0 oy
1,845 göst.
Doğum kategorisinde (14 puan)
Merhaba öncelikle bu platform da sorularıma cevap veren yardımcı olan herkesten Allah razı olsun. 

1- Serzeryan doğum sonrası çabuk toparlamak için bol bol hareket edin! Ne kader çok yururseniz o kadar çabuk toparlarsiniz. 

2- ilk gece sütünüz gelmez ise bebiş çok aglayabilir! Kaşık yada şırınga ile mama verebilirsiniz. Doktorumuz söyledi, faydasını gördük. Sadece 2 gün ve toplam da 6 ölçek verdik sonrasında sütüm geldi. 

3- Doğumdan sonra bol bol yeşillik ve pekmez, lohusa şerbeti, ve aktardan kimyon+anason+rezene karışımı alın sabah akşam için. Ben hala içiyorum ve süt konusunda Allah a şükürler olsun. Bebişin gaz sancısı içinde birebir. 

4- Hergun banyo yaptırın fakat göbek bağını hafif çekerek muhakkak kurulayın yoksa enfeksiyon olabilir. Olursa da kan iğnesi ile 2 günde toparlarsiniz. Biz yanlış yaptık doğrusunu yazıyorum :) 

5- Emzik kullanmak istiyorsanız ( her bebekte farklı olabilir ) biz; kiraz uclu, kauçuk, damaklı denedik almadı. Bugün Philips avent Air ( firma %98 garanti veriyor ) Allah a şükür direkt tuttu bırakmıyor. Siz direkt bu emziği alabilirsiniz. 

6- Sarılık olmadık şükür eşimle 2 saate bir sürekli emzirdim doyup doymadigini kontrol ettik ( emerken yutkunma sesi vs yardımcı oluyor ) doymuyorsa akşamları mama verebilirsiniz fakat şırınga yada kaşık ile. 

7- En önemlisi emzirme pozisyonu. Biz günlerce yanlış emzirdik ve bunun neticesinde göğüs ucu yarası, bebişin ağzında pamukçuk , doymama gibi sorunlar ile karşılaştık. 

8- Doğru emzirme pozisyonu: Kısa yoldan bir eliniz bebişin poposuna gelecek ve karnı sizin karnınız ile aynı hizada olacak. Bebişin çenesi göğsünüze değecek ve kahve rengi bölüm dahil komple ağzınıza alması gerekiyor. Yutkunuyorsa, doyuyor demektir. 

9- Ön süt protein li ve vitaminli son süt ise yağlı ve doyurucu. Yeterli sütünüz var ise son sütü muhakkak almasını sağlayın. On süt ayran gibi olur, son süt köyü beyaz olur. 

10- Emzirirken 10 dk bir gazını çıkarın, yüzü size dönük dik şekilde sırtını sivazlayin ve arada bir pat pat yavaşça vurun. Ağzından da çıkabilir, popusunda da sonra devam edin. 

11- Gaz yapan tüm yemeklerden uzak durun ve bol bol su için. Örneğin illa mercimek çorbası icecekseniz içine kimyon atın. Ve sabah akşam rezene+kimyon+anason karışımı için bebiş kendi kendine gaz cikardigini göreceksiniz. 

12- Bizim gibi her gün banyo yaptiriyorsaniz, banyo sonrası bebek yağı ile ayak altına, sonra bacaklarına, sonra karnına saat yönünde sonra ellerine masaj yapın inanılmaz rahatlatıyor. 

13- masaj sonrası koltuk altlarına, boynuna, bacak aralarına pudra dökün, kaynanam 7 çocuk büyütmüş o yap diyor ve Allah a şükür pişik olmadık. 

14- Doğduğu günden bu yana anne karnı sesi ile uyutuyoruz. Telefonu uçak moduna alıp, besikten uzakta o şekilde rahat, kaygısız ve huzurlu uyuyor. Bazen de Nebe süresi dinletiyoruz oda rahatlatıyor. 

Yanlış anlaşılmasın lütfen biz eşimle çok acemiyiz henüz 20 günlük anne babayiz. Kimse yardım etmedi bize, kendi kendimize arastirdik denedik ama bayağı araştırdık ve tecrübelerimizi paylaşmak istedik. Yaptıklarımız dan yanlış olan varsa siz değerli bilgili anneler düzeltsin lütfen. 

