0 oy
1,146 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (4 puan)
kapalı
Bebeğinize aşı yaptırmayı düşünüyor musunuz?
Kapatılma nedeni: Tartışmaya açık

31 Cevap

+22 oy
Sen hic rota virus yaptirmadigi icin hastanede yogun bakımda eldrn ayaktan kesilmiş bir bebek gördün mü ben gördüm. Yada menejit yüzünden ölen biri oldu mu? Benim oldu. Hatta annem zamanida asi olmadigindan istanbula kadar getirilmek zorunda kalmis okul cagi çocuğu elden ayaktan düşmüş ve okumayi unutmus yasi 65 kullaginin ikiside cok az duyuyor ve kulaklik takiyor unutkanligi çabası. Yada kabukulak kızamık gecirip hastaligi gunlerce gecirdin mi? 

Hayatınız hormonlu olmuş bize annelerimizin zamanini gösteriyorsunuz o zaman hersey saglikliydi ve o zaman bile anne bebek olumleri azinsanmiyacak kadar fazlaydi. Salgindi ve bu salginlar icin çıktı aşı. 

Yaptirmayip hayatinizla kumar oynamak size kalmis ancak toplum bilinci olarak asi yaptirmadiginizi ilerde okulda ogretmenine soylemeniz lazım ki ogretmen bilincli olsun çocuğunuza bulasinca gidip ogretmeni suçlarsınız.
(1,414 puan)
Ağzınıza sağlık. Ben de şahit oldum böyle bir şeye. Ama milyarlarca bebek aşı oluyor da kaç tane duydunuz aşı olup hastalanmış ya da ölmüş diye aşıdan sebep. İnanın ben hiç duymadım. Aşı zararlı olsaydı Allah aşkına neden yapılsın ki?
-Reklam-
+7 oy
(1,414 puan)
Düşünmemek tam olarak cehaletin dibi ve aptallık olur. Bu saygı duyulması gereken bir şey değil her kim ki düşünmüyorsa o bebeğin vebaline girer daha çok yeni sağlık ocağında gördüm. Kendini akıllı sanan bir kadın tıbbın geldiği bu noktada doktorlara güvenmemiş bebeğine hiçbir aşı yaptırmamıştı artık bebeğe ne olduysa bunu bilmiyorum bir sorun olmuş hemşire söyledi hiçbir aşıyı yaptırmamış diye. Buna saygı duyulmaz ya kendi cehaletinin suçunu el kadar bebek çekmiş yazık günah. Siz de gerekli olan her aşıyı yaptırın aksini zihninizden söküp atın.
+5 oy
(13 puan)
İnşallah doğduğunda yaptırmayı düşünüyorum. Şuan yurt dışından ülkemize çok fazla yabancı insan ve çocuk girişi var ve bunların birçoğu aşısız. Hangi bulaşıcı hastalıkları getirdikleri belli değil. Aşıyla kontrol altına alınmış birçok hastalık göçler sebebiyle yeniden ortaya çıkabilir bu riski göze alamam. Ayriyeten geçen haberlerde de çıktı. Tetanoz aşısı olmayan 3 yaşında bir çocuk çenesinin kitlenmesi sebebiyle tetanoz teşhisiyle yoğun bakıma alındı. Çocuğunuzu riske atmayın derim.
+4 oy
(447 puan)
Ne kadar anlamsız bir soru bu? Aşı ne demek biliyor musun da yaptırmayı düşünmüyorsun?

Aşı: canlıları hastalığa neden olabilecek bakteri ve virüslere korumak için yapılan canlı veya zayıflatılmış virüs veya bakteri enjekte ederek hastalığa yakalansa bile hafif atlatılmasını sağlayan çözeltidir.
+4 oy
(162 puan)
Tıbbın hangi alanıyla ilgili mesleğiniz? 

Aşıya dair karşıt görüş gelistirmenizi hangi arastirmalariniz sağladı? 

