0 oy
434 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (74 puan)
Kizlar merhaba bugün 12 haftalık olduk. Ara ara vajinamda aşırı derecede kaşıntı oluyor tuylenmeden mi diye düşünmeye başladım henüz doktorumla konuşmadım bu konuyu, lazere gidiyordum ve daha öncesinde agdayla alıyordum iki aydır düşük riskim vardı banyo jiletleriyle alıyordum acaba bundan kaynaklı mi çünkü çok çabuk çıkmaya başladı daha önce kullanmiyodum jileti. 
Gebelik haftası 12

3 Cevap

0 oy
(7 puan)
Benim 6. Haftamda basima geldi. Bunun jiletle alakasi yok nedeni mantar. Hamilelikte cok sik gorunen bir durum ve kesinlikle doktorunuza sikayetinizi bildirmeniz ve onlemeniz gerek. Bana fitil verdi 1 kullanimlik. Bir de krem verdi bir sure kullandim kasinti gecince biraktim.

Vajinayi nemli birakmamak, sabun surmemek lazim banyodayken sadece suyla yikayin.
(74 puan)
Tekrarladimi bırakınca
-Reklam-
0 oy
(742 puan)
Kaşıntının nerede olduğunu ayırt etmeniz gerekir. Tüylenmeye bağlı kaşınma ile mantar enfeksiyonuna bağlı kaşınma farklıdır. Enfeksiyon varsa tespit edilip tedavi edilmesi gerekir 
(74 puan)
İdrar yolu enfeksiyonu vardı ondan mı kaynaklı acaba
(742 puan)
Evet canım maalesef etkiliyor. Vajinanın içinden gelen tatlı bir kaşıntı ise, kaşıdıkca kaşınıyorsa muhtemelen enfeksiyona bagli. Doktorunuzla mutlaka paylaşın önemli. Ve bol su için.
0 oy
(3,235 puan)
Büyük ihtimal vajinal mantar enfeksiyonudur, doktorunuza görünün kendi halinde geçmez. Fitil ve krem vermeli. 

Sabah akşam çamaşırınızı değiştirin, ıslak tutmayın bölgeyi. Günlük ped kullanmayın. 

Pamuklu iç çamaşırı kullanın. Bir de hem bunun için hem de idrar yolu enfeksiyonu için her sabah bir bardak su içine 1 kaşık sirke koyup içerseniz birçok şeye iyi gelecektir. 

Alışkanlık haline getirmenizi öneririm. Geçmiş olsun.
(74 puan)
İdrar yolu enfeksiyonu vardı devam ediyormu acaba
(3,235 puan)
Bazen idrar yolu enfeksiyonunda da kaşıntı durumu yaşanabiliyor diye duymuştum, ama nadir. Sizinki daha çok vajinal mantar enfeksiyonu gibi duruyor.

Peynir kesiği gibi akıntınız varsa vajinal mantar enfeksiyonudur. Doktora görünmelisiniz, kendi halinde geçmez.

649,453 soru

3,421,430 cevap

4,253,062 yorum

183,560 üye

...