0 oy
160 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (650 puan)
Merhaba Anne ve Anne Adaylari,

Gecen hafta yapilan Seker yüklemesi sonucumun yüksek cikmasini dün doktorum degerlendirdi ve devam yönlendirdi. Ayin 12sinde randevum var seker ölcüm cihazi verilecek 1hafta takipten sonrasi yine tekrar gidecekmisim. Ayin 23ünde ultrason ve nst yapilcak. 
 Daha önceki hamileliklerimde böyle bi durum yasamadim. Önümde daha 1 hafta var ve neler yememem gerektigi ile bi bilgi verilmedi hepsini haftaya ögrencem, bu sürec icerisinde dikkat etmek istiyorum. Gebelik sekeri yasayanlar nasil bi beslenme tablonuz vardi?
Gebelik haftası 28+3

3 Cevap

+1 oy
(47 puan)
Benim teyzemde çıkmıştı.tatli ve hamur işi  yemiyordu.duzenli 3 ana 3 ara öğün yapıyordu ona da sekr ölçme aleti vermişlerdi ölçüp not alıyordu. teyzem kilo verdi bebeği 3500 kilo dogmustu
(650 puan)
Tatli neredeyse hic tüketmiyorum ama dogal seker iceren seylerde meyvelerde sebzelerde yenmesi veya yenmemesi gereken seyler oldumu aceba.
(47 puan)
Teyzem ara öğünlerde meyve yiyordu.armut felan normal diyet gibi gebelik diyeti az az sık olarak yiyordu
(12 puan)
Bende de sınırda çıkmıştı şeker. Diyetisyen bana meyveyi ara öğün olarak günde 3 sefer yiyebilirsin ama içindeki şekeri emmesi için yanında ya 1 kase yoğurt ya 3 ceviz ya da 5 fındıkla beraber tüket demişti.
(650 puan)
Tsk ederim. Yogurtla denicem yazdiklarinizi. Normalde yogurtlu mezeleri cok seven biriyim meyveylede denicem
-Reklam-
+1 oy
(2,793 puan)
Canm bnm g.olsn bn gebelik sekeriyle cok mücadele ettim 4 ay boyunca. Cok sukur bebegm saglikla doğdu. Hic moralini bozma. Beslenme tablosu çok basit glisemik indeks diye bi sey var yani yiyeceklerdeki seker orani demek. Glisemik indeks diyeti uygulayacaksin. Mesela pirinc asla yemiceksin patates yasak bunlarda seker inanılmazyüksek. Beyaz un yasak. Seker ve sekerli çay çikolata vs tatli olan her şey.Ekmegi tahilli ve 2  kucuk dilim seklinde tuket. Kesinlikle bol su iceceksin. Vucuttan gereksiz sekeri ancak idrarla atarsın o yüzden su icmek gerek. Bol bol ayran ve yoğurt tuket süt ve süt ürünleri serbest her yemekte yoğurt ye mutlaka. Yoğurt yapmazsan yesillikli salata yap. Pilav olarak bulgur pilavı ye pirincten uzak dur Kesinlikle ben pirinc yiyince sekerim 170e cikardi allah koruusn bebek icin tehlikeli. Kola meyve suyu filan yasak zaten. Hamur işi börek pizza hamburger yasak. Tavuk, et balik protein olarak rahatca tuketebilirsin. Kuruyemiş tüketebilirsin. Cok fazla meyve yeme malesef tum meyvelerde seker var cilek elma karpuz vs yasak. Bol bol sebze yemegi yap. Aklima gelen bunlar.
(2,793 puan)
Aslinda doktorun bana verdiği bi diyet listesi vardi ama kaybolmuş. Zaten ne yasak ne degil ezberlemistim ona gore besleniyordum.
(650 puan)
Cok tesekkür ederim. Tatli ve seker tüketmiyorum zaten az biseyden bile migdem yaniyo. Su icme istegim fazlasiyla artti kahvaltida bile su iciyorum artik. Meyve sebze konusunda cok kararsiz kaldim dogal seker icerdigi icin yenirmi yenmezmi diye, cok güzel aciklayici yazmissiniz. Seker yüklemesinde en yüksek degerim idrardaydi 2 saat sonrasi 20mg altinda olmasi gerekmis referans ama benimki 436 cikti, aclikta sinirda dedi. Dün bayagi strese girdim cok hareketli olan bebegim sakindi, bi an endiseye kapildim ama sükür bugün yine herzamanki gibi hissediyorum.
(2,793 puan)
Bu arada streste cok etkiliyo ben sekerim oldugunu öğrenince korkmustum ve sekerim iyice yükselmişti. O yüzden moralini bozma bu durum geçici bi durum dogumdan sonra gececek. Ve diyet gerçekten cok işe yarıyor faydasini görürsün yedigine dikkat edersen. Onumuz yaz aksam üstü yürüyüş yap hareket etmekte sekeri düşürür. Malesef benmki kisa denk geldi yagmur çamur vardi sekerim biraz yukselince hemen evin icinde dolaşırdim elimde suyla birlikte yarim saate sekerim normale dönerdi. Dedigim gibi yiyecekleri glisemik indekse göre tüket hicbi sorun olmaz. Bebek hareketlerini de takip et canm.
(650 puan)
Tsk ederim kesinlikle denicem. Normalde sürekli hareket halindeyim asansör oldugu halde kullanmam genelde merdiven kullanirim. Son 4 haftam kaldi dogum iznine insallah daha fazla yürüyüse agirlik vercem
+1 oy
(1,171 puan)
Canım bende gebelik şekeri var ben tam bugday ve tanilli ekmek yemiyorum oda yükseltiyor beni pilav makarna patates muz yemiyorum şekerin yüksekse yürüyüş yapıyorum 
(650 puan)
Tsk ederim. Seker ölcüm cihazini ayin 12sinde vercekler insallah ozaman daha kolay takibini yapabilirim. Bakliyatlarda yükseliyormu nohut mercimek fasulye gibi yiyeceklerde
(1,171 puan)
Ekmek pilav makarna patates şeker muz şeker olan şeyler yeme yerdense kesinlikle yürü

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 172 göst.
13 Şubat 2022 Hamilelikte Beslenme kategorisinde NF14 (29 puan) sordu
0 oy
5 cevap 292 göst.
11 Eylül 2019 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Parende (1,031 puan) sordu
0 oy
1 cevap 57 göst.
24 Kasım 2022 Hamilelikte Beslenme kategorisinde Apakzeynep (4 puan) sordu
0 oy
2 cevap 130 göst.
4 Temmuz 2021 Hamilelikte Beslenme kategorisinde Selenyum (17 puan) sordu

644,153 soru

3,402,212 cevap

4,229,658 yorum

182,163 üye

...