0 oy
315 göst.
Hamile Kalamama kategorisinde (117 puan)
Kızlar merhaba, 27. Haftamdayım. Gebeliğin başından beri daha önce toksoplazma geçirip geçirmediğime hiç bakılmadı. Bu durum normal mi ? 
Gebelik haftası 27+2

6 Cevap

0 oy
(864 puan)
O ne ki ilk defa duyuyorum 2 .nci gebeliğim 32 haftam 
(117 puan)
Kedi ve köpekten ya da çiğ et ve sebzeden bulaşan mikrop.
-Reklam-
0 oy
(79 puan)
Benim de bakilmadi. Özel olarak istemedikçe de bakıldığını sanmıyorum. Evinizde kedi mi var? Bende iki tane var ve doktorum bilmesine rağmen test yaptırmadı hatta lafi bile geçmedi. Ama ben gebelik öncesi geçirdim bunu. 1 yıl evvel. Doktoruma soracağım bir sonraki ziyaretimde.
(117 puan)
Daha önce geçirdiğiniz için gerek duymamıştır doktorunuz. Benim daha önce geçirip geçirmediğime bakılmadı. Bu sebepten endişeleniyorum.
(79 puan)
İnanın daha evvel gecirdigimi de bilmiyor doktorum. Ve bazen de endişe yaratıyor bu bende ama daha evvel geçirdiysen evham yapma yazmıştı burada birisi. Bu noktayı danisacagim gittiğimde.
(117 puan)
Yani bir bildikleri vardır muhakkak ama toksoplazmaya bana kalırsa bakılması gerekir. Siz endişelenmeyin daha önce geçirmişsiniz bir sorun olmaz.
0 oy
(1,027 puan)
İlk 8 hafta içinde yapılan kan tahlillerinde bakılmıstir belki sonuca  göre de tekrar gerek kalmamıştır 
(117 puan)
Sadece anlık olarak geçirip geçirmediğime bakılmış, daha önce geçirip geçirmediğime bakılmamış.
0 oy
(224 puan)
5. Haftalikken ilk kan tahlili yaptığımda bakmisti. Ve  disarda salata yeme dedi kendi yikamadigin sebze ve meyveyi cig et tavuk vs . Yeme dedi.  Herseyi iyi  pisir kedi kopek dokunma dedi . Siz de var mi bilmiyorum ama yinede hamilelikte biraz dikkat etmekte fayda var. Ozellikle sebze yikanma konusu ve tavuk ile et urunlerinin iyice pismesi konusunda
(117 puan)
Çok dikkat ediyorum zaten gebeliğimin basından beri ama daha önce kendi doktorumun hiç bakmamış olması endişeye düşürdü beni. Sadece sağlık ocağında bir kere bakıldı. Onda da anlık geçiriyor olup olmadığıma bakılmış,daha önce geçirip geçirmediğime basılmamış.
(224 puan)
Bir sonraki kontrolunde ozellikle doktoruna soyle bi tahlil yapsin istersen
(117 puan)
Haftaya kontrolüm var muhakkak soracağım.
0 oy
(1,645 puan)
Gebeliğin ilk zamanı toplu bir test verdiyseniz orada bakilmistir. Cok onemli bir test umarım ihmal edilmemiştir arkadaşım. Sen bi kontrol et gerekirse git sen kendin ver
(1,645 puan)
Ben daha hamilelik düşündüğüm için doktora gittiğimde yaptı doktorum, şimdiden hayvanlardan uzak dur dedi et iyi pişir ve yeşillikler sirkeli suda bekletmeden yeme dedi .
Kedim  vardı bebek düşündüğüm anda verdim ablama doğumdan sonra alcam
(117 puan)
Evet benimde gebelik öncesinde bakıldı gebelik düşündüğüm için ama sadece o anlık geçirip geçirmediğime bakılmış. Daha önce geçirip geçirmediğime basılmamış. Önemli olan daha önce geçirip geçirmedigine bakılması. Çünkü o an geçirmiyor olman gebeliğin herhangi bir ayında geçirmeyeceğin anlamına gelmiyor. Ama daha önce geçirmişsen en azından bebeğe zararlı bir durum olusmayacagini öğrenmiş oluyorsun.
(1,645 puan)
Evet haklisiniz bu yüzden hiç beklemeyin kendiniz isteyin test verin ne olur ne olmaz. Ben daha önce hiç gecirmedigim için dikkat ediyorum.
Bana da hic anlık geçirip gecirmedigime bakilmadi:) bende şuan öğrenmiş oldum bunu
(117 puan)
Haftaya konuşacağım doktorla umarım bir sorun yoktur
0 oy
(196 puan)
Evcil hayvanın var mı canım?
(117 puan)
Hayır yok
(196 puan)
O zan gerek duymamıştır canım

651,499 soru

3,429,288 cevap

4,261,810 yorum

184,137 üye

...