0 oy
236 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (25 puan)
16. Haftamdan bu yana sürekli kanamam oluyordu, 35. Haftamda vajinal muayene ile rahim agzo yarası olduğu ve kanamaların bundan kaynaklandığını tespit edildi. Doktor antibiyotik ve fitil verdi ve bu durumun normal doğuma engel olmadığını söyledi.

Sorum şu, başına gelen ya da etrafında bu rahatsizlikla normal doğum yapıp da sorun yaşayan var mı? Yani doktor sorun olmaz diyor ama yara büyüyebilir diyen de var ya da bebek enfeksiyon kapabilir diyen de.

Bilgisi olan bilgilendirirse minnettar olurum hanımlar, doğuma çok az kaldı ve hala karar veremedim şekline, tedirginim çok.
Gebelik haftası 35+4

2 Cevap

0 oy
(7 puan)
Benim basima geldi kanam oldu bulamiyordu kimse 7 defa ultrasonda bakildi bulunamiyordu sonunda bulundu altdan muayinede yaranin cok kotu oldugu ve kanama yaptigini doktorum antbiotik verdi 100 ml fitil kullaniyorum bide progestron peki siz progestron kullaniyormusunuz bunun icun ne dedi doktorunuz?
(25 puan)
Öncelikle iyi bayramlar ve kusura bakmayın, bildirim düşmemiş cevabınızı görmedim.
Progesteronu hep kullandım ama kanamanın yaradan kaynaklandığını duyduğumdan beri kullanmıyorum, fakat doktor kullan ya da kullanma demedi.
Bana da antibiyotik ve fitil verdi, kullandım, sürekli olan akıntım ve lekelenmem geçti çok şükür ama sonrasında yara geçmiş mi diye muayene etmediler, öyle hemen geçecek bir yara değil zaten dediler.
Ben yaranın normal doğum esnasında artmasından ya da bebeğe enfeksiyon bulaştırmasindan korkuyorum, hem bebek hem kendim için endişeliyim yani.
Size doktorunuz bir şey demedi mi doğumla ilgili?
(33 puan)
Ozur dilerim mesajini gormemisim bana progestron kullanmami soylediler yaram cok kaniyordu ve kan pihtisi olmusdu rahim agzinda erken dogum.olur falan diye progestron kullandim ve fitil antbiotik kullandim clindamicsin diye peki sizde yarani 16 haftadami buldular yoksa 35 haftadami? merka ediyorum bana progstron vermisler size yok o yuzden soruyorum
-Reklam-
0 oy
(33 puan)
Peki sizde kanama olunca 16 haftada ne yapdiniz doktor ne onerdi neden kanaminiz oluyor dedi bende ayni seyi yasadim bende kimse bulamiyordu lutfen burdaysaniz bana yaza bilirmisiniz?
(25 puan)
Ben Bitlis TE yaşıyorum ve aşırı mahrum bir il burası, tek bir özel hastane var, doktor imkanı vs yok. Ben de merkeze çok uzak bir ilçede olduğum için kanamam olduktan sonra doktora gelmem 3-4 saati buldu hep, o vakte kadar da kanama kesilmis oluyordu. Zaten biliyorsunuz öyle devamlı bı kanama olmuyor, bı geliyir sonra bitiyor. Neyse doktora gittiğimde hep 'aktif bı kanaman yoksa muayene etmeme gerek yok' cevabını alıyordum. Ultrasondan bakıp çocukla ilgili kanamalı bir alan yok içini ferak tut deyip progestan i ve iğnesini dayayıp gönderiyordu doktorum. Başka doktorlara da gittim, devlet hastanesine falan, onlar da aynısını yaptı, sabah akşam fitil şeklinde progestan kullanmaya başladım fakat progestan bende aşırı mantar yaptı çok sıkıntı yaşadım, doktora zararı olur mu dediğimde mantar için fitiller verdi ama geçmedi vs vs.
Yani benim ilk 35 haftam rezillikle geçti.
