0 oy
200 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (63 puan)
İlk gebeliğim neleri yememem lazım ya da neleri yemem lazım ? 
Gebelik haftası 5+3

5 Cevap

+1 oy
(51 puan)
Canım öncelikle hayırlı olsun, doktorum bana kızartma, cast food, asitli ve meyve sularını (hazır olanından) ile karbonhidrati mümkün olduğunca yememelisin demişti ama canin çekerse tadına bakabilirsin demişti. Kendi arastirdigim şeyler ise mesela civa oranı yüksek balık, midye gibi yiyeceklerden uzak durmam gerekiyormuş. Birde kokoreç gibi sakatatlari yememelisin.
(63 puan)
Doktora soracaktım unuttum randevuma da 8 gün var. Teşekkür ederim bu bilgiler için allah razı olsun
(1,562 puan)
Pişmemiş et tavuk ürünleri yeme canim salam sosis sucuk gibi şeyler yeme iyice kızartıp yemen lazım ben sucuğu o şekilde yiyorum sadece güzel kizartip yiyorum nadir olarak tabi.
-Reklam-
0 oy
(793 puan)
Sakatat yeme özellikle ciğer kola sigara alkol zaten biliyorsundur bunları kesinlikle içme bol su iç meyve ye yumurta peynir pekmez kaşar tahin avakado 
(63 puan)
Teşekkür ederim :)
0 oy
(418 puan)
Çiğ şarküteri ürünleri yeme, iyi pişmemiş etleri iyi yıkanmamış sebze meyveyi yeme. Her balığı yeme derin deniz balıkları yüksek civaya sahip oluyormuş. Midye karides fln da yrnmemeli. Çiğ sütten tereyağını da yrme yogurttan yapılanı veya pastorize olan hazirlardan ye. Yoğurdu sütü de pastorize veya uht alıp kullan kendin yapacaksan da en az 20 dk kaynat. Adaçayı ahududu çayı karışık bitki çayları karanfil zerdeçal çayı gln içme. Hurma yeme açılma yapıyor. Ananas da yapıyor sanırım. 
(63 puan)
Ben bunların hepsini nasıl aklımda tutucam şimdi :). Maydanoz düşüğe sebebmiş poağaça içindeki etki eder mi
(418 puan)
Yok canım ben salataya bile koyup yedim birşey olmaz. Abartmamak lazim sadece
0 oy
(1,591 puan)
Bitki çayı içme.

Çiğ sütten yapılmış süt ürünlerini tüketme (peynir, yoğurt, tereyağı)
0 oy
(173 puan)
Ya gercekten buraya bunu sorma doktoruna sor sana tavsiyem. Peynir yeme yazmislar iyimisiniz arkadaslar ya. Tamam yardim etmek istiyorsunuz ama lutfen biraz dogriluk payi yuksek seyler yazin

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 302 göst.
20 Eylül 2020 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Nurilk (83 puan) sordu
0 oy
10 cevap 500 göst.

649,166 soru

3,420,157 cevap

4,251,464 yorum

183,474 üye

...