0 oy
542 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1 puan)
5 haftalık gebeyim ve sigara kullanıyorum sigarayı nasıl bırakabilirim bırakmaya çalışıyorum yapamiyorum bebeğime zara veriyorum bunun farkindaym
Gebelik haftası 5

28 Cevap

0 oy
(28 puan)
Gebeliginiz hayırlı olsun inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız. Benin hamileligim planliydi,planlama aşamasında bıraktım öncelikle onu  belirteyim yani az çok anlayabiliyorum. Ard arda iki gebelik yaşadım yaklaşık 3 yıldır içmiyorum darısı inşallah size.. gebelik boyunca canımın istediği zamanlar çok oldu ama şükür ki yenik düşmedim ve her defasında oyaladim kendimi.

Bu süre içinde arkadaşım ve gorumcemin de bu sürecinden bahsedeyim,onlar bırakmadı malesef ve bebekleri doğduktan sonra inanın sürekli bir ton problemle uğraşıyorlar. Yakinen gördüğüm gorumcemin kızı defalarca bebeklik dönemlerinde balgam tıkanıklığı ile ambulansla hastaneye kaldırıldı. Öteki arkadaşımın çocuğu küçücük yasta astım hastası. Ona bağlı olduğunu düşünüyorum zira doktorları da öyle söylemiş..  biliyorum hassas  or dönemdesiniz ve kötü düşünmek istemiyorsunuz istemezseniz de ama bunları düşünerek bebeğinize azıcık empati kurabilir o durumları yaşamamak için de bırakabilirsiniz belki. 

Sürecin çok sağlıklı ve huzurlu geçmesini dilerim. Bol bol da dua edin,güzel hayırlı şeyler duada daha çabuk kabul oluyor:)) 
-Reklam-
0 oy
(112 puan)
bir baglantisi varmidir bilmiylrum ama akrabam tum gebeliginde sigara içti suan bebegin iki kulagida yuzde 60 duymuyo. her gebelik bir degildir tabi ama ondan olabilirde olmayabilirde yine de bu risk ondansa birakmak daha dogru olur. boyle dusunebilirsiniz
0 oy
(1,428 puan)
Şöyle düşünelim sana yardım edeyim ben.. bebeğin doğdu elinde ve yere göğe sığdıramıyor öpmeye kıyamıyorsun  herkes öpmek istiyor sen yüzü tahriş olacak diye izin vermez ken  yaktın bir sigara çekip çekip yüzüne üflüyorsun  sen ufledikce bebek nefes alamıyor çünkü ciğeri ne kadar onun  heh şimdi gelelim gerçeğe bebeğin doğmadı tüm herşeyi sana bağlı ciğeri bile kendi kendine bir faydası yok ona sen ne yersen içersen o sana anne nefes alamıyorum da diyemiyor ona üzülmezmisin ki  ben olsam kahrolurum  ve şimdi daha gerçek bir örnek vereyim kız arkadaşım doğurana kadar içti şimdi çocuk hep hastanede  yok astım yok bronşit  hep hava alıyor 
0 oy
(16 puan)
Canım dert etme mide bulantıların başlayınca içemezsin zaten bende sigara kullanıyordum 6 haftadan sonra bırak tadını kokusundan dahi tiksindim eşim içip odaya girince kusuypdum hemen şuan 27.haftamdayım mide bulantılarım geçtiği için günde iki üç tane ya içiyorum hiç içmemek en iyisi ama alışkanlık
0 oy
Sigarayi bugun biraktim diyeceksin

