0 oy
419 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (28 puan)
Ödem, toksin atmak için limonlu su içmrk istiyorum ama bi taraftan da endişeliyim acaba bebeğe zararı olurmu diye
Gebelik haftası 20+5

16 Cevap

+1 oy
(1,402 puan)
Limon, folik asit, C vitamini, B6, kalsiyum, magnezyum açısından oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Limonlu su yapıldığı zaman suyun da tüketileceği için su ihtiyacı da giderilmiş olur. Bu yüzden hamilelikte limonlu su içmek faydalı olacaktır. :)
-Reklam-
0 oy
(1,242 puan)
Bir şey olmaz bence ya
0 oy
(562 puan)
Bem içiyorum ama ödem atmak için değil tansiyon için limonlu suyun ne zararı olabilir diye düşünüyorum suan
0 oy
(319 puan)
Hayır canım aksine c vitamini olduğu için kemiklere faydası var ama fazla tüketme günde yarım çay bardağı kadar içebilirsin 
(28 puan)
Çok teşekkür ederim canım aydın anlattığın için. Bende daha 4-5 bardak içmeyi düşünüyordum
(319 puan)
4-5 bardak çok fazla sıktığın limon suyunun kapuk icinide yiyebilirsin onun vitamin oranı daha yüksek
0 oy
(387 puan)
Canlm ben hamileliğimin başından her fün içiyorum,limonu kesib suya atıyorum gidib gelub o sudan içiyorum
0 oy
(770 puan)

Ben hergün 1 tane limon yiyorum :D

0 oy
(224 puan)
Vala bende 1 haftadır grip olduğum için her gün 2 3 bardak sıcak şekilde içiyorum bişey olmaz galiba ya
0 oy
(873 puan)
Ben dünyanın lmonunu limonatasını limon sıkılmış maden suyunu içtim zararı varnı bilmiyorum 
0 oy
(30 puan)
Zararlı değil.  Ben sürekli içiyorum özellikle tansiyonum yükseldiğinde baş ağrılarım olduğunda şıp diye kesiyor. 
0 oy
(320 puan)
Yok canim benim fazlasi zararli olabilir ama daha bol bol c vitamini fazlaya kacmadan o zararli mi bu zararli mi derken hic birsey yiyemeyiz vallahi biraz rahat olun 
0 oy
(364 puan)
Kan sulandırıcı etkisi var düşük yapar deniyor ama ben de hasta oldugumuda ilaç tüketmek yerine limon portakal sıktırdım hep
0 oy
(1,562 puan)
Asla zararlı değil tansiyon düşüklüğü yoksa tuketebilirsin
0 oy
(17 puan)
Okadar takmayın kafanıza limon sonuç olarak bir meyve ne kadar zararı olabilir ki
0 oy
(3,235 puan)
33. haftamdayım hep limonlu su içerim. Zararı yoktur içebilirsiniz.
0 oy
(1,333 puan)
Zarardan cok yararlı hiç bi zararı yok ben 23 haftadayım içiyorum ara ara ama sanmıyorum sıkıntı olacagını
–1 oy
(246 puan)
Kesinlikle hamilelikte zararlı . 
(6,101 puan)
Sizin özel bir durumunuz vardır ama hamilelikte genel olarak limonun da limonlu suyun da hiçbir zararı yok. Doktorum bana yasakladı ama sizi bilmiyorum dersin geçersin. Size kesinlikle yasak olan başkası için de mi yasak olacak? Tepkimi de gayet normal buluyorum. Ne bulduysam yedim içtim birine bile kesinlikle yasak demedi doktorum. Ben insan doğurmadım kedi falan doğurdum herhâlde ya da siz baya abartılı yaşıyorsunuz :))
Bazen ben de kendimi sorguluyorum böyle yazıları görünce. İlk hamileliğim ama şu ana kadar hiç birşeyi korkarak yemedim ya da tadına korkarak bakmadım. Herşeyi yiyorum doktorum da o yasak bu yasak demedi hiç bazen burada görüyorum soruyorum bunu yemem sakıncalı mı filan diye tek dediği herşeyin fazlası normalde de zararlı zaten kararında yersen ya da tadına bakmak istersen bir sorun olmaz dedi. Herşeyi yiyorum çok şükür hiç bir sorunumuz olmadı şimdiye kadar.
(6,101 puan)
Ben de öyle düşünüyorum Duygu Hanım, şaşırıyorum da. Böyle sorular soranlar herhâlde akşama kadar elini karnına koyup kıpırdamadan oturuyor herhâlde diyorum. Zehir dışında her şeyi yedim içtim galiba :)) Araba çarptı hamileyken kalktım çarpan kadını sakinleştirdim :)) Pazar yerinde laak diye düştüm milletin tezgahının üstüne :))) Allah'ıma bin şükür o kadar rahat ve mutlu bir gebelik geçirdim ki, bebeğim de sağlıkla tosun gibi doğdu. Hâlâ da aynı şekilde sakin ve mutluyum. Yoksa vallahi hayat geçmez :)))
Herşeye pipiriklendiğinde hamileliğin tadı çıkmaz zaten canım. Maşallah tosuna Allah sağlıklı ömür nasip etsin.
(246 puan)
Evet benim gebeliğim riskili geçiyor belkide o yüzden kesinlikle yasak dedi bende sorgulamadim üstüne düşmedim bu konunun ama sizin burda dalga geçip kendiniz çok biliyormuşcasina kucumsemeniz çok ayıp bişey . İlk gebeliğim değil tecrubeliyim çok şükür . Üstüne birde düşük yaptım . Bu gebeliğim 3. Ve çok ağır zor bir imtihandan geçiyorum benim gibi olmayın diye bildiklerimi yazmaya çalışıyorum . Sizde haklısınız aslında kimseyi düşünmeyeceksin kim ne yerse yesin banane demi ? Ben düşük yaptım diye sizde düşük yapacak değilsiniz ya. Ben bebeğimi kaybettim diye sizde kaybedecek değilsiniz ya . Yada ben çok ağır bir imtihandan geçiyorum tekrar bebeğimi kaybetme riski var diye sizde bu riskten geçeceksiniz değil ya . Kim ne yerse yesin yada içerse içsin banane demi . Sizde çok haklısınız burada sizler gibi insanlar olduktan sonra herkez bildiklerini yazmaya da soylemeyede çekinir .

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 163 göst.
0 oy
3 cevap 366 göst.
0 oy
6 cevap 541 göst.
0 oy
5 cevap 451 göst.

648,248 soru

3,416,799 cevap

4,247,405 yorum

183,231 üye

...