Sonra sağolsun bı ebe gizelce muayene etti ve teşhisi o koydu. İlaçları kullandıktan sonra sürekli ve iğrenç hissettiren akıntım bitti çok şükür  
Yani kimse bana bişey önermedi ben sürekli korktum hâlbuki korkacak hiçbir şey yokmuş bebiş gayet iyiymiş ve bu yara bebeği hiç etkilemezmis.
Sen de içini ferah tut güzel anne.
Tek sorun doğum şekli, normal olunca tara büyür mü ya da yaradaki enfeksiyon bebeğe zarar verir mi, ben Bunları kafaya takıyorum.
Ama Ankara Gazi üniversitesi perinatoloji bölüm başkanı ile görüştüm, prof Tuncay nas, o bu yaranın normal doğuma engel olmayacağını söyledi sizin de bilginiz olsun.
Geçmiş olsun ve de Rabbim sağlıkla kucağımıza versin bebeklerimizi inşallah
(33 puan)
Bende kanama oluyordu kan pihtisida geliyordu 3 tane doktor degisdim 7 defa ultrasona sokdular bisey bulamiyorlarda sonda doktor altdan kontrol yapdi rahim agzi yaram cok feci dedi kotu sekilde bana proluton depot 3 gunde bir 500mg kullan bide 3 tane 200 mg progestan onerdi bide antbiotik fitil verdi ilk once igneyi progestani kullandim fakat kanamam durmuyordu evet aktiv degildi kanamam ama ama aktiv oldugu zamanlarda oluyordu durmuyordu hergun geliyordu antbiotik fitilden sonra durdu bana erken dogum ola bilir diye soylediler ama kisalma yokdu rahim agzimda fakat kan pihstisi kanama vardi onlem amacli verdiler ablacim peki sen hem progestan hemde ignemi yapdin ? Hangi isimli igneyi kac mg dozajda kullandin? Bazen cok dusunuyorum bana yersizmi bu kadar hormon progestron yuklediler diye acikcasi
(33 puan)
Aslinda hamilelikden once bende rahim agzi yarasi vardi ama problem yaratacak kadar degildi doktor bana progestan fitil verdi ben Azerbaycanda yasiyorim bizde progestan basqa bir fitil yani kuru gibi hap o bence bende tahris yapdi yarami cok kotu yapdi bir gun ben kabuk geldigini gordum hani yara olup ustunu koparirirz ya oyle kabuk
(25 puan)
Bana en son gittiğim doktor dedi ki ' progestan faydası kanıtlanmamış ama zararına ilişkin hiçbir veri de bulunamamış bir hormon hapı' sonra internetten araştırdım gerçekten de öyle yazıyor makalelerde falan. Ben de bu sorununun bebeğimde değil bende olduğunu ve progestanin yaraya herhangi bir faydası olmayacağını anfigimdan kullanmadım ve çok şükür o zamandan bu yana iğrenç şekilde olan mantarım akıntım vs hepsi geçti. Doktorlar daha iyi bilir tabi ama zaten yaradan dolayı rahim ağzı açılsa hormon hapı'bebeği içeride tutmaya yetmeyecek, e bu hap da yarayı tedavi etmeyecek.
Ama sizinki bayağı ileri boyuttaymis, Allah sifanizi versin inşallah
Ben sabah akşam ikişer tane fitil şeklinde progestan kullandım, onun dışında da aktif kanama olduğu zamanlarda iğnesini kullandım, fakat dozu ne kadardı bilmiyorum.
İğneleri bir gün arayla üç kez falan kullanmıştım.
(25 puan)
Bı de kullandığım iğnenin adını bilmiyorum üzgünüm hiç dikkat etmedim, şimdi de Doğum için memleketime geldim, bulma imkanım yok, evde olsaydım belki bulurdum.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 64 göst.
14 Haziran 2022 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Seher988 (1 puan) sordu
0 oy
7 cevap 393 göst.
0 oy
1 cevap 879 göst.
0 oy
3 cevap 265 göst.

648,233 soru

3,416,757 cevap

4,247,363 yorum

183,228 üye

...