0 oy
357 göst.
Doğum kategorisinde (14 puan)
kapalı
Merhaba anneler size başımdan geçen olayı kısaca özetleyeyim nolur yardım edin. 

Salı günü doktora gittik ve rutin kontrol sonrası emzirme pozisyonu sorduk. Tarif ettiği : geriye doğru yaslan, göğüs aşağı da bebek çapraz bu şekilde dedi. 

Salı gününden sonra bebek meme ile kavga etmeye başladı ben büyüme atakları olarak sandım, gaz sansici sanıp biogala ve sab simpleks damla aldık. Acaba idrar yolu enfeksiyonu olmuş mu diyip tahlil verdik. 

Duyduğuma göre 20 günlük bebek en fazla 2 saat uykusuz kalirmis bizim bebiş 5-6 saat uyumuyor. Bugün 3-8 arası uyumayinca ve sürekli meme ile kavga edince eşim 30 ml Aptamil hazırlamış. Kucağımdan aldı bebise verdi. 

İnanır misiniz 10 sn nasıl içti aradan 30 sn geçince uyudu. 

Eşimin teşhisi  : yanlış emzirdigim için bebiş doymuyor, ve meme ile kavga ediyor doğal olarak da uyuyamıyor. 

Akşam yemeğinden sonra ertesi gün öğleyin kahvalti ysptigim için eşim bundan dolayı süt üretimin yetersiz diyor. 

Sutumu artırmak için rezene kimyon anason karışımı içiyordum, eşim dere otu maydonoz ve pekmez aldı ve sütüm fazlalasana kadar önce anne sütü, doymazsa Aptamil vermemi söyledi.

Soruma gelecek olursak ; günde Aptamil kaç kez verebilirim ? 

Sizce emzirme pozisyonu nasıl olmalı. Okuduğunuz teşekkür teşekkür ederim. Bilgisiz anne baba olarak cevaplarınızı bekliyoruz 
Gebelik haftası Bitti
Kapatılma nedeni: Sol menüden bebek bakımı bölümüne yazınız

5 Cevap

0 oy
(1,542 puan)
Canım bebeğin günde 5 yada 8 kere idrarıni yapıyorsa sütun yetiyor demektir buna sen karar verme ve eğer mama verirsen de biberonla değil çay kaşığı ole ver senin memeni bir daha almaz kolayına gelir başka bir problemi olduğu için uyumuyor olabilir emzirme konusunda youtube de videolar var ordan izleyip uygulayabilirsin 
(14 puan)
Hayır yaşadığım sıkıntı emzirme pozisyonu yanlış olduğu için bebiş sürekli meme ile kavga ediyor ve totelde 20 dk arayla 3 saat emzirmeme rağmen ağzını gezdiriyordu. Bugün 8.30 da mama verdik, direkt uyudu 10.30 da kalktı. Altını değiştim gazını çıkardım ve 11.30 kadar sağlı sollu emzirdim. Şükür uyudu ve şuan hala uyuyor. Doktorun dediği gibi değil, dik oturdum bebisi de çapraz tutmadım eskisi gibi tuttum. Mesela sağ göğsumu 10 dk emdi ve kavga etmeye başladı bende solu verdim bu sefer kavga etmedi.

Ben çok mama taraftarı değilim sadece kendimi boğazımı bosladim sanırım bir de sürekli göğsüm bosalmsdigi için süt uretimim azaldı. Toparlayana kadar ara ara mama vereceğiz.
-Reklam-
0 oy
(719 puan)

Bende başımdan geçeni anlatıyım canım. Normal doğum sütüm hemen geldi ama daha çok acemiyim 19 yaşında anne oldum. Yanlış emzirme pozisyonu yüzünden kızım aç kalmış başımda büyük yok.hic uyumazdi sabaha kadar memede kalırdi.nerden biliyim çocuk aç kaldığını. Doktor kontrolüne gittik kilo alması gereken yerde kilo vermiş. Uzman gördü kilo verdiğinden dolayı hatta karaciğer sıkıntı olmaya başlamış dedi :(hemen mamaya başladı sma en yakın anne sütüne bu dedi.kizim kendini bir ayda topladı sonra sutumde.cogaldi duzgunde emzirdim. Şimdi 9 yaşında maşallah i var çok şükür. 


0 oy
(299 puan)
Canım çok da arkana yaslanmana gerek yok bence. Normal otururken kolunun altına bi yastık koy bebişi en rahat ettiğin pozisyonda emzir.. Bu herkes için farklı bence. Ben yatarak da çok emzirdim çok rahat ederdim bebek öyle uyurdu da yatakta. Ama çoğu tavsiye ettiğim kişiler yatarak olmuyor dedi. Bi tane doğru yok yani nasıl rahatına gelirse öyle yap bence 
0 oy
(45 puan)
Bence de nasıl rahatina gelirse öyle emzir.dedigin gibi sütün az geliyordur bol bol sıvı tuket bide bulgur yeşil soğan vede şekerli yiyecek içecek bol süt yapar.bide sen sıkıntı stres yapma bebek hisseder canm 
0 oy
Ilk bir ay

Sirtimi yaslayip

Ayagimin altini yukseltip

Bebegi yastiga yatirip 

Tum govdesi bana gelicek sekilde emzirdim.

Memeyi tutarken makas sekliinde degil c bozosyonu ile tutarak emzirdim.

1 ay sonra sicakti ve surekli temas zor olutirdu yatarak emmeeye başladık. 

Meme agzindaken yukaridan uca doğru parmagimla gezdirirdim.

Mama ver ama kasikla ver eger meme reddi yaparsan bir daha veremezsin kolay kolay. 

Emme poIsyonunu bebeginin duzenli yutkunma sekline gire bebekle beraber al.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 72 göst.
0 oy
2 cevap 144 göst.
0 oy
3 cevap 237 göst.

647,166 soru

3,412,829 cevap

4,242,596 yorum

182,924 üye

...