Biz çok bilmiş değil de çok yalniz anne baba oldugumuz için deneyerek bunları öğrendik ve sizinle paylaşmak istedik. 

Başka sorunuz olursa cevap vermekten mutlu oluruz. Tekrar herkesten Allah razı olsun. Çok yardımcı oldunuz. Umarım herkes bebişini sağlıklı bir şekilde kucağına alır ve buyutur. Sizi seviyoruz :)
Gebelik haftası Bitti

17 Cevap

0 oy
(866 puan)
Tek takildigim hergun banyo demişsin de ben göbeği düşene kadar bir dağa yaptırdım normalde hiç yaptırmayın diyorlar ama doğum pisini atmak için bir defa yaptırdım 5. Gün düştü zaten 
(14 puan)
Nuraz hanım özelde doğum yaptım. Doğum doktorum ve sonrasında odaya gelen doktor hergun yaptırabilirsin dedi. Fakat göbek bağını su şekilde kurutun demedi biz de akıl edemedik. 8. Gün yine farklı çocuk doktoruna gittik ve acaba yanlış mı yaptik diye sorduk. Oda; hayır yaptırabilirsiniz ama kuru tutmaniz gerekiyordu dedi. Yani 3 ayrı doktor yaptırabilirsiniz dediği için onu yazdım. Yoksa siz daha doğrusunu bilirsiniz elbet. :)  Hergun yaptırmak sakıncalı ise aklımiz da bulunsun:)
(68 puan)
Bende ilk çocugumu hergğn yıkadım şimdide öyle yapmayı planlıyorum
(866 puan)
Yok yanlış demedim çok tatlısınız bu arada sadece bağ düşene kadar  yaptırmayın diyen çok olunca babada doktor falan o yüzden söyledim canım dusmustur sizinki de zaten  yanlış anlama olmasın  istemem
-Reklam-
0 oy
(74 puan)
Zaman ayırıp bilgilendirdiginiz için teşekkür ederim okudum ve mantıklı geldi 
(14 puan)
Zaman ayırıp okuduğunuz için  ben teşekkür ederim. Umarım herkes sağlıkla büyütür bebislerini ;)
0 oy
(73 puan)
Bilgileriniz için teşekkürler. Doktorunuzla doğumdan ne kadar süre sonra korse kullanabileceğinizi konuştunuz mu 
(14 puan)
Korse konusunu sormayı unuttuk hatta bugün de aklima geldi. Şuan hafif ağrılarım var ama sanırım tamamen iyileştikten sonra takabilirim. Çevremden duyduğuma ve kendi yaptıklarımdan yola çıkarak ; sebze ye, bol su iç, ağır olmamak kaydı ile ev içinde bol hareket et gobis kendiliğinden gidiyor. Nazar değmesin şuan korse takmadan %70 gitti benim ki. Bunu sağlıklı ve hafif beslenmeye, bol su icmeye ve sürekli temizlik yapmama yoruyorum. Bebisler iyi olsun da o bir şekilde hallediliyor :)
(73 puan)
Maşallah :) hamilelikte kaç kilo almıştınız
0 oy
(353 puan)
Favoriledim bi haftam kaldı benimde aklımda bulunsun 

