0 oy
947 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (455 puan)

Merhabalar ... Öncelikle tanımasamda hepinizi ayrı ayrı seviyorum doğum yapanların gözü aydın doğum yapacaklarada sağ salim yavrularına kavuşmayı dilerim. Söyleyeceklerim lütfen yanlış anlaşılmasın biz burada hepimiz birbirimize destek olmak için bilgi alışverişi yapmak için çabalıyoruz. Kimilerinin ilk gebeliği kimileri daha deneyimli fakat doğum yapan arkadaşlar bazen mutluluklarını paylaşırken yada deneyimlerini örnek veriyorum doğum yaptım ama çok zordu çok sancı çektim gibi gibi şeyler yazarak bize deneyiminin acı geçtiğinin mesajını veriyor fakat hepimiz zaten biliyoruz ki normal doğum azımsanacak zorlukta bişey değil ben kesinlikle korkmuyorum ama benim gibi olmayan fazlasıyla korkan anne adaylarımız var onun yerine şöyle diyebiliriz aşamayacağımız hiç bişey yok çok şükür gayret ettim evladıma kavuştum hepimiz başarabilir evladımızı sağ salim kucağımıza alabiliriz desek bizden sonra ki doğum yapacak arkadaşlarda en azından psikolojik olarak rahatlar inanın amacım kötü değil veya kimseyi kırmak eleştirmek değil sadece bizleri daha mutlu edecek bir öneri kimse tabi ki kötü niyetli yapmıyor fakat daha dikkatli olursak deneyimlerimiz birilerine ruhen tedavi olabilir yazdıklarımda bir kusur görüldüyse affola .. Sevgili anneler evlatlarınızla bir ömür sağlıklı ve huzurlu yaşam sürmenizi dilerim <3

8 Cevap

0 oy
(44 puan)

Kesinlikle doğru yazmışssın cok güzel düşünçeler bunlar herkez böyle dikkat ederse bencede çok güzel olur

(455 puan)
Yanlış anlarlar diye yazmak istememiştim ama yine buna benzer yazılar gördüm yazmak istedim çünkü o yazıyı okuyan hamile düşünecek ki eyvah bak falan kişi doğum yapmış çok zormuş çok sancı çekmiş ben nasıl dayancam yapamam edemem gibi sonra korkular devam edecek en iyisi söylediklerimizi seçerek söyleyelim :) umarım birileri dikkat eder..
-Reklam-
0 oy
(3,107 puan)

Doğru noktaya deginmissin ben 2 doğum yaptım bazen bilgilendirmek amaçlı yazıyorum bişeyler kaç kere silip düzeltiyorum nasıl etki edeceğini ölçüp biçmek lazim gerçekten dogumdan ölesiye korkan anneler var 

Herkes sizin gibi ince düşünürse ben güçlü bir anne olurum ama düşünmez ise doğurmaktan korktuğum çocuğu nasıl bakabilirim hayallerim acıdan ibaret olur.. Teşekkürler :)
0 oy
(858 puan)

Güzel yazmışsın canım bende ilk başlarda korkuyodum ama kimse doğum yaptı die kimseye bişey olmuyor yani yaratılış olarak da kadın vücudu doğuma uygun olduğunu düşünürsek buda doğanın bı kanunu gibi çok normal bişey mesela özellikle yaşlıları dinlesek ne kadar basit anlatıyorlar bizler gibi abartmadan sanki biz hiç dogurmadik mi noluyomus vs gibi :) Allah hepimize kolaylık versin inşallah :)

Ahh ah eskiler patır patır doğurmuş :) annem ablamı 16 yaşında 5 600 doğurmuş annanem tarlada 14 tane doğurmuş eşimin ailesi yine komple tarla doğumlu :):) şimdi biz 1 veya 2 çocuk yapıcaz  yediğimiz içtiğimizden mi ne eskisi gibi tombulda değil doğan bebelerimiz tavuk kadar çocuk doğurcaz eee tabi zor olacak ama öldüm bittim mahfoldum aman dayanamam bittik diyerek seni beni diğer gebeyi ürkütmenin ne anlamı var boşverin kulak asmayın ıkının :)
(858 puan)
Aynen öyle benim babannemde anlatıyordu evde misafir varmış amcamı bahçeye çıkıp doğurmuş köyde :D
0 oy
(2,563 puan)

Benimde burda psikolojim bozuldu kardeşim. Yok epidural yaptırın yok yok epidiural felç birakiyor sakın yapmayin.sezeryan soyle .normali böyle. 

 Birinin dedigini biri desteklemiyor. Herkesin farklı tabiki ama ben hiç korkmazken burda okunanlardan ötürü korkmaya başladım. Hastaneden dogumdan kaçma asmasina kadar geldim. Hatta bazen ewde kendimmi dogursam diye de düşünüyorum artık. Eskiden tarlada dogurmuslar kordonu da tasla ezmişler bişey olmamis bendede olmaz diye düşünüyorum :D biliyorum saçma ama psikolojik adama herşeyi dusunduruyor. Böyle dogumunu kolay atlatan anneler yazıyor. Yeminle ben okurken doğurup gelmişim evime gibi hissediyorum. 

Gerçekten sende güzel yazmissin. Yanlış anlaşılma gibi bı durum da soz konusu değil zaten. 

