0 oy
310 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (36 puan)
Şeker yüklemesi yapılmasa ne olur? 
Gebelik haftası 23-5

18 Cevap

0 oy
(2,867 puan)
Şekerin varsa bunu bilemezsin ona göre beslenemezsin bu da bebeğine zarar verir
(36 puan)
Şeker hastası değilim ama herkes gerek yok dıyor emin olamıyorum
(2,867 puan)
Bak beni yanlış anlama ama herkesin sözünü dinleyeceksen doktora niye gidiyorsun? Burada pek çok post açıldı şeker hastası değilim ama yüklemede şeker çıktı diye. Yani anlamıyorum gidip yapsan ne kaybedersin. Gününün yarısını alır. Riske girmeye değer mi cidden. Kaldı kı zaten şekerin olduğu bilinse yükleme yapılmaz ki. Direk diyeti verir geçer. Bu gizli şeker var mı ona bakmak için. Bak anne olacaksın milletin sözünü dinlemeyi şimdiden bırak nolursun. İnternete erişimin var. Otur araştır kendin. Millet kulaktan dolma konuşur. Sen doğrusunu araştır. Yüklemeye ve detaylı ultrasona da gir mutlaka ;)
(36 puan)
Teşekkür ederim giricem şimdi inşallah
(727 puan)
Gebelik şekeri ve normal şeker hastalığı farklı. Gebelik şekeri doğumdan sonra genellikle geçiyor. Bir de ailende şeker hastalığı varsa sizde de gebelik şekeri riski olabilir.
(5,702 puan)
Herkese gore degil doktora göre hareket et. Bende yapdrmadim .ama doktorum  gerek yok dedi. Bebeisin kilosu  anormal artmio senin kilon anormal artmio hersey degerler normal. Ailede de swker  hastaligi oykusu yok o sebeble gerek yok dedi.
-Reklam-
0 oy
(87 puan)
Şekerin olmasa dahi gebelik şekeri diye bir sorun var. Şimdi normal gözükse de sonradan yükselebiliyor bunu öğrenemezsin şeker yüklemesi kadar kolay bir şey yok neden yaptırmıyorsun ki? 
(36 puan)
Hastahanedeyim bakalım
0 oy
(83 puan)
Sonucları çok ağır olabilir. Gebelik şekeri veya gizli şekeri olan bir tanidigim karnındaki  8.5 aylık bebeğini kaybetti. Değer mi sence? 
(36 puan)
Ay hayr tabiki bu endişemden dolayı zaten daha çok sordum
(1,645 puan)
Benim ablam 2 çocuğunu kaybetti, şeker testi yaptırma diyenler yüzünden. Bizim ailemizde yok ama ablamda gebelikte ortaya çıktı. Aman deyim arkadaşım mutlaka yaptır hic bir zararı yok dinleme kimseyi
0 oy
(226 puan)
benim de şekerim yoktu gayet iyiydim ama açlık şekerim yüksek çıktı yüklemede, kendime dikkat ediyorum iyi ki öğrendim, yaptırmak istememe sebebiniz ne çok merak ettim ? hiç mi tatlı yemiyorsunuz acaba ? 
(226 puan)
verdikleri şeker de o kadar zaten gazoz gibi birşey yaptırın kesinlikle
(210 puan)
Benim parmagimdan kan aldilar baktilar sonra kolumdan aldilar bir saatdan sonra yine gel kan alcaz dediler ama sekerli su vermediler bende sekerli su neden icmiyorum dedim barmagindan aldigim kan normal cidi ona gerek kalmadi dedi gitdimki doktordan soram doktorda amelyatdaydi geldim hemsiriye tekrar sordum gerek kalmadi dedi esmede diyorum doktoru ara sor oda aramiyor tedirginim acikcasi dogrumu yaptilar neden icmedim diye
(226 puan)
tokluk şekerini ölçemezler o şekilde canım, istersen başka bi doktora daha git, açlık şekerine bakmışlar sadece, peki yemek yedin mi o arada ?
(210 puan)
Yok iki kez ac karnna kan aldilar 1 saat arayla
(226 puan)
tokluk şekerine bakılmamış tatlım başka yerde yaptır istersen
0 oy
(82 puan)
24+5 ben yaptırmadım cnm 2nci gebeliğim ilkinde 1nciyi yaptrmistim şimdi yptrmadim doktoruma söyleyerek.
0 oy
(307 puan)
Söyle söyleyim. Ailemde şeker yok. Ben hamile olduğumu öğrendiğimden beri beslenmeme dikkat ettim. Sonuç şeker çıktı.. iyiki yapmışım ki önlemimi aldım. Değilse bilmeden bebeğime ve kendime zarar verecektim.
0 oy
(727 puan)
Gebelik şekeriniz varsa sıkıntı olabilir. Su fazlalığı erken doğum riski gibi.
0 oy
(809 puan)
Hic bisey olmuyor doktoruna belirt istemedigini aclik tokluk kana bakiyolar bi sorun gorurse yukleme yaptirirsin.. bayram sonu benide bunun icin cagirdi aclik tokluk baktiricam sadece..
(809 puan)
Bende ilk cocukta cok fenalastim sadece istirfa ettigimi hatirliyorum gozumu actigimda serum vardi kolumda bilmiyorum yaptirmak isteyen yaptirsin istemeyende hür iradesiyle yaptrmaz kimse kimsenin akliyla yasamiyor oy verenler cok bilenler :)
(974 puan)
