0 oy
294 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (136 puan)
Şeker yüklemesi yaptırıcam bugün ilk kanımı verdim şuan bekliyorum acaba nasıl bir süreç yardımcı olabilir misiniz
Gebelik haftası 24

7 Cevap

0 oy
(44 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
........................
(446 puan)
Sizin süreciniz ağır geçti diye insanları saçma sapan etkilemeyin. Şeker yüklemesi yaptırmadığı için kaç kadın bebeğini kaybetmiş haberiniz var mı?
-Reklam-
0 oy
(997 puan)

Bulantili ve çok aç bir süreç :) Insallah bi sorunun çikmaz benim şekerim düşük çıkmıştı hala düşük :) 36 haftalik olduk.

0 oy
(446 puan)
Doktorunuz da önerecektir zaten ama sakin ihmal etmeyin. 12 haftalığım şuan, zamanı gelince ben de yaptıracağım. Bebek için çok çok önemli. İnstagramdan Erhan Karaalp isimli bir doktoru takip ediyorum. Defalarca durdu bu konu üstünde ve konuyla ilgili her yayın yaptığında milletten çığ gibi mesaj geldi. Bu işlemden korkup yaptırmayan pek çok gebe, bebeğini kaybetmiş malesef. Size de içinize sinmiyorsa mutlaka araştırmanızı tavsiye ederim.
(120 puan)
Merhaba bende sizinle aynı haftadayim böyle arada adet olacakmış gibi kaşık ağrılarınız oluyor mu acaba
(446 puan)
Daha geçen hafta yaşadım bunu. 2 gün falan sürdü. Doktoruma sordum, rahim büyüyor kanama olmadığı sürece normal dedi. Dayanamayacağınız şiddette bir ağrı olmadıkça ya da kanamanız olmadıkça korkmayın
0 oy
(593 puan)
Umarım sonuçlarınız iyi çıkar. Benim şekerim yüksek çıktı, şimdi diyetisyene gideceğim. Diyetle kontrol altına alınmazsa insüline başlatıyorlar..Eğer şeker varsa ve kontrol altına alınmazsa bebek için tehlikeli sonuçları olabiliyor..İnsanlar yaptırma diyor ama bunu yaptırmak çok önemli..
0 oy
(36 puan)
Dün yaptırdım çok gözümü korkutmuşlardi içirdikleri şeyin col tatlı olduğunu midesi bulanip kusanlar olduğunu falan demişlerdi ama ben genetik yatkinlik korkusu ile yaptırdım aksam 9dan sonra su dişin da bir şey yemedim sabah da 9 gibi tahlil için ilk aç karnina kan verdim sonra verdikleri gazoza benzer bir içeçek öyle anlatıldığı kadar şekerli bir şey değil onu içtim 1 saat sonra tekrar kan verdim şekerli şeyleri de hiç sevmem bu arada beni aşırı tok tuttu 1 2 e kadar yemek yeme ihtiyacı bile hissetmedim şükür de şekerden yana bir sorun çıkmadı.
0 oy
(117 puan)
Ben de yaptırdım 50 mg ile hiç sorun yaşamadım. Sadece içtikten sonra biraz tembellik çöktü sonra geçti. Sonuçlarım da temiz çıktı
0 oy
(1,562 puan)
Gebelik şekeri olmasın diye zaten yapılan bir işlem hamileyken de doğum sonrasında olabilecek riskleri en aza indirmek önlemini almak için bende çok kararsızım yaptırmak istemiyordum ama doktorun odasina konuşmak için bilgi alayım diye hemde kontrol için randevu almistim 28. Haftamdaydim nasıl yapıyorsunuz diye sordum 50 Gr ve 75 Gr olarak yapıyoruz dedi bende 75 Gr yaptıralım dedim.ialk kan aldılar sonra eczaneden glukoz aldım bir saat sonra kan tekrar bir saat sonra kan üç kan tahlili den en yüksek olanı dikkate alıyorlar bı sıkıntı çıkmadı Allah'a sukur

647,130 soru

3,412,731 cevap

4,242,446 yorum

182,911 üye

...