0 oy
399 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde
kapalı
Bebeklerim her zmn ypgırt içine pekmez ve ekmek banarak yemeyi cok severdim bu sayede peknezde yiyordum ama duyduğuma göre demir olan pekmez kalsiyum olan yogurt ta, yogurt demiri emdiği içinn hiç Bi şekilde yaramadan vucuttqn ckıyormş, acaba bu dogru Bi bilgi mi, öyle olsa bile yemeye devam etsem hiç mi faydası olmucak? 
Gebelik haftası 12
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

11 Cevap

0 oy
(136 puan)

O nasıl bir döngüymus kız valla ben sanmam bir bilgim yok ama uygulamada da süt ve süt ürünleri tüketin falan diyo pekmez de kan yapar diye biliyorum rahmetli babannem sabah kahvaltıda pekmez ve yoğurttan başka bişey yemiyordu 87 yaşında öldü ve dustugu icin oldu dusmese belki daha yaşardı :) faydalı bence sen ye gitsin

Evet tatlım tek tek üretmek faydası daha cıkmış mesela tahin pekmez ikisi bir, yogurtla pekmez önerilmiyor ama  ben ezelden beri cok sveerm yicem valla şmdi ara vermiştim ikisi Bi karıstrmı ama hem bu sayede ikisini de yiyiorm napim :))
-Reklam-
0 oy
(1,039 puan)
Aynen canım kalsiyumu demirin emilimini azaltıyor kırmızı etin yanındada yoğurt tüketimini önermiyorlar pekmezdede durum aynı olur
0 oy
(300 puan)
 Doğru duymuşsunuz kalsiyum demirin emilimini keser yani yogurt ve pekmezi birlikte yemek karnınızı doyurmaktan başka birseye yaramaZ az da olsa etkisi vardır yemeye devam edeyim diye düşünmeyin hiç Bi faydası olmuyor 
0 oy
(1,591 puan)
Demirle kalsiyumu birlikte tüketmek demir emilimini azaltır. İkisini birlikte tüketme bence. İkisinden de fayda görmek varken neden görmemiş olasın ki. 
Tek tek tüketiyorum bebegm şimdi tat olarak hoş geliyordu ama işte çöp olıyormuş yapmıcaz artk
0 oy
(433 puan)
Demir takviyesi olsun diye pekmez yiyorsaniz, ihtiyaciniz olan demiri almak icin bardak bardak pekmek icmeniz lazim. Bu yuzden disaridan demir takviyesi almak kesinlikle daha faydali ve evet et urunlerini yogurt, ayran gibi sut urunleri ile tuketirseniz demir emilimini azaltirsiniz. Eti bol limonlu yesil salata ile yerseniz ise demir emilimi artar. 
Doktorumun vermesini bekliyorum sanırım 4.ayda basılıyorlar demire o zmna kadar ufak caplı yiyorm kan bazında degil de faydalı diye aç karnına, bakalım yarn kontrolum var
0 oy
(447 puan)
Evet kalsiyum ve demir aynı anda alınmaz alınırsa demirin emilimi olmaz 
0 oy
(866 puan)
Tahin pekmez ye 
Sevmeye çlşcm
0 oy
(1,797 puan)
Evet yopurtla oekmezi karıştırmadan tüketin.aytı ayrı
Tmm bebiş
0 oy
(216 puan)
Yani sabah kalkıp Bi kaşık pekmez yesen kahvaltıda da yoğurt yesen her halükarda onlar karışıyor karışıncada zaten yine söylediğiniz durum ortaya çıkıyor bana saçma geldi nasıl tüketmek istiosan öyle tüket neticede karışıcak:) 
0 oy
(545 puan)
Birlikte tüketmek her ikisinden alacağınız faydanin da azalmasına sebep olur. Hatta demir ve kalsiyum içerikli şeyleri aralarına yaklaşık 2 saat süre koyarak tüketmek gerek.
Oyle yapıyom canımm şimdi teşekkürler :)
0 oy
(441 puan)
Bende bir prof yazısında okumustum ogluma yapıyordum sonra bıraktım kullanmadım tek tek yiyilmesi gerekiyormus 
Evet bende yazıda okudum internetten araştırma yaparken, ayrı ayrı yeriz artk napalm (:

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 416 göst.
0 oy
5 cevap 195 göst.
0 oy
2 cevap 360 göst.

651,254 soru

3,428,305 cevap

4,260,832 yorum

184,082 üye

...