Hangi doktorların makalelerini okudugunuzda aşı hakkında aklınıza soru işareti düştü?

Lütfen bunları bizimle paylaşın bizi de bilgilendirin.

Umarım mesleğiniz doktorluktur. Yoksa komsularinizla kısır yerken tartıştığınız Bi konuysa bu; çocuğunuza ayrı, sizin cehaletinize ayri üzüleceğim.
+3 oy
(2,793 puan)
Sen yaptirmicaksin galiba bizden de onay bekliyorsun.
(4 puan)
Artılarını eksilerini araştırıyorum .
(203 puan)
Her asiyi yaptirmiyorum yok rahim agzi kanseri asisi ,beyin zari iltihabi asisi gibi asilari yaptirmayi dusunmem (özel olan) asilarda artik eskisi gibi iyiligimiz icin yapilmiyor maalesef kuduz ,asisi,su cicegi kizamikcik bunlar gecmisten gunumuze degistirilmemis asilar bunlari attiriyorum ama yeni nesil asilara karsi on yargim yok degil mesela onceden 7 yasinda atilan asiyi 4 yasa dusurduler cocuklar bu asiyi kaldiramiyor cok agir geciriyor kaldi ki kimi yapilan asilardan sonra da otizim olan cocuklar var.. (agir metal icerdikleri icin)on yarginizi anliyorum arastiran bir annesiniz.
+2 oy
(610 puan)
Tabi ki düşünüyorum. İlk 6 ay evet benim bağışıklığımdan yararlanıyor ama daha sonra kendi bağışıklık sisteminin oluşabilmesi için kesinlikle aşı olması gerekiyor ve ben de bebeğime bu yüzden aşısını yaptıracağım Allah'ın izniyle inşallah.
+2 oy
(5,831 puan)

Yaptirmayip bebegini tehlikeye atanlar varmiki hala yil olmus 2022 .  Milattan önce taş devrinde degilizki anlamadim :)   asi zamani gekince ben asi yaodrmiyorum diyen oluimuki acaba. Zaten sormiolarki dogdygunda falan yapilio .

(610 puan)
Çok haklısın yani bu zamanda aşının önemini anlamayanları bende hiç anlamıyorum. Bir akrabam var acaba imza toplayarak çocuklarımıza aşı yaptirmasak oluyor mu diye araştırmalar yapıyordu ki bu insan üniversite mezunu o zaman çok şaşırmıştım ben.
(593 puan)
Okumuş etmiş insanların da böyle düşündüğünü bilmek çok üzücü cidden
(610 puan)
Kesinlikle öyle gerçekten yazık ediyorlar çocuklarına aşı olmayan çocuk Allah korusun bir hastalık kapsa atlaması çok zor ve bunu bile bile kabul ediyorlar çok yazık gerçekten.
+2 oy
(1,176 puan)
Yok ya ne asisi imis önceden aşı mi var mış ki dimi ama işte o yuzden bebek ölümleri fazla idi yada sakat kalmalar siz doktorda gitmezsiniz simdi 
+2 oy
(616 puan)
Yani bunu dusunmek bile sacma tabikide tum asilarini yaptircam ulkeye kimin girip kimin ciktigi belli degil bir suru asilimi asisizmi ne oldugu belli olmayan insan giriyor ve bulasici hastaliklarda getiriyorlar. Bu sene burada o kadar cok uyuz oldum nasil gecircem postu gordum ki anlatamam ve yaptirdigin asilar olumcul sebebiyet verebilcek hastaliklara karsi gelistirilmis ilaclar nasil acaba yaptirmasam mi diye dusunursun cahillik etmeyin allah askina 
+2 oy
(2 puan)
Aşı yaptırmamak bir seçenek değil, cehalet örneğidir.

Aşı yaptırmadığı halde sağlıklı olarak örnek gösterilen çocuklar da aşı yaptırmadığı için değil, aşı yaptıran bilinçli ailelerin çocukları aşılı oldukları için yani bulaş olmadığı için sağlıklıdır.

