0 oy
259 göst.
Doğum kategorisinde (2 puan)
Merhaba, doğum raporu sonrası işten çıkarıldığımız zaman işsizlik maaşı alabiliyor muyuz? Bu şekilde işten doğum raporu bitiminde işveren tarafından çıkarılıp  işsizlik maaşı alan var mı ?
Gebelik haftası 23

2 Cevap

0 oy
(15 puan)
Merhaba bende doğum sonrası işten çıkartıldım,1 gün çalıştı gösterip çıkartmışlar. kıdem ve ihbar tazminatı aldım vede işsizlik ödeneği de aldım 6 ay bu süre son 3 yıldaki prim sayısına göre değişiyor. Ayrıca işe iade davası açabilirsiniz hakkınız var.
(6,103 puan)
Özel değilse neden işten çıkardılar? Bu çok acımasızca değil mi. Siz mi çıkarılmak istediniz yoksa
(15 puan)
İstediğim buydu o yüzden 6 ay ücretli izin de kullandım. Benim işim Bi fabrikada ithalat ihracat yerine birini almak durumundalar anca 3 ay idare edilebilir. Başka Bi departmana geçme şansımda yoktu. Bu durumdan hoşnut olmasaydım kesinlikle işe iade davası açardım ve kazanırdım da. Ya beni tekrar işe alacaklar yada 7 maaş işe iade tazminatı ödeyeceklerdi. Varsa böyle bir durumunuz kesinlikle dava açmalısınız. Evet acımasızlık bu yüzden doğum sonrası çıkarılma durumunda işe iade davaları işverenin aleyhine sonuçlanıyor.
(6,103 puan)
Çok şükür yok, ben de mühendisim iznim Şubat'ta bitti evden çalışıyorum ama şirkete dönmem için baskı var. Bebeğim 5 aylık kimseye bırakmak da istemiyorum. Çok küçük daha. Beni işten çıkaramıyorlar, çıkarsalar maliyetim yüksek olabilir herhâlde ondan. Vaktiyle güzel çalıştım güzel zamlar almıştım şimdi maliyetli bir kıdemli oldum onlar için. Evden çalıştığım için de bir mızmızlanma sezebiliyorum. İnşallah kimseyle yüz göz olmadan büyütürüz çocuklarımızı.
-Reklam-
0 oy
(279 puan)
Canım işsizlik ödeneği alabilmen için belirli prim sayısının dolması lazım.Yanlış bilmiyorsam 2 yıl kadar yatmış olması lazım. Yan doğumla alakası yok onun.
(2 puan)
Ben 5 yıla yakın zamandır şu anki işimde çalışıyorum zaten prim konusunda aoeun yaşayacağımı düşünmüyorum. Sadece işsizlik maaşı için 120 gün kesintisiz hizmet akdi gerekiyormuş da ama işten çıkmayı kastediyor sanırsam rapor kesinti sayılıyor mu o konuda tereddütteyim .
(15 puan)
Bende 5 yıl çalışmıştım 6 ay ücretli izin dahi kullandım. Herhangi Rapor varsa 120 gün şartı gerekmiyor. İ

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 513 göst.
0 oy
0 cevap 83 göst.
24 Kasım 2023 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Sevdali27 (241 puan) sordu
0 oy
1 cevap 172 göst.

649,864 soru

3,422,843 cevap

4,254,698 yorum

183,676 üye

...