0 oy
291 göst.
Doğum kategorisinde (46 puan)
kapalı
Sorum yukarda
Kapatılma nedeni: İsim tavsiye soruları sohbet alanında sorulması gerekmektedir. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

10 Cevap

+5 oy
(1,645 puan)
Bu devirde isim koyarken 40 defa düşünülmeli. Suan ablamın çocukları ortaokulda isimlerini sorguluyorlar.

En makul isimler dahi alay konusu olup çocuklar arasında dalga konusu oluyor ve malesef ebeveynler bunu görmezden geliyor ama bir travmaya neden oluyor çocukta ozguven eksikliğine sebep oluyor.

Üveys ismini hordugum anda üvey gibi okudum ister istemez. Bir muhteremin ismi konulduğunda muhterem olacak onun gibi olsun isteniyor çocuğa doğmadan daha bir misyon ve sorumluluk yükleniyor toplumumuzda.

Muhammet ismini koymuşlar çocuklara peygamberimiz hatrina ama suan lise çağındaki çocukların yarısı ateist yarısı deist evlerden ırak.

O yüzden iyi düşünmek lazım.

Allahim önce sağlık sonra güzel baht versin yavrunuza, güzel ömrü olsun

Sevgiler 
(249 puan)
Çok haklısınız bende Üvey diye okudum böyle isim mi olur binlerce isim içinden seçtiğiniz bumu anlayamıyorum insanları çocuğun gelecekte nasıl utanacagini bu isimden hic mı düşünmediniz, kusura bakmayın biraz sert konuştum
(593 puan)
Valla isim konusunda gördüğüm en güzel yorum..çokk haklısınızzz.
(249 puan)
Oğlum olursa Deniz koycam ismini belkide Rüzgar Deniz Kızım olursa da Aysel Deniz koycam)))
(199 puan)
Ablamın oğlu oldu üvey diye gördüm ilk çocukta ileri yaşta isminden dolayı özgüvensizlik olabilir, yine de fikirmi söylim , Üveys Ali güzel gibi
(51 puan)
Katılıyorum size
(77 puan)
Cok dogru demissiiniz
(46 puan)
Düşüncenize saygı duyuyorum ama unutmayın ki hepimiz ismi gibi yaşasın diye yada hatırı var diye isim koyarız çocuğumuza alay dalga konusu olacak bir isim olacagini düşünmüyorum kim kalkip üvey diyebilir anne babası verken Allah aşkına
(199 puan)
Hayır zaten bunu bilen büyükler bişey demez Üveys nekadr güzel bir isim , çocuklar bunu söyler okuldaki çocuklar bu konuda sizin gibi düşünemez maalesef, bana da küçükken ismimden dolayı lakap takmışları ordan biliyorum
(46 puan)
Tamam canım hayat okuldan ibaret değil ve çocuk adı üstünde buyunce farkına varir
(1,645 puan)
Benim başka bir adım Narin, bu isimle bile o kadar dalga geçtiler ki 32 yaşındayım hala huzursuzluğun taşırım. Sildirmek için dilekçe  erdim 15 gün içinde silinecek. İlk isim olunca da herkes Narin hanım dedikçe tüylerim diken diken olur.
Arkadaşım çocuğunun 2 adını hazan koymuştu, ilkokulda hasan hasan diye çağırmışlar kızı hergun ağlayarak gelirmiş, sildirdiler onlarda.
Anne babası varken kimse üvey demez ama çocukların kucuk yaşlarda arkadaşlıklar arasında ne kadar acımasız olabileceğini tahmin bile edemezsiniz.
Benim fikrim bu, belki böyle bir durumla hic karşılaşmaz, allahim da korusun yavruyu ama her ihtimali, elimizden bisey gelirken  düşünmek zorundayız diye düşünüyorum.