Çocuklarınıza aşılarını yaptırın. Aşı karşıtı iseniz bunun sorumluluğunu alın ve bunu eğitim aldığı kurumlarda, oyun atölyelerinde belirtin. Çocuğumu aşısız çocuklarınızla iletişime sokmak istemem.
+1 oy
(1,830 puan)
Keşke 3 post acmasaydiniz böyle saçma bir konu için :)
+1 oy
(432 puan)
Valla canım bebde iki çocuğuma yaptirmadim , bı tane savcı ikiz bebeklerine yaptırmadı ve mahkemeyi kazandı. Açıkçası ne kadar sağlıklı tartişilir
(686 puan)
Ben küçükken kızamık aşısı olmadım 25 yaşında geçirdim ölüyordum nerdeyse kardeşim olmuştu çok hafif atlattı Dr bile şok geçirdi bu nasıl olur diye yüzume bildiniz kaynar su dökülmüş gibiydi denek gibi kullanildim dış etlerim göz bebeğimin içi dahil her yerimde çıkmıştı bunu çocuğuma neden yaşayayım keşke köyde olmasaydikta bende aşımı olsaydım doğan çocuklarıma yaptırmayı düşünüyorum ilerd episman olmaktansa okadar kişi boşa yapmiyor
(432 puan)
Kızamık tatanoz bu gibi aşıları bende yaptiriyrm ama ne olduğunu bilmediğimiz okadar aşı yapılıyor ki , demem oki herkese saygı duymalıyız. Ayrıca bende çok ağır kızamık geçirmişim hala izlerini taşirim
0 oy
(4,215 puan)
Tabıkide evetttt
0 oy
(1,045 puan)
Tabikide düşünüyorum yaptırdım 2 kızıma 3.gebeligim bunada yaptiracagim
0 oy
Tabi ki yaptırıcam. 
0 oy
(516 puan)
Asi çok önemli bebekler için bu soru olmamalı bile 
0 oy
(542 puan)
Asinin iceriginden dolayı benim ablam Çocuğun hic bir asisini yaptirmadi. Cok sukur saglikli bu konuda baya bilgi sahibi banada yaptirmamam konusunda cok fazla israrci davraniyor. Yan etkilerden kaynakli falan hakli olduğu yanlar var ama bagisiklik icin bu kadar asi bi taraftan da yapilmasi gerektigini dusunuyorum kizimda hepsini yaptirdim  bundada ins yaptiricam. Yaptirmasam icim rahat etmez
(5,831 puan)
Eskilerden ananelerimiz zamani onlarin annwleri zamni asilar yokken  bebekler sebepsiz yere kaybediliomus .asilarla hastaliklarin onune gecilio sonucda.bence onemli konu yani yapdrilmali
(23 puan)
Herşeye tamamda sizin dediginizde çok yanlış eski zamanda bebek atesler içinde yatiyormus biri kalkıp bişey yapmiyormus tam bi vicdansizlik yetmez gibi üstünü iyice kapatiyorlarmis çocuk felc gecirsin diye sanki eskilerde ölen bütün bebekler hep ailenin cahilce davranışından
(5,831 puan)
E tabi birazda oyle.ama varsa bi caresi  en ufak ihtimal umut aşi ise   sıkı sıkı sarilmak laizm o çareye.  Bunca yildir denenmis  onca kisi onca bebek olmus.heerkesin kendi fikri tabi.  Bebisin annesi daha iyi bilir hyirlisi
0 oy
(220 puan)
Evet hemen hemen hepsinide yaptırdım
0 oy
(1,830 puan)
Bu da soru mu? Gereken tüm aşılar eksiksiz yapılacak

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 138 göst.
0 oy
8 cevap 131 göst.
0 oy
23 cevap 998 göst.
0 oy
21 cevap 1,282 göst.

655,937 soru

3,446,233 cevap

4,281,172 yorum

185,315 üye

...