0 oy
631 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (135 puan)
yeniden gösterildi
Selamın aleyküm hanımlar 7 haftalık geleyim sabahları bulaştım kusmakarım çok oluyor ramazan ayındayız biliyorsunuz ki oruç tutuyorum oruç bozuluyor mu tam olarak bilmiyorum bozmadan devam ediyorum iftara kadar acaba benim gibi olupta iftara kadar bozmayan varmış??
Gebelik haftası 7+3

33 Cevap

0 oy
(258 puan)
Size ne desek kendi bildiğinizi yapacaksınız zaten neden insanları meşgul ediyorsunuz? İlk 3 ay bebek gelişiyor ve yemek yemek bol vitamin almak çok önemli bunları  bile bile yinede bebeğe zarar veriyorsunuz. 
(135 puan)
Cevap vermek zorunda değilsiniz ki niye hemen ön yargılı davranıyorsunuz kafamın karışık olduğunu söyledim fikir almak istedim ama siz buna karşı linliyorsunuz teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
Bende tutmak istedim ama oruca denk geldi ve bebegimi düşünmek zorundayım beslenemez o diye tutmadım tutunma zamanları kaybetmek istemem onu kazaya kaldı artk napalm önce can 
0 oy
(307 puan)
Kusuyorsun ve oruca devam mı ediyorsun. Her müslüman önce fıkıh bilgisi öğrenmeli. Oruç fikhini oku arastir canim
0 oy
(316 puan)
Canim doktoruna soylersen ilac veriyo daha rahatlatiyo mideyi ismide prilam diye bi ilac
0 oy
(727 puan)
Kustuğunuz zaman bozuluyor. Haftanız çok yeni hem size hem bebeğinize yazık. Kusuyorsanız boşuna aç kalmayın.
0 oy
(176 puan)
Ac olduğun için daha fazla kusuyosun siz bilirsiniz ama tutmasaniz daha iyi bence 
0 oy
(509 puan)
Kimseyi kırmak üzmek incitmek istemiyorum fakat hayatta neyi dört dörtlük yapıyorsunuzda size emanet edilen cana en iyi bakmanız gereken dönemde oruçta oruç diye tutturuyorsunuz. Oruç tutup dini vecibelerinizi yerine getiriyorsunuz ya size emanet bebeğe bunu yapıyor oluşunuzu nasıl izah ediyorsunuz?
0 oy
(985 puan)
İlk 3 ay tutmak iyi bir şey değil ki şimdi bebeğin tam sana tutunmaya çalışıyor ve kusmak orucu bozar çok olduğu için 
0 oy
(1,797 puan)
Ağız dolusu kusmak orucu bozar ..neden kendine eziyet ediyorsun.bırak orucu.
0 oy
(77 puan)
Allah boyle bir zamanda zaten kula izin veriyo o gunahsizi besinsiz birakmak niye tam da gelisim doneminde ibadetlerimizi yapalim tabikide karninda can var yani kusuyorum filan diyosun bu durumda hala bozuluyormu diyosun sence kalirmi hamile insanin kan sekeri duser vs. Bizde hamileyiz keske tutabilsek ama bebek tasiyoruz zorlamak niye ?
0 oy
Sizin oruc tutmaniz size farz degil. Bir gece tuttunuz kustunuz bulantiniz oldu neden tutuyorsunuz. Mecburi halkerde bozdugunuz oruc bir gun sayiliyor sizler icin.

Hamileyim onumuzdeki.kis dogim olucak tutamiycam diyorsun. Onumuzdeki kışta emzirirken ramazan gelicek bebege en ihtiyac duyacagi zaman oruc tutup sutunuz faydasini azaltacaksiniz. Emzuren anbeyede farz degil.

Ayrica saglik durumunuzu etkile etkileye oruc tutmak caiz değil.
0 oy
(318 puan)
Kendine ve bebeğe işkence diye buna derler susuyorum daha 
0 oy
(1,108 puan)
Kendin isteyerek kusarsan yada parmak atarak kusarsan bozulurmus ama istemsiz kusma gekirs ebozulmaz diye duydum yinede bı  alim bı bilene danışın  bende tutuyorum 16 haftaligim 4 gündür tutamiyorum  boğaz enfeksiyonu yaşıyorum iki gün sonra gene tutmaya başlayacağım bende çok kuşam birisiyim ama Allah güç kuvvet veriyor sabahları oruç tutunca kusmak kesildi

651,017 soru

3,427,227 cevap

4,259,758 yorum

183,999 üye

...