0 oy
492 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (171 puan)
yeniden kategorilendirildi
ben 31 haftaligim bebeğim maşallahi var . Ve herkese bu bilgileri paylaşmak istedim Sizler için için uzunca yazacağım ama ne olur yap olur mu bana dua edin olur mu ve bunları yapınca aradaki farkı tekrar bu postumun altına yaziverin. 

Canim benim yarın alisverise cikiyosun 

Kendine 1 adet 1 litre altinkilic kefir aliyosun bimden .

1 kg tam yağlı güzel kaliteli kaşar peyniri aliyosun .

Yarım kilo kabak çekirdeği .

2 paket tam yağlı süt 

Eti yulaf ezmesi 

Fındık ceviz 

2 kg muz 

Maden suyu 

1 kg ıspanak alıyorsun 

Eczaneden innate veya regenesis omega alıyorsun . Hamileler için bu OMEGA . 

Sabah kalkınca 09.00-10.30 arasi

2 haşlanmış yumurta 

1 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri 

10 adet siyah zeytin 

Salatalık domates  yeşil nane

1 küçük kase yoğurt 

1 bardak  açık ballı çay .  İle güzelce kahvaltini yap .

1 saat sonra omegani içiyorsun.  

13.30 da 

1 bardak kefir . 

Ispanak salatası içine yeşil mercimek hasla üzerine limon sık ye . 

15.00 da 1 tane maden suyu tüket .

16.30 da 1 avuç kabak çekirdeği çitle 

18.19 

Aksma yemeği 

Muhakak bulgur pilavı olsun salata olsun et olsun yemeklerinde .

Yatarken de 

1 bardak süt 

1 adet muz 

4 ceviz içi 

10 adet fındık 

1 yemek kaşığı yulaf 

1 tatlı kaşığı tahin veya bal . Bunları brenderden güzelce geçir iç bak bunları yapp 4 kg nasıl dogurursun Allah'ın izniyle .  Gün içerisinde bol bol da su ic. 

7 Cevap

+3 oy
4 kilo digurmanin degil bebeginin saglik olmasının önemi var bebeginizin kilolarina bu kadar takilmayin bir rahatsizligi yoksa gerisim geriligi yoksa kiloya bu kadar takilmak mantıklı degil. Bu takinti bebek dogduktan sonra arsa cikiyor. Doktorunuz bebek saglikli dediyse sadece dengeli beslenin kendinizede bebege bu kadar yuklenmeyin.
-Reklam-
0 oy
(1,716 puan)
Diyetisyen misin?
0 oy
(175 puan)
Keske gebelık şekeri cıkan lar içinde bir liste yapsaydın 
0 oy
(441 puan)
Bebeğim kilolu olsun diye kafaya takmayın arkadaşlar önemli olan sağlıklı sıhhatli olması önemli olan haftasıyla uyumlu gitsin. Uyumlu olduktan sonra normal doğumu da ,doğumdan sonrası da kolay olur. İri bebek oldu mu doktor bile risk almak istemiyor normal zor olur omuzu kolu geçmez sezeryan olabilir diyor . 
0 oy
(650 puan)
Amacim linclemek degil onu bastan söyleyim, SAGLIKLI OLSUNDA BEBEKLER 4 KILO OLMASININ NI ÖNEMI YOK, yanlis anlamayin. Benim kizim 3600 dogdugu halde sinirin üstünde oldugunu söyleyip 1 gün boyunca sekerini tkip etmislerdi. Emzirmeden önce ve emzirdikten 1 saat sonra. Yani kilolu olmasi herzaman saglikli oldugu anlamina gelmiyo. Kendinizi bukadar strese sokmayin
(650 puan)
Türkiyedede varmis dündü galiba birisi paylasmisti ama 4kilo üzerimi demisti öyle bisey. Ben yurt disindayim 3500 üzeri dogunca aclik tokluk sekerine bakiliyo demislerdi.
(3,319 puan)
Dogrudur canim valla hep iri bebek gorundu ultrasonda zaten karnimda asiri buyuktu doktorda hicbisey demedi doguncada bakilmadi hic
(650 puan)
Herseyden önemlisi saglik. Suan gebelik sekerim var mesela arkadasin saydigi bazi seyleri tüketemiyorum. Onuda gectim aksam yatmadan muz yemeyi önermis, muz seker icerir bana sadece yarim yiyebilirsin demislerdi kaldiki yatarken yiyip yatmak hareket sifir bünyeye yüklenen seker :)))
(3,319 puan)
Arkadas dogum yapmis zaten yorumlarina baktimda 3 kilo dogmus bebegi :) kilo birazda genetik ya
(650 puan)
Demekki kiloyu kendisi almis :))) aynen ne yaparsaniz yapin 40 taklada atsaniz bazen olmayinca olmuyo. Saglikli beslenmek yeterli
0 oy
(393 puan)
Hiçte gerek yok 4 kılo olsun diye ugrasmaya. Sağlıklı olsun yeter. Bunca sey yıyınce çocuktan çok anne ne hale gelır düşünemiyorum bile. Uzman degılsen hiç girme bu topa derim. 
0 oy
(575 puan)
Ben bebegim saglikli olsun ben normal.düşünüyorum 3 kilo olsun yeter zaten 4 kilo.nasil.dogururum normal.dogum istiyorum.benim icin kilo hc onemli degil.yeterki saglikli olsun verdigin liste kiminin dururumu var alip yesin kiminin yok.zaten bizde biliyoruz.  Bunlar.bebege kilo yapiyor.ama imkan yokken yiyemiyorsun ben kendilmi ornek vereyim 2 haftadir sut icemiyorum yok cunku bu yuzden kimse demsin bebegim.kilolu dogsun saglikli.olsun zaten dunyaya gelince kilo aliyorlar..

649,051 soru

3,419,759 cevap

4,251,030 yorum

183,457 üye

...