0 oy
182 göst.
Doğum kategorisinde (66 puan)

Sorum şu 32 de calışamaz raporu aldım 37 de tekrardan almam gerekıormu ?bıde dogum yaptıktan sonra para almamız ıcın   Dogum sonrasında nasıl bı yol ızlemek gerekıo yanı verılen dogum belgesını sgkya verckmıyız yoksa ısverenemı bıde dogumdn snra tekrardan rapor alınıpmus calısamaz raporu sanırım onda ısverene vercekmısız  allah askıma biri benı aydınlatsın arkadaslar kafam karıstı:)

Gebelik haftası 36+0

1 cevap

+1 oy
Canim 32 de aldıktan sonra bir daha doguma kadar rapor almıyorsun. Dogum zamani hastane dogum sonrasi raporunu başlatıyor. Her iki raporu da işverene vermen lazım. Fotoğrafını çekipte yollayabilirsin. Boylelikle iki defa rapor almış oluyorsun. Ve iki defa para yatacak. İlki dogumdan belli bir sure sonra ikincisi de dogum sonrasi raporun bittikten belli bir sure sonra almis oluyorsun. Ekstradan emzirme parasi ve dogum parasi da aliyorsun. Dogum parasını da esin senin adına başvuru yapabilir. Dogum parasi hariç diğerlerini e devletten takip edebilirsin. Eger e devletinde banka bilgisini girmissen direk bankaya yatar yoksa pttden alırsın.
(66 puan)
Pekı dogum belgesını boyerlere vermem gerekırmı emzırmeyle dogum parası ıcın napmm lazm
Dogum belgesi sadece dogum parasi icin gerekiyor birde kimlik çıkartmak için lazım oluyor canim. Emzirme içinde bir yere başvuru yapmanıza gerek yok. O otomatik geçiyor zaten rapor parasi gibi işlenmiş oluyor. Eskiden agi vardi ama onu kaldırdılar ne yazik ki dogum belgesi onun içinde gerekli oluyordu.
(66 puan)
Rapor parası ıcın sadce raporlarımısverene veryosn dogumla emzırme kcn dogum parapunu sgkyamı verysn canım anlamadm
-Rapor belgeni isveren(muhasebeye) veriyorsun.
-Emzirme parasi icin hicbir sey yapmıyorsun.
-Dogum parasi icin senin kimliğin ve dogum belgesi ile sosyal hizmetlere eşin başvuru yapıyor.
-Reklam-

İlgili sorular

651,282 soru

3,428,403 cevap

4,260,908 yorum

184,089 üye

...