Sağlıkla büyüt canım bebişini
(14 puan)
Sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım. Korkmayın, bebiş hem sizi hem kendini koruyor. Sezeryan olacaksaniz, son bogazinizdan geçen zemzem olsun.  İlk içtiğiniz de zemzem olsun. Güzel haberlerinizi bekliyorum Allah yardımcınız olsun :)
(353 puan)
Evet zemzem aklımdaydı bugün atayım çantaya hemen
(353 puan)
Tüm bekleyenlerin inşallah :)
(14 puan)
Onunla konuşun, 1 hafta boyunca tüm duygularınızı paylaşın. Dünyaya geldiğinde konuştuklarınızi hatırlatın. Sizi dinleyecektir ve size yardımcı olacaktır :)
0 oy
(7 puan)
Bebek pudrasının zararlarını araştırmanızı öneririm. Diğer öneriler için teşekkürler
(14 puan)
Uyarıniz için teşekkür ederim. İnanın yağ, pudra, şampuan hepsini artı ve eksi yönlerini araştırdık. Ve çıkan sonuç hepsinde az veya çok zararlı içerik var. Doktor ve aile hekimine sorduk, kullan dedi. Ama tekrar alternatif olması için doktora tekrar sorup bilgi alacağım. Sevgiler :)
0 oy
(548 puan)
Sezeryan neden oldun canım 
(14 puan)
2900 doğdu fakat çok küçüktü gerçi hala küçük ama kuveze girmedi. Bu postu açtıktan sonra uyandı şimdi uyutmaya çalışıyoruz :)
(866 puan)
Yaaa benimde suyum azdı ve 36 haftalikta normal doğum başlattı ... Siz normal mi istemediniz yoksa doktor mu sezaryan önerdi
(548 puan)
Suni sancıyla mı başladı canım
(866 puan)
Açılma için jel sürdü suni sancı ama çok almadım kendi sancım hemen geldi suni çıkarıldı acilmada hemen oldu
(548 puan)
Açılman olduysa neden sezeryana alındın canım
0 oy
(14 puan)
Belden uyuşturmalı mi oldunuz genel mi
(14 puan)
Belden uyusturdular fakat soylenin aksine hissetmedim şuana kadar da bel ağrısı çekmedim
0 oy
(146 puan)
Bu değerli ve güzel bilgileriniz için çok teşekkürler. Bebisinizle birlikte ailecek sağlıklı,mutlu ömrünuz olsun inşallah ❤️ 23 haftalık gebeyim bu yazdıklarınızı bir kenara not alicam. 
(14 puan)
Allah razı olsun. Darısı başınıza umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız.
0 oy
(1,645 puan)

Tesekkur ederiz, bebeğinize bu yoğunluğunun arasında vakit ayırıp bu listeyi hazırlamış olduğunuz için. Ben kendi adıma çok menmun oldum:)sağlıkla huzurla büyütün yavrunuzu insallah

(14 puan)
Rica ederim Allah razı olsun. Şuan da huzursuz bebiş uyumuyor altı temiz emzirdim emzirirken de ağlıyor tek gaz sancısı kaldı onu halletmeye çalışıyoruz :)
0 oy
(212 puan)
Bu kadar düşünceli insanlar kaldı mı gerçekten şahsen duygulandım ☺️ postunuzu favoriledim lütfen kaldırmayın hepsini bire bir not alacağım çok teşekkür ederim Allah razı olsun sizden bebeğinizi size bağlasın sağlıklı huzurlu hayırlı bir ömrünüz olur inşallah darısı bizim başımıza artık ☺️
(14 puan)
Allah sizden de razı olsun. Keşke herkes sorun-cozum olarak paylaşsa internette herşey net yazmıyor genel istatistik üzerinden bilgi veriliyor ama istatistik her zaman doğru olanı vermiyor maalesef
0 oy
(190 puan)
Çok değerli bilgiler tecrübeler bunlar rabbim hayırlı uzun ömür versin inşallah biz de o günleri görürüz 2 buçuk ay var doğumuma.

Bebek yağı olarak hangi marka kullanıyorsunuz peki hangisini tercih etmeliyim
(14 puan)
Biz Dalin aldık bilerek yada bir şeye dayanarak degil alışveriş esnasında aldık. Şuana kadar zararını görmedim belki daha iyileri vardır biz bilmiyoruz belki :)
0 oy
(32 puan)
Merhaba sezeeyan sonrasi ped mi kullanayim kanama nasıl oluyor bilmiyorum da 
(14 puan)
Merhaba ben hasta bezi götürdüm 3-4 tane al. İlk 8 saat yoğun kanama olur. Olmazsa hemşireler karnına bastırarak oldurur:) ama bunlar olması gereken mecburi şeyler.  Ameliyat 10 da başladı benim akşam 8 gibi ped kullanmaya başladım.
0 oy
(78 puan)
Çok güzel bir yazı.♡

