0 oy
164 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (43 puan)
Merhabalar, şeker yüklemesi testini yapmıştım, içeceği içtikten belli bir süre beklemek gerekiyormuş ama aç karna içildiği için midem bulandı ve kusmak zorunda kaldım. Bu yüzden yaptıramadım, tekrar yaptırsam yine çıkarırım biliyorum. Benim gibi bir problem yaşayan oldu mu, tekrar yaptırsam mı acaba, biraz tedirginim açıkçası.

4 Cevap

0 oy
(1,037 puan)
Ablam canim oda yaptiramadi bulantidan ötürü sadece açlık tokluk sekerine baktılar okadar bir sıkıntı olmadi
(43 puan)
Anladım, teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(19 puan)
Bende İçecek olarak Yaptırmak İstemediğimi Belirttim Kan Testi Verdim Oradan Baktı Doktorum.
(43 puan)
Sağ olun
0 oy
(1,645 puan)

Ya psikolojik mi acaba içmeden önce tedirgin oldunuz mu hiç merak ettim:)

Bence doktorunuza bi sorun icemediginizi içerseniz yine aynısı olabileceğini soyleyin ona gore başka bir yol bulacaktır eminim ama ihmal etmeyin olur mu çok önemli bu seker olayi

(43 puan)
İçmeden önce hiç tedirgin olmadım, yaptırma taraftarıydım hatta. Lakin gebelikten önce de kusma gibi problemim vardı. Migrenimdem dolayı da çok oluyor, araç özellikle çok tutuyor beni hâlâ.
(1,645 puan)
O zaman doktorunuzla görüşün başka bir seçenek bulacaktır. Allahim beterinden saklasın arkadaşım çok geçmiş olsun
(43 puan)
Teşekkür ederim çok sağ olun :)
0 oy
(154 puan)
Canım hiç uğraşma idrardan anlayabiliyor doktorlar , idrarda şeker pozitifse zaten gebelik şekeri oluyor. Ben içmedim o şeylerden idrar verdim bide açlık şekerime baktı doktor okadar. 
(154 puan)
Defalarca bakılmıyor gebelik şekeri için idrara zaten de tıp alanında kanıtlanmış bir şey için iddia etmeden önce doktorunuza danışırsanız idrardan gebelik şekerinin anlaşılabileceğini size izah edecektir. Kaldı ki diyelim tıp yanıldı siz doğrusunuz , sizinde teyit ettiğiniz gibi açlık şekeri ile de tahmini yapılabiliyor. Saygılar . Banuçicek hanım
(593 puan)
Bu ne hiddet bu ne celal ya:) ben sadece konu sahibine seslendim idrarında çıkmasa da gebelik şekeri olabilir. Anlık bakılan açlık tokluk şekeri o ara tükettiğiniz yiyeceklerle alakalı olabilir, şeker yüklemesi bu yüzden yapılır yoksa her doktor açlık tokluğa ya da idrara bakar gönderirdi. Şeker yüklemesinde vücudunuzun şeker kaldırma kapasitesi ölçülür, pankreasınız şekere karşı ne kadar insülin üretiyor bu ölçülmüş olur.Burda da herkes doktor maşallah neyse size sağlıklı doğumlar.
(154 puan)
İlk üslubunuzla neyin ne olduğunu zaten anlatıyorsunuz bayan , bu ne hiddet diye kendinize sorun arada diyeceğim de gebeliğinize veriyorum.  Doktorluk taslamak da bence sizin yapmaya çalıştığınız şey. Evet her doktor öyle yapabilirdi zaten doğrusu öyle olmalı diyen de yok sadece siz gereksiz bir savunmaya geçtiğiniz için konu uzuyor . Bilmeniz gereken her gebe o sıvıyı içemiyor  yemek borumda yara olduğu için tatlı yasak mesela ve alternatif olarak TIP alanında kanıtlanmış bir yol olan idrardan bakma ve açlık şekeri ile de gebelik şekeri olup olmayacağına bakılabildi.  Bence biraz sakin olmayı deneyin gebelikte zarar biliyorsunuz bu kadar muhalefet olma çabası anlamsız.  Size de sağlıklı doğumlar sakin sakin.
(593 puan)
Herkes içsin demedim ki zaten, konu sahibi içememiş olabilir içemediyseniz takip edersiniz dedim, siz sinirlendiniz:) ben nerde sinirlenmişim aksine gülerek yazıyorum hep.size de muhalefet olmaya çalışmadım, doktorlukta taslamıyorum zira işlerine saygım sonsuzdur.Ama yani vücudunda pankreasının yerini gösteremecek herkesin de bilir kişi olması tuhaf geliyor burada bana, bir biyoloji öğretmeninden selamlar:) neyse siz şimdi yine sinir yapıp benim sinirlendiği mi söyleyeceksiniz o yüzden iyi akşamlar,cevap yazamayacağım daha fazla..
(43 puan)
Anladım çok teşekkür ederim,

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 267 göst.
19 Ocak 2019 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde misafir sordu
0 oy
8 cevap 371 göst.
0 oy
4 cevap 371 göst.
0 oy
8 cevap 268 göst.

649,294 soru

3,420,660 cevap

4,252,300 yorum

183,509 üye

...