0 oy
347 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (42 puan)
İlki normal dogum du ne güzel ama şuan ikiz gebelik sezeryan olmam çok yüksek yarım mi iyi tam mi ? Fikir verin lütfen ?
Gebelik haftası 11

7 Cevap

0 oy
(1,340 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Benim henüz doğum şeklim belli değil ama kesinlikle epidural (yarım)istiyorum bebeğimin ilk anına tanık olmak isterim
-Reklam-
0 oy
(494 puan)
spinal yani belden asagi uyusturmaliyi tavsiye ederim dogumun her anina tanik oluyorsun bebegin dogar dogmaz görebilirsin ilk aglama sesini duyabilirsin ve rahat oluyo benim ilk dogumun spinal oldu cok rahatti sıkıntı yaşamadım Allah izin verirse ikincide oyle olsun istiyorum 
(269 puan)
Ben uyutuldum cok korkuttular nasıl mide bulantısı falan oluyo dediler yarım uyusturma olunca
(494 puan)
bende bir kere bulanti oldu hemen geçti cok rahattim korkulacak hic birsey yok cunki hissetmiyorsun bas agrisi falanda kalmadi
(269 puan)
Tamam teşekkür ederim 2. Belden uyuşturmalı yaptırcam korkutan oldu beni 1.de istemedim
(494 puan)
Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin
(269 puan)
Amin inşallah
0 oy
(938 puan)
Benimde ilkim normaldi. Ve gerçekten çoook güzeldi. Doğum bitti dert gitti. Ama 2.bebeğim tersti malesef sezeryan oldu. Belden uyuşmalıydı. Çook sıkıntı yaşamadım ama olsun yine normal gbi değildi. Belden uyuşturma genele göre çook rahat. Hem bebekler narkoz almıyor hem doğumuna şahit oluyorsun bebeğini göreceksin ve ameliyatın ilk sancılarını çekmiyorsun. Bana sorarsan belden uyuşturmayı genelle kıyaslamak çoook alakasız olur. 
(134 puan)
Benim bebekte hala ters kscinci haftada kadar bekleyip sezerya  n olunuyor
(938 puan)
38+3 yada 38+4dü canım. O haftalarda aldı doktorum. Bu gebeliğimde de ters değil bebeğim ama araları çok yakın. 18ay var. Dr. bayram sonu dedi 40a iyice yaklaşalım dedi. Sonra Cuma gününe karar kıldık. Bu doğum olacak nasipse. Ters bebekler son haftalarda zor ama yine de belli olmuyor son gün bile dönebiliyor.
(134 puan)
Benim adete göre 36+3 utrasyona gore bi hafta öndeydi bugün yarın gidicem ozele  bakalım ne dicek ilk gebelim oldu için bilgim yok hiç
0 oy
(39 puan)
Genel anestezide süt gelişi, annenin kendine gelmesi falan biraz zaman alıyormuş. Epidural en iyisi. Gerek kalmadıkça genel anestezi düşünmeyin bence.
0 oy
(145 puan)
İlk sezeryanımda yarımdım bir gün ağrısı çok oluyor amma bebeğini ilk sen görüyorsun o ana tanık olmak kadar güzel bir şey olamaz. Haftaya sezeryan olucam inşallah yine yarım yaptırıcam.
0 oy
(350 puan)
Spinal oldum çok rahattı belden uyuşturma
0 oy
(2,390 puan)
Ikisini yaşamış biri olarak şöyle soyleyeyim genel olduğunda uyandihin anda kesilen yerin agrisi basliyor ama hemen igne yapiyorlar. Odaya gidene kadar da sedye sallandikca aciyor haliyle sorna zaten kendine gelene adar agri kesiciler işe yariyor. 

Spinalde bele yapılan igne hic anlasilmiyor normal kan aldirikenki igne acısı sonra yatinca hemen ayaklarin ısınıyor ve uyuşuyor ayaklarini oynatabiliyorsun ama tabi kaldiramiyorsun zaten o arada basliyorlar bile ben hissediyorum ayaklarima bakin daha oynatiyorum derken bebek çıkmıştı bile. Acı yok his var ve bebegi ciktigi anda görüyorsun odaya çıktığında hemen emzireniliyorsun çünkü kendindesin. Yalnız gelelim asıl konuya baş ağrısı  tam 24 saat sonra başlayan kabus gibi bir bas agrisi yatinca hic bisey yok ama kalkarken ki agri cok fena onun için  yanina 15 tane falan nescafe gold al aci olan kahveden ben normal nescafe almistim hic bi işe yaramadı  ve benim agrilarim tam 12 gün devam etti. Spinalin dogum ani güzel  genelin se yurudukten sonrasi yani ikisininde eski ve artısi var
(42 puan)
Çok teşekkür ederim baya açıklayıcı yazdınız ☺️

650,014 soru

3,423,403 cevap

4,255,312 yorum

183,710 üye

...