Yara ağrısı ne kadar sürer peki? Yaraya dair bilgi verseniz?
(14 puan)
Benim yara da dikiş yok lazer mis ilk defa duydum. Hiç karnim da kanama falan olmadı. 1 hafta yoğun değil de kabul edilebilir ağrılarım oldu. Sonra yavaş yavaş azaldı. Halen arada sizi givi oluyor oda olsun artık korkmayın. Ben de soyle oldu sancım varken bebisi kucağıma alınca ağrısı kesiliyordu. :) Umarım sizde de öyle olur
0 oy
(135 puan)
Son 5 hafta ekran görüntülerini aldım bilgiler için çok teşekkürler
(14 puan)
Rica ederim umarım sağlıklı bir bebiş dünyaya getirir siz de kucağınıza alırsınız :)
0 oy
(26 puan)
Ağzınıza yüreğinize sağlık herşeyi yazmışsınız herseyi
(14 puan)
Gözlerinize sağlık. Umarım fayda görürsünüz. :)
0 oy
(26 puan)
Tekrar teşekkürler bende aynı süreçten geçiyorum şuan ağzında pamukçuk çıktı.yanlis pozisyondan dolayı sanırım şimdi emzirme yastığı kullanıyorum gayet iyi gidiyor. Kilosu biraz az olduğu için bebeğin sürekli emzirmemi soylediler. Size sormak istedim bir memede süt bittiğini nerden anliyorsunuz ve bu arada bazen ilk memeyi tuttururken çok sıkıntı yaşıyorum ağzı açık ağlayıp duruyor ağzını kapatmadiginicin memeyi tutmuyor bunkonuda bir bilginiz varmı.    Ve yine sormak istediğim bebeği direk besigine mi yatiriyorsunuz reflü yatağı konusunda ne düşünüyorsunuz eminim bunu da çok güzel arastrdiginizaşimdiden çok teşekkür ettim
(14 puan)
Pamukçuk için Mikostatin kullanın fakat siz de mantar kremi kullanmak zorundasınız. Sizden bebeğe bebekten size geçmiş olabilir.

Emzirirken genzine süt kaçabilir biz çok paniktik ama korkmayın. Yan yatırın sırtını sivazlayin yada iki kasinin ortasidan yukarı doğru masaj yapın hemen toparlar.

Bir meme de süt bitme diye birşey duymadım sikarsaniz az mı çok mu anlarsiniz. Örneğin ilk emzirdiniz ayran gibi geliyorsa on sut onu 20 dk emzirin, akabinde tekrar bakın daha koyu ise oda son süttür.  Bebiş yeterince yutkunuyor ve kendiliğinden birakiyorsa doymustur. Bebisler bizi emzik olarak kullanabilir buna dikkat edin :) emiyor ama yutkunmuyor ise sıpa oyun peşinde :)


Meme içeri doğru olabilir çekip bırakın ucunu. Baş parmak yukarı da diğerleri aşağıda makas olarak kavrayın ucu sivri olacaktır. Çenesi göğsünüze değiyor ve karnı size dönük ise kahverengi yerde dahil ağzına sokun ilk iki denemede alır. Biz öyle yaptık.

Bizde bir besik bir de hamak var. Gündüz beşikte gece hamakta yatırıyoruz. Yatak düz olsun, başı 5/10 derece yukarı da olsun ve yan yatırın. Her emzirmede tam tersi yatırın. Çünkü çok yerse kusuyor yan yaptırınca genzine kaçmaz.

Eğer memeyi alamazsa sinirlenir ve ağlar. Elinizle başına bastırın alması için yardımcı olun ama dediğim gibi emzirmeden göğüs ucunu çekip çekip bırakın sonra o emerek uzatır zaten.


Sağlıcakla kalın. Başka sorunuz varsa cevaplamaktan mutlu oluruz
0 oy
(152 puan)
Bu güzel bilgiler ve vakit ayırdığınız için teşekkürler.  Sadece ben bebege anason zararlı diye biliyorum. O yüzden sadece rezene ve kimyon içiyordum. Anason uyuması için iyi ve pek uyumazdi ama zararlı diye içmedim.
(14 puan)
Bebeğe direkt icirmiyorum ben ben kendim içiyorum. Anason sakinleştirir bebeği sakinleştirir mi bilmiyorum ama biz annelerin de bazen Sabrı sinaniyo :) o yüzden zararı yok diye biliyorum. En azından aile hekimim yok dedi :)

İlgili sorular

651,032 soru

3,427,285 cevap

4,259,825 yorum

184,003 üye

...