0 oy
675 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (85 puan)
Kızlar 4+5 iz çok korkuyorum bir sorun olmaz değil mi cinsel ilişki

17 Cevap

0 oy
(4,867 puan)
İlk 3 ay önermiyor doktorlar
(769 puan)
Bana o dönem 2 farklı doktor -biri prof-  düşük riskin olmasa bile ilk 3 ay tutunma dönemi olduğu için ilişkiyi yasaklıyoruz demişti. Yasaklayanlar varmış demek ki.
Bende de doktor yasak demedi hamileliğimin başından beri devam ediyoruz. Şükür bebeğimde çok sağlıklı. Tabi ki doktoruna sorman daha sağlıklı.
(207 puan)
Aynen genelleme, yapmayın, hatta, bazı doktorlar ilişkinin, bebeği beslendiğini söylüyor benim kanamam olunca yakaladı onun dışında kanama olmadığı sürece skntı yok demişti
(4,867 puan)
İlk 3 ay bebeğin tutunması yerleşmesi için önemli bir süreç olduğu için genelde doktorlar önermiyor
Doktoruna danış sen canım burada herkes kendi deneyimini yazar herkesin hamileliği kendine. Ben hamileliğimi 2. Ayında öğrendim o zaman zarfı içinde normalde nasılsam hep öyleydim 2. Ayın sonunda doktora gittim her hangi birşey yasaklamadı hala daha herşeyim hamile olmadan önceki gibi tek fark göbeğim büyüdü o kısıtlıyor biraz o kadar. Doktordan doktora gebelikten gebeliğe fark var. Burada bana iyi geldi diyip sen de yaramayan durumlar olabilir.
-Reklam-
0 oy
(1,299 puan)
Bebeğin tutunması için doktorlar ilk 3 ay önermiyor 
0 oy
(1 puan)
İlk 3 ay sıkıntı olabilir düşük olma tehlikesi çok fazla canım 
0 oy
(436 puan)
Sen en iyisi doktoruna sor bunu. Her gebelik farklı çünkü. Bazılarinda düşük riski oluyor o zaman önermiyorlar. Ama bir sorun yoksa devam edilebiliyor ilişkiye. 
0 oy
(1,257 puan)
İlk 3 ay yasak veya önerilmiyor diyenler neye göre diyorlar acaba bunu? Detaya da inseler keşke..