(469 puan)
2 saatte dogum yapan ve hatta agrisiz dogum yapan kadinlar da var..burada rastlamadiniz tabi ama..var..beyni iyi yinlendirmek gerek..bu arada korkudan degil ama hem mahremiyet hem demmydahalesiz dogum.icin evde dogum yaptim..ikinci icin 14 gunum kaldi ins.)) ebe destegi bambaska birsey..her ile giden cok tecrubeli ebeler car..suda bile dogum yapabilirsinuz ozel havuzla geliolar
Merhaba :) aman sakin olur dediğim gibi evet kesinlikle kolay değil ama değmezmi biz neleri atlattık ve annelik sürecimizde hayat boyu nelere göğüs gereceğiz. Herkesin yaşadığı kendine benim annem ablamı 5 kilo600 gr doğurmuş normal olarak beni 4 kilo vede abimi hem de ablamı 16 yaşında doğurmuş eşimi sorarsanız annesi 9 tane doğurmuş dediğiniz gibi tarlada annemler mesela 14 kardeş hepsi normal doğum o zamanın şartlarında çevremizde bu kadar örnek var bence bugünün şartlarında evlatlarımıza kavuşmak için başarabiliriz :) sağ salim kavuşmalar dilerim <3
tesekkur ederim.amin
0 oy
(856 puan)
yeniden gösterildi

Kesinlikle yazdiklarinizda haklisiniz korkan var sizin gibi korkmayan var benimde ilk gebeligim ve ben neyle karsilascagimi bilip kendimi smdiden ona hazirlamak istiyorum cok kolay bi dogum oldu cok iyiydi denilip sonrasinda aci cekersem daha kotu olurum ben o yuzden kendime herseyde bi zorluk var buda kolay olmicak diye simdiden hazirliyorum dogumun kolay olmasi icin bazi dualar var onlari simdiden okuyorum bende sizi elestirmek icin yazmadim buda benij dusuncelerim :) 

Cevremde annem dahil çok zor çok zor aman aman diyerek beni ürkütmeye çalışanlardan hatta annem sezeryan ol dedi ablamda öyle söyledi çevrem de ya bunlar bana boş geliyor inanın her şeyin bir zorluğu var benim canım oğluma kavuşmak için bu zorluğu yenmem gerek ama herkes doğuramazsın derse ben dahi bu kadar kararlıyken ya bu insanların demek bir bildiği var derim korkudan doğuramam ama tabi ki zorlukların farkındayım sonuçta bir canlı varlık bedenindeki dar bir yerden çıkış yapacak :) eleştiriye açığım merak etmeyin fikrimi beyan etmek veya eleştirilmek mühim değil yeterki hep birlikte iyi olalım.
Banada cok syleniyo normal dogurma sanci cekme sezeryan yapma sonra cok agrin oluyo he diyorum karnimda kalsin :)) nasil olursa olsun agri olcak o aciya hazirlikli olalim diyorum bende Allah saglikla yavrularimizi kucagimiza almayi nasip etsin
0 oy
(776 puan)

ben katılmıyorum. doğumun zor olacağını elbette biliyor herkes ama seni etrafın nasıl hazırladığı da çok onemli. mesela benim ailem hep biz çok kolay doğurduk dedi,ben de psikolojik olarak okadar da zor değil diye düşündüm, ayrıca epidurali ilgili çok iyi şeyler söylediler. benim epidural sorunlu oldu,suni sanci verdiler, çok acı çektim ve bukadar acı çekeceğini düşünmüyordum, buna hazırlıklı değildim. eğer biri zor geçecek deseydi kendimi psikolojik olarak buna hazirlardim. sonra çocuğum yoğun bakıma yatti, bunlar benim bir süre depresyona girmeme sebep oldu.

şimdi kendi kendime diyorum ne olursa olsun güçlü durmalisin,çok acı çeksen de çocuğun için savaşmalısın

sanırım bu durum kişisel,mesela bazıları kanser olsa da bilmek istemez,bazıları savaşmak için bilmek ister. (ALLAH korusun)

ben en kötü ne yaşayacağımı bilmek isterim,ondan her şeyi dikkatli okuyorum. 

Ne diyeyim sizde kendinizce haklısınız teşekkürler ...
0 oy
(469 puan)

kesinlikle katiliyorum.anlatilan hikayeler adaylarin beyninde cok negatif algilar olusturuyor.dogum korku ile duran birsey..ilerlemez..hormonlar aktivitesini durdurur..onun yerine tesvik edici sekilde konusmak cok detaya girmeden anlatmak gerek dogumu..sezeryan oranlarini dusurelim.lutfen

Kesinlikle öyle birbirimizi korkutarak bir yere varamayız tabi ki sessiz sedasız hiç bişey yok muş gibi doğurmayacağız ama en dramatik hikayeler ile kendimizi yıpratmanın anlamı yok :)
0 oy
(1,104 puan)

Aynn canım çok doğru katılıyorum sana benim ilk gebeliğin onları okudukça daha da çok korku başladı bende 

Benimde ilk gebeliğim :) korku çözüm değil korktukça daha çok zorlaşır işimiz inanmamız gerek kesinlikle başarabiliriz.. Sağlıklı gebelikler dilerim ❤

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 444 göst.
16 Haziran 2020 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde misafir sordu
0 oy
8 cevap 518 göst.
15 Şubat 2020 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Masal meltem can (386 puan) sordu

648,158 soru

3,416,434 cevap

4,246,942 yorum

183,203 üye

...