0 oy
440 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (196 puan)
Merhaba 23 haftalık hamileyim ve hangi uyuma şekli uygundur sırt üstü uyumak zararlımı sizce aneler
Gebelik haftası 22.6

11 Cevap

0 oy
(1,108 puan)
Zararlı bebek için kan dolaşımı az gidiyormuş bebeğe genelde sola yatın deniliyor ama uyku hakiyle sağa da solada yatilabiliyor önemli olan farkedince dönmek yada eşinizi bilgilendirirn gece falan uyandığında sizi sırt üstü yatarken görürse uyarıp cevirttsin canım  aslında sola yatın deniliyo ama solda da kalbin üstüne denk geliyor kalp daha çok çarpıntı yapıyor bende  dinimizde sağa yatilmasini tavsiye ediyor bilmiyom ben saga da sola da yatıyorum valla 
(196 puan)
Tamam sağol un
(196 puan)
Peki Bebek tamamen sol tarafta sola uyursam çok degiyo yere bebek
(226 puan)
sırt üstü yatmak zaten bir süre sonra rahatsızlık veriyor ıyku halinde bile sort üstü dönmüyorsınuz, ama ben de 34 haftalık hamileyim hem sağa hem sola yatıyorum sağa daha çok hatta..
-Reklam-
0 oy
(30 puan)
Nen mümkün olduğunca sola yattım ama arada dönüyordum her şekil yattım
(196 puan)
Bebek solda
(30 puan)
Benim bebeğimde soldaydı yastıklar var özel hamileler için ondan kullandım hep
0 oy
(742 puan)
Doktoruma sol tarafım çürüdü sola yatmaktan dedim. Neden dedi. Sola yatmak gerekiyormuş ya dedim. Kim uyduruyor bunları, nasıl istiyorsan öyle yat dedi. Sağa da yatabilirsin dedi.

Sırt üstü de yatabilirsin dedi. Tabi sırt üstü yatmak seni rahatsız etmezse dedi. Bebege zararı yok mu dedim , hayır sadece seni rahatsız edebilir onu da zaten kendin anlarsın rahatsız oluyorsan dönersin dedi.

Demem o ki uyku anında nasıl yattığınızdan haberiniz bile olmuyor,çok da takılmayın.
(75 puan)
Sırt üstü yatmak zararlı bebeğin kordonu dolanabilir  ve bebek anne rahmine baskı yaptığı için kan dolaşımı azalıyor ben sırt üstü yattigim için bebeğin kordonu dolandı( 26 haftalıkken) ilk aylarda zararsız 4 aydan sonra zararlı.
(742 puan)
Tabi siz doktordan daha iyi biliyor olabilirsiniz.
(75 puan)
Ben doktor değilim ama  hemsireyim canım .Siz sırt üstü uyudunuz bişey olmadı diye bişey olmaz diyemezsiniz .Bilim ortada bebek kilo olmaya başlayınca baskı yapar karna buda kan akışına engel olur artı sırt üstü uyudugunuzda bebek karnın her tarafını gezer ve kordonu dolanabilir bunların hepsi bir risk  ve tecrübeye dayanarak yazdım .
(742 puan)
Uzun süre yatmıyoruz zaten rahat edemiyor insan. Ama yukarıda yazdığım gibi,sırtıma 2 yastık koyup biraz dik olunca rahat ediyorum. Saniyorum ikisi aynı şey değil.
Ayrıca uykuda kim nasıl yatıyor farketmeden Allah bilir. Sizde kordon dolanmış ama herkeste aynı sonuç olmayabilir. Tesekkürler ama bilgi verdiğiniz için, tabi ki de eğitimini almışsınız bir şey diyemem.
(75 puan)
Doğrudur illa yatıyoruz ama bebislerimiz için 9 ay dikkat etmek gerekiyo mecburen.İnsllah saglikli bı şekilde kucağımıza alırız bebislerimizi
0 oy
(30 puan)

Bundan kullandım her şekil yattım

image


0 oy
(664 puan)
Öyle diyolar malesef sol taraftan başkası zararlı 
0 oy
(1,830 puan)
Zararlı değil canım YouTube da videolar hatta bununla ilgili. Doktorum da bebeğe zararı yok senin tansiyonun düşmüyorsa uyu dedi
0 oy
(226 puan)
Cnm bende 23 üm çoğunlukla sırt üstü uyuyorum başkada uyuyamiyorum sağ solda uyuyorum ama az bence nasıl rahat ediyorsan öyle uyu ben öyle yapiyorum valla 
0 oy
(769 puan)
Bende zararlı diye biliyordum ama kendi doktorum dahil takip ettiğim ünlü doktorlarda zararlı olmadığını söylüyor. Bazı gebeler rahat edemiyormş sırt üstü yatınca kiminin tansiyonu düşüyormuş nefesi daralıyormuş. Öyle olmadığı sürece sıkıntı yokmuş. Bende en rahat sırt üstü yatıyorum. 
(196 puan)
Aynen bende ama bebek kordonu kendine doluyo Muş o yüzden korktum
0 oy
(2,007 puan)
28'im ve sol tarafım felç geçiriyor 
0 oy
(137 puan)
Ben genelde sağda uyuyorum öyle rahat ediyorum sırt üstü yatınca zaten ağırlık belime geldiği için rahat olamıyorum o yüzden bazen önce hoşuma gitse de bi kaç dakka dönmek istiyorum 
(196 puan)
Aynen ama sırt üstü bebek kordonu kendine doluyomus diye duydum
0 oy
(125 puan)
26 haftalığım hep sırt üstü uyuyorum.  Öyle rahat ediyorum.  Gece arada sağa sola dönüyorum ama sırt üstü rahatım.  Doktorum nasıl rahatsa senin için öyle yat. Şuraya yatma buraya dönme gibi şeyler yok dedi. 
(196 puan)
Sağolun Allah razı olsun

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 313 göst.

649,263 soru

3,420,576 cevap

4,252,179 yorum

183,503 üye

...