Tüm hamilelik boyunca düşük riski yok ise ilişkide bir sakınca yok. Ben 3+4 iken doktoruma sordum bana bu şekilde bir açıklama yaptı. Ben hamilelikte öncesindeki gibi devam ettim. Siz de doktorunuza sorun mutlaka
(769 puan)
Kendi doktorlarının söylediklerine göre diyor olabilirler mi ? Kimse burda doktor değil neticede kendi tecrübelerine göre cevap veriyorlar sizinde yaptığınız gibi.
(1,257 puan)
Doktorlar da zaten risk yoksa ilişkiye devam edilebilir diyorlar? Hamilelik başında tüm tahliller yapılıyor kimse durduk yere ilişkin yasağı koymuyor
0 oy
(93 puan)
Gebelikten gebeliğe değişir. Bunu sizin durumunuza göre doktor söyler en doğru. İlk gebeligimde 3 ay yasaktı sonra yapabilirsiniz dedi biz korktuk. İkincide sıkıntı yok dedi normal hayatımıza devam ediyoruz.
0 oy
(224 puan)
Doktor genelde kanaman yoksa yasaklamiyor. Bana yasaklamamisti 
0 oy
(575 puan)
Benim ilk dusugum iliskiden dilolsyi oldu suan 29 haftamdayim dahada cibsellikten uzak duruyorum 
(115 puan)
Bu konuda dr.gorusleri cok baska bana bazi dr.lar genel olarak ilk 3 ay onermiyoruz dsdi.bazilarida hayir iliski boyle bi seye neden olmaz dedi .Gecmis olsun Rabbim emeginizi boşa cikarmasin ama herkesin farkli farkli oluyor .Düşük lerin sebebi genelde sagliksizlik olarak belirtiliyor .Yani Rabbimin hikmeti sagliksiz olan bi bebegi ya da yeni olusan hucreyi vucut disari atarmis .bizim tedbirli olmamiz guzel ama bazi yasaklar da hekkm gorusuyle olunca hayatimiza etki etmiyor .Cinsellik evli bireylerde önemli bu konu takipe gidilen dr.a danisilip o sekilde devam edilmeli
0 oy
(650 puan)
Doktorun bir sıkıntı görmemişse zararlı değil demekki bazı gebelere önerilmiyor bebek ilk üç ay aşağıda olduğı için riskleri var tabi ki doktoruna sorman daha iyi olacaktır
0 oy
(1,121 puan)
Doktorun aksini belirtmediği sürece zararlı değil canım. Benim doktorum sadece 2 haftalık bir yasak koymuştu fitil kullanmıştım onun dışında serbestti. 30 haftalığım bugüne kadar devam etti ilişkimiz bir şey olmadı.
0 oy
Canım kendi doktorumun söylediğini söyleyin sana ben 5 haftalıkken sordum. Ama benim gebelimde bir sorun yoktu ne kanamam vardı ne birşeyim. Doktorum ilk  çok sık ve şiddetli olmamak şartıyla sorun yok dedi. 12 geçtikten sonra da gene aynı şekilde bir sorunun yoksa hiçbir doktor yasaklamıyor. Gene en iyi doktorun bilir 31. Haftadayız  devam rdiyoruz. Sadece artık 9 hafta kaldığı için ne olur ne olmaz diye kendimiz dikkat etmeye çalışıyoruz
Tabi her gebeliğin farklı olduğunu unutmamak lazım buradaki arkadaşlar kimine doktor yasak demiş kimine  yasak dememiş. O yüzden doktoruna sorsan daha iyi ,  ilk 12 hafta bebek tutunması için çok önemli
0 oy
(713 puan)
Hiçbir riskim yok. Ama ola ki bebek etkilenir, enfeksiyon durumu olur diye korkuyoruz eşimle. 4 aylık olduk ve daha hiç birliktelik olmadı, birbirimizi anlayışla karşılıyoruz.

Özellikle küçük haftalarda ilişkiye devam edenlere saygı duymakla birlikte gerçekten büyük şaşkınlıkla karşılıyorum. Cesaretlerini de kutluyorum vallahi :))
0 oy
(1,684 puan)
Bi sofun yoksa dusuk ihtimali faln yasak degil.doktorunyzun karar verecegi birsey biz bilemeyiz.benm yoktu riskim cok sukur hic kisitlamadik kendimizi.
0 oy
(310 puan)
İlk üç ay yapmayın der doktor kimisi yapar bisey olamz kimisi zararını görür ilk üç ay ama benden sana bir tavsiye buradakiler le sorma bu soruyu buradakilere kalsa gebelikte öpüşmek bile riskli derler 
0 oy
(17 puan)
Dusuk riskin yoksa hic bir zarari yok son dakikaya kadar oluyo
0 oy
(433 puan)
2 gebeligimde de 2 farkli doktor en basindan beri devam edebilirsiniz sakinca yok, hatta normal dogum istiyorsan mumkun oldugunca aktif olmalisin dediler. Ama gebeligin bu kadar basinda bence once doktor muayenesi olup onun tavsiyesini almakta fayda var.
0 oy
(60 puan)
Benim 2 nci gebeliğim 2 sinde de hiç kaçınmadım son zamana kadar devam ettim doktor sorun yok derse sıkıntı yapma bence ilk 3 ay çok sık olmasa da hafta da bir olabilir bence doktor sorun görmezse. 

651,010 soru

3,427,204 cevap

4,259,733 yorum

183,999 üye

...