeyleri hiç düşünmüyorum. Doğumgünü, yıldönümü, vs... Hiç hediye beklemedim, talep etmedim, kendim de uygulamadım. Aynı şekilde Allah izin verirse doğumumda da bi beklentim yok. İkimiz de böyle şeylere takılmayan insanlarız. Herkesin tercihi farklı tabi, saygı duyarım. "Birbirimize olan sevgimiz, merhametimiz, anlayışımız yeter" deyip geçinip gidiyoruz şükür... :)

(6,097 puan)
Oh be, şöyle hesapsız kitapsız ilişkileri duyunca çok mutlu oluyorum... Benzer hassasiyetleri olan insanları bilmek çok güzel. Biz de eşimle tam olarak böyleyiz, onun yarenliği o kadar güzel ki, ne özel gün ne hediye gelmiyor benim aklıma. Allah sizi birbirinize bağışlasın, birbirinize acınızı göstermesin inşallah
(713 puan)
Amin amin Allah razı olsun, ne güzel sözler bunlar. Bu muhabbet temenniniz misli ile sizleri bulsun ❤️ rabbim iki cihanda da saadet versin sizlere ❤️
(53 puan)
İyiki sormuşum güzel şeyleri duymuş oluyoruz ne güzel ilk doğumum olduğu için istemek lazım mı degilmi bilmiyorum canım ama yorumun deşarj etti saolasin:)
(713 puan)
Öncelikle hayırlı ve sağlıklı doğumunuz olsun sevgikra hanım. Rabbim sizi güzel bir aile kılsın, muhabbetinizi, saygınlığınızı arttırsın. Yavrunuzla birlikte saadetli nice günleriniz olsun :)

Çok mutlu oldum düşüncemi beğenmenize ❤️
(53 puan)
Saolasin canım güzel dileklerin için rabbim dizede hepimize hayırlı sağlıklı doğumlar nasip eylesin inşallah
+1 oy
(1,591 puan)
Herhangi bir şey istemedim, eşim de herhangi bir şey almadı. Sağolsun özel günden bağımsız olarak bana hediye alır zaten. 
+1 oy
(1,414 puan)
Aa olur mu öyle şimdi sizden etkilenenler olacak hiç yazmamalıydınız bunu ayrıca sizi neden ilgilendirsin birinin başkasına aldığı hediye. Zaten o kadar çok masraf oluyor ki afedersiniz yüzsüz gibi ben bunu istiyorum dersem karşımdaki adam benim karakterimi sorgulama hakkına sahiptir. Hediye istenmez! Bu kişi eşiniz bile olsa, ayıp olur. Size sorarsa ne hediye alayım diye maliyeti düşük bir şey söylersiniz olur biter. Maddi durumunuz yerindeyse o zaten uygun görürse istediği şeyi alır bizi ilgilendirmez.
(53 puan)
Farklı bı düşünce olabilir canım ilk doğumum olduğu için maruz gör lütfen soruyu istenir mi bende bilmiyordum öğrenmiş oldum saolasin sürekli soruyo bende bilmiyorum diyip geçiyorum o yüzden sormak istedim
(1,414 puan)
Maddi durumunuzla alakalı eğer hediye almayı görev değil de gerçekten mutlu olarak yapıyorsa neden olmasın canım kim karışır ben bazı kadınların tutumu yüzünden böyle çıkıştım akrabamız beşi bir yerde istemişti adamın durumu olmamasına rağmen o zaman çok garip gelmişti insan nasıl kocasını düşünmez diye zaten onun cebi karısının cebi oluyor aynı şey. Ama isteyen alır kimse karışamaz tabi ki buna.
(53 puan)
Ha yok maddi durum zorlayacak hediyede olmaz yani zaten adam çocuk için birsuru masrafa katlanıyor manevi acidanda çok yardımcı hamilelik süreci boyunca besi biyerdede çok absürt olmus
+1 oy
(509 puan)
Hiçbirşey istemedim, istemem de varlığına bin şükür eşimin. Bir dediğimizi iki etmez çocuklarımıza ve bana çok düşkün saygılı, sevgili, merhametli bir insan ben ondan daha ne isteyeyim. Birşeyimizi eksik bırakmıyor Allah ondan razı olsun
(53 puan)
Maşallah ne guzel
+1 oy
(197 puan)
Ben hediyeye gerek duymadım alacaktı ama zaten doğum o bu derken masraf ağır bir de adama böyle bir yük bindirmem özellikle doğuma giderken uyardım hediye falan alma boşa para harcama dedim bir nez olmuş 70 lira bir bebek mağazasına gidiyorsun 2000 lira olup çıkıyoruz akşama kadar çalışıyor birde hediye istemem sonra içine dert olmuş söyledi ayakkabı aldı oda çok maddi değeri yok 
+1 oy
(616 puan)
Aklima bile gelmedi hediye istemek oda sormadi bende hediye istemeyi sacma buluyorum acikcasi ikimizin istedigi bir seyi dunya ya getiriyorum benim fizyolojim el verdigi icinde dogumu ben yapiyorum. Evet cok yuce birsey ama al sana bebek dokul bakalim altinlari yatlari katlari demek cok ayip birsey bence  dogumdan cikip odaya alindigimda esim bir buket sevdigim ciceklerden almis onu verdi optu sarildi kendi icinden geldigi icin yapti kendi dusunup istedigi icin ben talep ettim diye yapmadi.bence yaptigi butun altinlardan daha degerliydi benim icin.
0 oy
(74 puan)
33+4 düm şuan 3 gün önce bilezik aldı Allah'ım hayirlisyla sağlıklı kucağımıza almayı nasip etsin sonuçta birikim ilerde bişey olduğunda zaten veririm Allah'ım o durumlara düşürmesin tabi ama insanın basina ne geleceği belli olmaz 
0 oy
(1,340 puan)
düzenledi

