0 oy
667 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (214 puan)
34+2 günlük hamileyim. Annem buzluğa yıkanmış ıspanak koymuş bugünde yapmış internette zehirlenmeye ve düşünmeye neden olur yazmış. Doğru mu bilgisi olan var mı?

14 Cevap

+2 oy
(739 puan)
düzenledi
34.haftada ne düşügü ya kilolarca mi yedin sanki bir tarlayı komple mi yedin allasen 
Ağrıdan duramazken bile güldürdün beni ya Allah'ta seni hep güldürsün inşaAllah bir ömür. Sürekli şunu yedim bunu yedim birşey olurmu diye soranlara hep tuhaf bakıyorum alla sen sanki eskiden atalarımız yemiyordu herşeyi yiyorlardı dipçik gibi bebe doğurup doğurup buyutuyorlardi. Şimdi moda bunu yemeyim onu yemeyim oldu sadece bitki çayı ve fazla sakatat tüketme diyor doktorlar halbusem.
(5,673 puan)
Aynn ya yedigi limonu icdigi suyu dert edinen var portakaldan kendini sakinan var .mantik biraz yani sanki kainatta kimse hamiellik yaşamamiş bi bu ne yesem ne yemesemciler yasamiş :))
Aynen öyle canım zaten inan googlede herşey var yazıp okuyabilirler lakin yapmıyorlar kaç kere yazıldı sakatat ve bitki çayı hariç herşeyi yiyebilir ölçülü şekilde içebilirsiniz valla 4. Gebeliğim herşeyi yiyor asitli ve bitki çayı hariç herşeyi içiyorum Elhamdülillah bir sıkıntım olmadı hiç.
(6,097 puan)
Ya abartmasanız mı ya, bu kadarı hakikaten saçmalığa giriyor artık. Hayatında duydun mu bacım ıspanaktan düşük yapan. Hem de 34. haftada :)) Valla kusura bakma linç mi dersin ne dersin bilmiyorum ama hakikaten saçmalık. Allah'ım daha fazla akıl fikir versin inşallah, lazım olacak.
Ben duymadım hiç düşük yapan cidden bazen çok abest sorular oluyor çay bile soran var.
-Reklam-
0 oy
(415 puan)
Ben iki gebeligimdede yedim hiç bisey olmadı. Hatta doğuma gideceğim gün kaynanam ıspanak yapmıştı onu yiyip doğuma gitmiştim. Çok fazla abartmadigin müddetçe Bi zararı olmaz bence. 
0 oy
(160 puan)
Hiç duymadim   bende hamileyim yedim ama bı sorun olmadı 
(214 puan)
Bende cok yiyorum ama dondurulmuş yememiştim
0 oy
(304 puan)

34 .haftanda anca doğurursun onun adı düşûk olmaz , 


aksine faydali diye biliyorum en fazla ne kadar yemiş olabilirsin ki 
(214 puan)
Ben cok yiyprum zaten her hafta ilk defa buzluktan yedim yazılanı okudum soktayım
0 oy
(1,242 puan)
Ben hep yiyorum canim ya bir sorun olmaz inşallah
(214 puan)
İnşallah bende hep yiyorum ama taze yiyordum şans eser yedikten sonra gördüm şok oldm
0 oy
(158 puan)
Ispanakmi zararliyms .hamilelikte en çok önerilen besin ıspanak .neden zarar olsun ilahi ya komiklik olsun diyemi sordunuz
(158 puan)
Allah'ım üsluba bak .:)
0 oy
(106 puan)
Bence herşeyi taze yemek daha iyi daha faydalı ama canın çektiyse cnm ne olucak ye bence tadında fazlaya kaçmadan
0 oy
(363 puan)
Olmaz canim beebgin gelisimi kilo alimi icin ispanak cok onemli bir besin
0 oy
(5,673 puan)
Bizim evde bi ben yiorum ispanak.   Bi bag bile bana 3 sefere yetio tek krndim yeyince.mecbur  atiom yikayip buzluga  . Taze taze yense daha  faydali tabi ama zehirleyide dusukde yaomaz yani
0 oy
Ispanak çok durunca dondurucuda zararli diye biliyorm şoyleki ben hep 1kilo alır temizler dogar 1kiloyu 2poşete ayırırim  1ini sulubyaoacaksm digerini börege ayirirm hep boyle yapiyorum çünki aldgmz ıspanak ıslak oluyo dşarda dayanmiyo çürüyo marketler islatiyo oazarda da kurusuna denk gelirsem ancak 3gün bekletebiliyorum 1kiloda bile boyle yani pratik oluyo hem ayni gün msafire yapacksam temizlemk uzun sürüyo 2gün öncesi bile olsa yikar donduruciya atrm yani
0 oy
(1,645 puan)
Afiyet sifa olsun insallah bise olacağını sanmıyorum artık hersey buzluğa atılıyor ve tüketiyoruz. Birde bozulmuş olsa belki rahatsiz eder ama donmus gıda bise olmaz.

Hem ıspanak bebise cok faydalı sifa olmuştur vitamin olmuştur insallah:))
0 oy
(419 puan)
Ben hep atarım buzluga sonra da onu börekte filan kullanırım bişey olmadı şimdiye kadar. Ispanak konusundşunu biliyorum ben siz de yine araştırırn emin olmak için, pişmiş ve soğumuş ıspanagı tekrar ısıtıp tüketmeyin. Isındıgı zaman içinde farklı bi besin ortaya çıkıyormuş o zararlı deniliyor. Yani 2 kere ısıya maruz kalmasın
0 oy
(98 puan)
Ispanak bebise kilo yapar ve cok saglikli ben cok yedim valla
0 oy
(3,981 puan)
Ben severek yiyorum şuana kadar hiç bir şey olmadı çok şükür

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 263 göst.
0 oy
1 cevap 218 göst.
0 oy
8 cevap 605 göst.
9 Nisan 2021 Hamilelikte Beslenme kategorisinde misafir sordu

650,549 soru

3,425,456 cevap

4,257,766 yorum

183,838 üye

...