0 oy
239 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (366 puan)
düzenledi

Kızlar kanamam olduğu için Progestan ilaç verdi doktorum ama eşim sormamis eczacı da nasil içeceğimi yazmamış üstüne, reçeteden anliyorsaniz söyleyebilir misiniz günde kaç defa nasil kullanacagim

image

Gebelik haftası 8

17 Cevap

0 oy
(1,414 puan)
Doktor söylemedi mi yani ne yoldan kullanılacağını? 
(1,414 puan)
Fitil ya da ağızdan al demeliydi
(366 puan)
Yok demedi ilaç yazıyorum dedi sadece
(1,414 puan)
Hay Allah söylemesi gerekliydi. Aktif bir kanama varken zaten fitili ağızdan alın diyorlar da haftan küçük düşük riskin var fitil olarak kullan demeliydi. Bilemedim yanlış yönlendirmeyeyim. Yarın bi acile gidip sorsan iyi olur.
(366 puan)
Teşekkür ederim canım doktoruma sorayım inşallah tekrar
(1,414 puan)
Evet mutlaka sor ki içinde şüphe kalmasın.
-Reklam-
0 oy
(189 puan)
Sabah akşam 1 tane tok karnına 
(366 puan)
Teşekkür ederim
0 oy
(59 puan)
Bu ilaç vajinadan alınır en etkili sonuç için vajinadan kullan. Düşüğü önler. Prospektuste ağızdan alınır yazar ama sen ona bakma. Ağızdan baş dönmesi gibi yan etkileri olur. Vajinadan etki ettiği kadar etkisi olmaz. Benim doktorum kesinlikle alttan al dedi benimde tehlikem var. Ama etkili ilaç kanamani durdurur.
(366 puan)
Ağızdan ve vajinadan alınan ilaç aynı mı yani farklı olmuyor mu
(59 puan)
Evet iki şekilde kullanılır. Ama hemen etkisini görmek istiyorsan lekelenmen varsa düşük riskin varsa durma hemen fitil olarak kullan. Benimde rahimde perde var, düşük riski var yani. Sabah akşam düzenli kullanıyorum. Yoksa riske girerim.
(366 puan)
Teşekkür ederim canım Allah korusun sağlıklı olsunlar inşallah
0 oy
(559 puan)
Ağız yolu ile al  vajinadan alma sakın tehlikeliymis benim doktorum bana ağız yoluyla al dedi
0 oy
(105 puan)
Genelde doktorlar fitil olarak kullanılmasını öneriyor . Daha etkili ve diğer turlu baş dönmesi yapıyor . Doktoruna danış muhakkak ben 200 lukten günde bir tane kullanmıştım size sabah akşam yazmis doktorunuz bayan mi ? 
(366 puan)
Yok erkek doktorum, ama demedi nasıl kullanacağımı
(105 puan)
Anladım demesi gerekirdi unutmus olabilir .
0 oy
(441 puan)
Canım bunu doktoruna sor. Çunku her kullanım farklı. 
(366 puan)
Yarin arayıp soracağım artik
0 oy
(11 puan)
Progestan ağız yoluyla alındığında çoğu gebede baş dönmesi yaptığı için fitil olarak kullandirttiriyorlar ben de kullanıyorum hala fitil olarak kullanıyorum . Anladığım kadarıyla da günde iki kez yazıyor orda. Ben günde tek doz kullanıyorum akşamları tutabildigim.kadar tutmaya çalışıyorum . 5.haftamdan beri kullanıyorum aynı şekilde şuan 8+6dayim
0 oy
(11 puan)
Bence yarın eczaneye sorana kadar bu geceden fitil olarak kullanmanızı öneririm riskli durum çünkü . Ki aynı ilacı arkadaşımın da oldu o da fitil olarak ablamın oldu o da fitil olarak kullandı.
0 oy
(417 puan)
E nabizdan baka bilirsiniz ordan reçete bölümüne girip varsa e nabizınız
0 oy
(2 puan)
Sabah aksam tok karnina kullaniyorum ben 
0 oy
(3,981 puan)
En etkilisi vajinal yoldan ben ağız yolu ile aldım kusma baş dönmesi yaptı canım
0 oy
(412 puan)
Cnm doktorlar genelde vajinadan alinmasini oneriyo daha etkili oldugu icin ama mesela ben alt yoldan sokamiyorum o yuzden agizdan aliyorum.
(366 puan)
Ağızdan aldığında da etkisini gördün değil mi, kanaman durdu mu
(412 puan)
Durdu cnm zaten ben 2hamileligimde de hep ayni sikintiyi yasadim.benim belirli hafta araliginda kanamam cok oldu.hatta o zmn cok kucuk olduklari icin kanamayla gitse fark etmem diyodum koca iri pihtilar atardim hep.hatta tavuk cigeri gibi butun kanamam cok gelmistir.ama belli haftadan sonra bitmisti kanamalarim.cok sukur simdi 32 oldum.vajina yoluyla alsaydim oyle kullanmayi tercih ederdim ddoktorum bana daha iyi olur demisti hatta.ancak ben kullanamiyorum
(366 puan)
Maşallah canım şükür sağlıklıyımis büyümüş, Rabbim sağlıkla kavuştursun :)
(412 puan)
Sag ol cnm amin cumlemizinkini ins:)
0 oy
(65 puan)
Eczacıya sorabilirsiniz. doktorlar hangi ilacı nasil kullanman gerek sisteme not düşüyor eczacıya sorduğunda bilgisayardan bakarak seni bilgilendiriyor. 
0 oy
(2,038 puan)
tok karna içtiğimde beni çok rahatsız etti tansiyon düşüklüğü mide bulantısı denge bozukluğu felan yaptı ama fitil olarak kullandığımda direk işe yaradı direk rahme etki ediyor.
0 oy
(19 puan)
Bemde killandim kanamam oldgu icin alttam rahime at demisti doktor. Basta yanlis anladim doktoru utandigim icim de soramamistim aguz dan alim asiri uyku yorgunluk yapti mecburi  sordum dr a alttan rahime atmam gerektigini dedi en etkili o sekilde kanamayi durduruyor
0 oy
(190 puan)
Herkes yazmış ama bendr destekliyim diye yazdım. Sabah akşam demiş. Fitil olarak kullanmak kesinlikle daha etkili. Bana önce ağızdan al dedi sonra riske gerek yok vajinal kullnaım daha etkili hem yan etki de yapmaz bundan sonra hep vajinal kıllan dedi. Üç hamilelikte de bu şekilde kullandım. Kanamam oldupunda da vajinal kullandım aklınızda şüphe kalmasın. Ağızdan al dediyse bile vajinal kullanın bence. Gerçekten çok daha fazla etkisini gördğm vajinal
0 oy
(35 puan)
Canım ilk gebeliğimde benimde düşük riskim vardı bende kullandım ama ağızdan aldım 
(366 puan)
yeniden gösterildi
İşe yaradı değil mi ağızdan aldığınızda da kanamanın durdu mu
(35 puan)
İşe yaramadı maalesef ertesi gün düşük yaptım

İlgili sorular

649,436 soru

3,421,341 cevap

4,252,969 yorum

183,556 üye

...