Kendi ister alır güzel bir süpriz olur ama ben istemem

Hamile kaldığımda airpods almıştı
0 oy
(299 puan)
Bu ikinci gebeliğim ne doğum da nede hamile ksldığımda hiç hediye almamış. Bende hiç istemiyorum. Hatta ilk doğumdan sonra biryıl boyunca özsl günlerimizde eşim hep kıxımı alıp kucağıma verirdi sana hediyem diye:) ama gerçekten canı sağolsun beni düşünmesi çocuklarımı sevmesi en büyük hediye bence❤☺
0 oy
(886 puan)
İlk doğumum çok isterim ama özelde doğum olacak ancak ona para verebilirim diyor haklı olarak o yüzden hediyem yok 
0 oy
(938 puan)
Bana hediye alıp fosur fosur yatacağına destekçi olması tercihim oldu. İlk gebeliğimde maddi sıkıntısı olmamasına rağmen almadı. Bende istemedim. Ama hastaneden eve gelmem ve oğlumun bakımı büyümümesi he rkonuda o kadar destekçim oldu ki maddi bir hediye bana bukadar iyi gelmezdi. Sonra 2evladımızda çok zor gebelik süreci geçirip doğduktan sonra kaybettik. Sınandığımız acı herşeyi nekadar boş olduğunu gösterdi. 3.gebeliğm hala özel bir hediye istemedim. Varlığı sağlığı daim olsun yeter benim için. 
0 oy
(191 puan)
Ben çiçekle hastaneye gel dedim. Ama beğendiğim bi yüzük vardı onu alacakmış bende hayır demedim. Hem bizim biraz uğraşlar sonucu zor oldu. Herşey yapasımız var 
0 oy
(598 puan)
Canım bir güzel sözu yanında olan desteği en büyük hediyelerden daha kıymetli :) bende doğuma kadar para biriktirdim eşimde bana 2 tane bilezik aldık araba alacağımız zamanda bozdurduk :) 
0 oy
(1,121 puan)
hediye aklıma bile gelmedi bebeğim sağlıklı doğsun bana yeter 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 307 göst.
0 oy
3 cevap 317 göst.
31 Ağustos 2022 Doğum kategorisinde Yaren vera (76 puan) sordu
0 oy
5 cevap 334 göst.
28 Ağustos 2022 Hamilelik Alışveriş kategorisinde Duchandess (545 puan) sordu
0 oy
6 cevap 803 göst.

650,117 soru

3,423,766 cevap

4,255,765 yorum

183,731 üye

...