+2 oy
195 göst.
Doğum kategorisinde (365 puan)
Kızlar 15 gün önce sezeryan dogum  yaptım, 64 ile hamile kaldım 76 ile dogum yaptım. Bu gün bi tartıldim  66 ya düşmüşüm  . Yani sezeryandwn sonra göbek kalir kilo  çok kalır diye endişe eden arkadaşlarım  hiç sıkıntıya  sokmayın  kendinizi .benim boyum 155   yere yapismama  az kalmıştı kilo aldıkça:)  karnım  da çatlak  lar çok  tu. Ama dogumdwn sonra hani balon söner ya bebek çıkınca sadece  göbek deliği hizamda  çok kötü  görünmeyen  çatlaklar kaldı.kisiden kişiye bünyeden  bünyeye göre de değişir  tabi bu durum. Ben doğumdan sonra rezene sürekli içtim bebeğime  gaz olmasın diye atom çayı aldim , daha sonra hurma yedim  ,pekmez içtim.. belkide bunlardan  hızlı  bir şekilde kilo verdim ama sebebi ne ise bilmiyorum ama kendimi kuş  kadar hafif hissediyorum. Çok şükür  Allah im  bütün  hamilelerin kurtarsin
Gebelik haftası Bitti

6 Cevap

0 oy
(363 puan)
Çok teşekkürler, böyle paylasimlar insana o kadar iyi geliyor ki... Peki çok ağrılı oldu mu sureciniz? Ayağa ne zaman kalktınız aceba?
(365 puan)
İllaki ağrılı oldu olmadı diyemem ama ben 4 günde baya toparlandim.. illaki acıyacak ama bebegin için sen bunları pek düşünme nasıl olsa illaki olacak bu doğum.. eşinin de yanında olması çok önemli  afedersin benim yeri geldi  hasta bezini annem değil eşim değişti..  dikislerim  şu gecirmez bantti banyomu  eşim yaptirdi... psikolojikmen  çok iyi olunca cabuk iyileştim.. seseryan olduğu için bol bol yürüdüm  ve günde 2.5 litre su içtim..  gazi mi da çıkarınca   kendimi topladım..  ilk hastaneden çıkarken ama çok ağrım vardı, bunlar la seni  kötü adapte Etmek istemiyorum..  inşallah güzel bir doğumun olur..
(363 puan)
süreci bilmek iyi geliyor, çok teşekkür ederim ☺️
-Reklam-
0 oy
(800 puan)
hamilelikte 10 kilo aldım. 58 ile doğum yaptım ilk 2 ay 51 e kadar düştüm. Ama hiç dikkat etmedim onu ye süt yapsın bunu iç süt yapsın derken şimdi 56 kiloyum. Kızım 7 aylık oldu. Sen aynı hatayı yapma geri alma kiloları :)
(365 puan)
Benim bebeğim emmiyor kuvezde kaldı 1 hafta . Biberona alışmış  hersey  denedim meme almıyor, pompa ile sagip veriyorum.. ek mama da veriyorum aptamil mecbur.
(800 puan)
Hiç üzülme emmiyor diye. Sağlığı iyi olsun gözünün önünde olsun yeter. Benim sütüm çok azdı çoğalsın diye her duyduğumu yedim içtim. Sonuç biz de aptamil kullanıyoruz olan benim kiloya oldu :) ne yaptıysam çoğalmadı hem meme hem mama ile besleniyordu  4. Ayda tamamen mamaya geçtik . Şimdi mama ve ek gıda büyüyor yani her şekilde
0 oy
(1,830 puan)
Maşallah canım darısı başımıza inşallah
0 oy
(1,716 puan)
Ahhh buna  çok ihtiyacim vardi. Allah bize de nasip etsin gözünüz aydin
0 oy
(4,215 puan)

Of off az once farketdım artım kendımı tasıyamıyorum kılolardan :( bı an once dogurup dıyete baslamk ıstyrm

0 oy
(464 puan)
Ay Canım , ne güzel şeyler yazmışsın . İçimi rahatlattın , Rabbim bize de nasip eder İnşallah. Kuş gibi rahatladığım o günleri hayal ediyorum. 
(464 puan)
Gaz sancısı için neler kullandın Canım acaba , ben tecrübeli lere soruyorum, kendimi ona göre hazırlamak istiyorum.

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 634 göst.
0 oy
0 cevap 150 göst.
18 Eylül 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Ner28 (6 puan) sordu

648,344 soru

3,417,284 cevap

4,248,056 yorum

183,274 üye

...