Evdeki sigaralardan kurtulacaksın 

Eve sigara girmesimi yasakliyacaksin

Esin iciyorsa eve girmeden icecek senin yaninda icmeyecek

En az 1 hafta sugara icilen bur ortama girmeyeceksin.
0 oy
(65 puan)
Birinci hamileligimde hiç hız kesmeden hamile olmadan önce nekadar içiyorsam hamileyken de okadar içtim ve 20 haftalık ölü doğum yaptım vicdan azabından kendime zor geldim. Düşük sebebi belli değil di ama nerden bilebiliriz ki sigaradan dolayı düşmediğini? Ben kendimi suçladım hep. Şuan yine hamileyim 20 haftalık ve öğrendiğimden beri ağzıma sürmedim. migde bulantılarım da bana yardımcı oldu, zaten Bi 20 gün içme aklına bile gelmez öyle sürekli. Başka uğraşlar bul kendine nebilim ben biraz çok uykuya verdim kendimi sanırım o süreci atlatana kadar ama şükürler olsun başardım şimdi sigara kokusu burnuma geldiği an tiksiniyorum ve vicdanım şuan da okadar rahat ki iyiki bıraktım bana sadece zararı dokunan o illeti. Darısı bırakmak isteyenlerin başına inşallah 
0 oy
(1,645 puan)

1. Farkındaysan ve nasıl bırakabilirim diye arastiriyorsan, mutlaka bırakacaksın.


2. Kesinlikle kendine bahane arama, o içmiş bisey olmamış, o 1 paket içiyormuş ben 3 tane içiyorum ne olacak diye düşünme.( 20 hafta boyunca ictim ve kendime bu sekilde bahane aradığım için söylüyorum)

3.Haftaniz daha cok küçük bebeginizi hissetmediginiz icin sigara aklınıza daha cok gelebilir, hamilelik psikolojisine burunemeyebilirsiniz. Canınız her istediğinde karninizda size muhtaç bir Bebeğiniz olduğunu hatırlatacaksiniz kendinize.

Ben azaltarak bıraktım pat diye bırakamadım malesef. 1 Paker içerken 5 e indirdim sinir krizleri geçirdiğim günler oldu. 4-3-2-1 derken 20. Haftamda bir akşam kendimden nefret ettim ve çöpe attım. Ben 20. Haftanda bıraktığım için örnek teşkil etmeyim size siz bu süreci maksimum 2 hafta içerisinde gerçekleştirin. Kim ne derse desin azaltmanın kendini frenleme konusunda cok faydası var. Elinden atamiyorsan,iradeli olamıyorsan bu sekilde yap hamilelik sonuna kadar içmekten iyidir.
Bebegimde hic bi sıkıntı yok,doktorum takip etti ama sana yemin ederim hamileyken içtiğim her an için kendimden nefret ediyorum. Ömrüm boyunca da affetmeyeceğim kendimi. Bu yaşımıza kadar geldik nasi olduğunu bilmeden, 9 ay o kadar hızlı gececek ki. Bebeğinizin bu dünyaya hazırlanması için sadece 9 ayı var bizimse sigara içmek için çok zamanımız olabilir. 
O doğduğunda tertemiz çeksin içine nefesini annesi, anne olmak istediysek her türlü fedakarlığı yapmak zorundayız.

Sende  bırakacaksın inaniyorum, sana tek tavsiyem asla içmek için bahane arama kendine. Başkası içiyorsa sen içme. Evladın kıymetli. Ona bugunden değer vermeye basla,hayata gözlerini güçlü açsın.

Ayrıca; kinayan, yargılayan, keskin diliyle inciten arkadaşlarıma sesleniyorum. Sen bagimli olmayabilirsin, bağımlı iken irade gösterip elinden sigarayı atmış olabilirsin. İnsan diliyle imtihan olur. Sen bağımlı olmazsın, çocuğun olur, çocuğun olmaz,torunun olur. Dilini güzel tut ki senin de geleceğin dilinle kirlenmesin.

Sevgiler


0 oy
(2 puan)
Ben de 4 haftalıkken öğrenmiştim 6 haftalıkken sigarayı bırakabildim. Çok zor evet bir de benim eşim de içiyor. Azaltarak bıraktım ilk başlarda günde 4-6 adet içiyordum sonra 3 4 adete düşürdüm sonra 2 sonra 1. İsterseniz olur yeter ki yapabileceğinize inanın evet zor ama inanın yapılabiliyor. İnşallah en kısa zamanda bırakabilirsin

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 174 göst.
5 Nisan Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Fth&fth46 (46 puan) sordu
0 oy
14 cevap 687 göst.
0 oy
20 cevap 829 göst.

651,672 soru

3,429,946 cevap

4,262,569 yorum

184,187 üye

...