Eşimle uzun bir liste hazırladık biz, burcu,soyadı,anne baba adına kadar her türlü uygun olabilecek en makul ismi araştırıyorum, bir sürü para verip analiz yaptırıyorum. Harflerin tesiri,ismin tesiri cok büyük, isim  bi boncuk deyip geçemedim. 5 hafta sonra dogumum var ama hala en doğru ismi bulabilme çabasındayım, sevdiğim isimlerin çoğunu koyamıyorum bile çünkü uymuyor.
Aileyle,burcuyla,soyadıyla her türlü uyumu yakalayıp sahane bir çocuk mu olacak bunu bilemem. Genetik faktörler ve yetişme tarzı da büyük etkenler. Ama elimden  gelen yapabileceğim şeyler varsa araştırarak dogru olanı yapmaya çalışıyorum.
Çocuğumu birilerinin adıyla bir sorumlulukla doğmasını istemiyorum. Keske kendi verebilseydi bu kararı keske ama verme kararı bizdeyken iyi düşünmek zorundayız
(46 puan)
Cok güzel yazmışsın ız. Haklısınız da dediğim gibi biz ismi manasıni çok sevdik evet acimasiz çok şey de yaşar yada yaşamaz . Ebeveyn olarak uygun görülüyor ki bende düşünüyorum erkek çocuğum olursa yeri farklı keşke de çocuk secde adını
(1,645 puan)
Manalar cok guzel arkadaşım sende çok haklısın. Insallah rabbim gönlünüze göre verir, hayırlı bir insan olur önce kendine sonra etrafına.
Üveys in yanına konulacak ismin son harfi M veya İ ile biten bir isim olursa kulağa çok hoş gelecektir
Sağlıkla doğsun insallah.
Allaha emanet olun
-Reklam-
+1 oy
Her ne kadaar size anlamli gelsede küçük cocuklqr yarafindan okul cağında uvey olarak dalga gecilor vve kirici olur psikolojik oakark tavsiye etmem.
+1 oy
(263 puan)
İleride çocuğun çok fazla sorgulayacagi bir isim.bu yükü ona yüklemeyin derim
+1 oy
(8 puan)
Çocuk hayata 1-0 yenik başlayacak yazık yapmayın. Manası güzel olabilir fakat biz Arap kökenli değiliz Türküz.
(46 puan)
Çocuklar acımasız olmuyor egitilmiyor aileleri tarafından bende bir egitmenim gerçekten anlamıyorum bu durumu dalga gecilmeyen ve ya bozulmayan isim var mı
(593 puan)
Var hem de çok. Bakın benim kendi ismim de anlaşılması zor ve toplumda pek olmayan bir isim, ben 32 yaşındayım hayatım boyu bunun zorluğunu çektim. Bu yaşımda hala derim sıradan bir isim koysaydınız keşke. Telefon da kodluyorum bazen ismimi insanlara.. İnsanlar size muhalefet olsun diye yazmıyor emin olun, isim insanın hayatını zorlaştırmamalı. Konu sadece dalga geçilmede değil emin olun.
(46 puan)
Haa böyle deyin bana ama direk üvey demek nedir arkadaşlar çok sert bir kelime bu .
(593 puan)
Onu ben söylemedim şahsen, dalga geçilir evet ama tek sıkıntı bu değil bence. Ben ismimi seviyorum mesela ama anlaşılması toplumda yaygın olmadığı için zor. Hala söylerim aileme..Anne babanın ilk görevidir isim çocuğuna. Bu yüzden ben kızıma toplumda anlaşılan net bir isim koyacağım.
(46 puan)
Sen demedin arkadaşlar dedim . 2. İsim koyma amacimizda bu zaten hangisini isterse onu kullansin
0 oy
(197 puan)
Kız bacım ilk defa duydum bu ismi. Üvey gibi. Anne baba herşeyin en güzelini bilir tabi. Bana düşmez tabi Ama farklı isim daha mı iyi olurdu acaba. 2. İsmi anlamlı güzel olsunda bari büyüyünce 2. İsmi kullanır bebiş. 
(46 puan)
Anladım can valla bizde bulamadık isim ykisan
(197 puan)
İnşallah ogünler de gelir hayırlısıyla canım. Sende koyarsın güzelce. Allah hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin
(197 puan)
Bu ara da Çınar ismi hem köklü hemde güzel bir isim bence. Şahsen oğlum olsa ben Çınar koyacaktır. Üveysi yanına yakışır mı bilmem ama Çınar ismi çok güzel
(46 puan)
Amin Allah razı olsun canım
(46 puan)
Evet çınar da güzel
0 oy
(200 puan)
Üveys veysel demek zaten kuzenim var muhammed üveys
(46 puan)
Teşekkür ederim canım
0 oy
(447 puan)
Üvey evlat gibi çok dalga konusu olur tabi siz bilirsiniz
0 oy
(369 puan)
Uveysi o kadar makbul bir isim ki Rabbim ismiyle yaşatsın bence başka isme gerek yok çok mübarek bir isim 
(46 puan)
Çok teşekkür ederim güzel yorumun için Allah razı olsun ne var ki sizin gibi düşünswler
(369 puan)
Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah canım
0 oy
(99 puan)
Ayy lutfen uvey diye okuduk yargılanmak haddimiz degil ama lutfen cocugun geleceginide düşünün cok tuhafima gitti
(46 puan)
Düşünüyoruz ve bu bizim için en güzel isim tuhaf olan nedir anlamadım çelik demir bakır mi sanki bunlar asıl tuhaf
Zamani gelince akranlari taragindan dalga geçilince anlarsınız.
(46 puan)
Anne babamız isim koyarken sizce böyle düşündü mü yoksa manası hatırası var diye düşünerek mi koydu
Düşünmediği için okul caginda çok zorluk çektim gördüm ve biliyorum.
0 oy
(46 puan)
Ki İzlar okuduğum kadarıyla tüm cumleleriniz aşırı sert olmuş Üveys gayet anlaşılacak alay konusu olmayacak bir isim arda kiraz çilek falan çok mu güzel sanki . İsim konulurken adı gibi büyüsün yaşasın diye konur illa örnek aldığımız kişilerin ismi olacak hepinizde bu şekilde isim koyar çocuğuna. Lise bilmem neyde buyuyun böyle derler falani geçin kimse kimseye üvey diyemez mana nedir nerden mereye getirdiniz 2. İsim ne olabilir diye sordum sadece 
(46 puan)
Anladım canım çocuk hep okul hayatı yasamayacak ve inanki çevresini bilse sorun olmaz
Yetiskin bir bireyin çocukluk cağları yetiskin dönemlerinin temelidir.  Okul sonrası bile saja yolluyla dalga gecilebilir. Benim ismim bahire 35 yasindayim haken bakire duye dalga gecen dengizler çıkıyor. Psikolojik olarak ismimle dalga gecikince sajin bir muzacim bile olsa kufrederek konusuyorum.
(46 puan)
Anladım canım ama ismin güzel ligi anlamı bu aşilanabilir cocuga
Brn isnimim guzelligini biloyorum ve yeterince asilandi degistirmedim ama ismimle dalga gecilmesi dolasiyla sinirlenip kavga çıkarttığım cok oldu. Ve sizin etrafinizdakiler dalga gecmiyir zaten. Elin densizin biri gelir sinirkeriniz altust olur. Yok illada vericem diyirsaniz siz bikirsiniz. Ama ne yaparsaniz yapin kres ve unv gibi uzun donem isminden sıkıntı cekmesi asikar.
(46 puan)
Ben hala aynu dusuncedeyim 2. İsim bu yüzden istiyoruz hangisi hoşuna giderse anlamı benim için daha önemli etrafımda dalga geçen illa oldu baskasiyla olmadı demiyorum ama gecen bir durum

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 191 göst.
0 oy
7 cevap 210 göst.
27 Ekim 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde 160119_ (264 puan) sordu
0 oy
8 cevap 490 göst.

651,116 soru

3,427,688 cevap

4,260,237 yorum

184,032 üye

...