Ay canimm oyle valla ben yaptirmadim bi sorunda yaşamadım bebeğim gelişim olaraktw öndeydi doktor sadece suyuna bakti gayet normal gerek yok dedi bence risk gördüklerine öneriyorlar daha çok
(809 puan)
Aynen ben 2. Cocukta istemedigimi belirtince aclik tokluk bakti ve kanim temiz cikti bizim sulalede genetik birde seker o halde guzeldi yukleme olmadi.. bu bebegimdede istemicem aclik tokluga bakar.. egerki kanim sorunlu cikarsa o zmn yuklmeye izin veririm tabiki
(974 puan)
Aynen bencede en iyisi bununla ilgili kesin bir şey demiyor doktorlar cunku .Rabbım bi avazda kurtarsın inşallah hepinizi
(809 puan)
Aminn cumlemizi insallahh
0 oy
(109 puan)
Yaptir bacim yaptir, doktor yaptir diyorsa mutlaka yaptir, benim ilk doktorum ailende sekeri olan var mi dedi, yoktu, o zaman gerek yok dedi, simdiki doktoruma sordum yapacagiz mutlaka dedi, allah korusun kotu sonuclanacak durumlara engel olma sansin oluyor, senin ve bebegin icin zararli birsey degil, hic bir kutu kola icmedin mi,ayki miktarda şeker aliyorsun vucuda, biz insanlar zaten normalde cok daha hoyrat davraniyoruz vucudumuza, bu bebegimizin sagligi icin, doktor ne diyorsa yaptir.
0 oy
(1,107 puan)
Bence yaptir. Benim normalde sekerim yok ama gebelik sekerim var. Mecbur diyetle beslenmek zorundayim. 
0 oy
(579 puan)
Gebelik şekeri gebelik tansiyonu çok farkli normalde yok olabilir ama gebelikteki hormonlardan kaynakli cikabiliyor eger bilinip önlem alinmazsa bebege gecebiliyor en olumlisuda sende kalici olarak kaliyor tabi şeker yüklemeso mecburi olmayan birsey senin istegine bagli ama seker yüklemesi deyince millet yanlis anliyor 2 dilim baklava yemissin yada seker yuklemesi yapmissin aradaki fark kan vermen zarari yok yani
0 oy
(571 puan)
Kötü yola tevsik olmasın bacım ama ben yaptırmadım mis gibi de doğurdum  fırsatın varsa yap 
0 oy
(1,121 puan)
Şeker yüklemesinin bir zararı yok ama gözden kaöan bir gebelik şekerinin ciddi zararları var mutlaka yaptır derim.
0 oy
(1,562 puan)
Gizli sekerin varsa canim sanada bebegede zarar erken doğum riski sivinartip azalması ve bebek doğduktan sonra oluşabilecek birçok risk var.bende yaptirmasammi diye düşündüm ama çok zor birşey değil cidden şekerli su bile değil ben daha fazla tatlı yiyormusum:))75 Gr ile yaptırdım ucbkere kan aldılar bi skinti olmadı Allah'a sukur
0 oy
(73 puan)
Ben şeker yuklemesi yapmayı düşünmüyorum günlük zaten genelde çok tatlı yiyorum. Doktoruma da söyledim oda değerine bakarız şeker yuklemesi gerekirse söylerim ona göre hareket edersin dedi.
0 oy
(73 puan)
Ben şeker yuklemesi yapmayı düşünmüyorum günlük zaten genelde çok tatlı yiyorum. Doktoruma da söyledim oda değerine bakarız şeker yuklemesi gerekirse söylerim ona göre hareket edersin dedi. Herkesin kendi kararı çünkü herkes herşeyi söyler. 
0 oy
(650 puan)
2 kizim var ikisindede yaptirdim suan ücüncüye hamileyim bu hafta yapildi sonuclari bugün alcam. Ben yaptirma taraftariyim en azindan icim rahat bi sekilde zamanimi beklerim. Gebelik sekeri tehlikeli bi durum bebegini riske atarsin. Yaptirma diyenleri degil doktorunu dinle. Yüklemenin hic bi zarari yok 50mg veya 75mg, yani aksama kadar bundan fazlasini tüketiyoruz meyveydi tatliydi abur cuburdu. Herseyin basi saglik simdi eskiden analarimiz yaptirmamis bizde bisey yok diyenler olcak kimse kusura bakmasin eskiden bebek ölümleri daha coktu günümüze bakarak eskiyle simdiki zamani kiyaslarsak bir cok unsuru göz önüne almak lazim.
0 oy
(156 puan)
Ben 23 haftalıkken doktora gittim normal kontrol için doktorum kan tahlili istedi benden ben hastalarıma şeker yükleme testini önermiyorum dedi varsa zaten kanda belli olur dedi çok şükür şeker çıkmadı ve benim annem şeker hastası olmasına rağmen bende çıkmadı demem o ki her doktor bir olmuyor sana önerdiyse yaptirmani tavsiye ederim  

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 373 göst.
13 Ekim 2019 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Hikmetinyari (133 puan) sordu
0 oy
5 cevap 255 göst.
6 Aralık 2020 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde -Betuss- (274 puan) sordu
0 oy
9 cevap 289 göst.

651,773 soru

3,430,299 cevap

4,262,944 yorum

184,215 üye

...