0 oy
289 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (441 puan)
Biliyorum herkesın doğumu ayrı ama korkularıda anlıyorsunuzdur. Ben çekınıyorum normalden ama sezeryandada yok toplanamıon yok ole normaldede sancın öle böle  lutgen net fıkırlerınızı yazarmısınız
Gebelik haftası 37+1

6 Cevap

0 oy
(624 puan)
İkisini de yaşamış biri olarak sana net söylüyorum ki normal doğum en en iyisi ve rahatı canım gerçekten sezaryen olalı 11. Gün ilk günleri hatırlamak bile istemiyorum. 
(441 puan)
Çokmu agrı oluyor yada yara toplanması mı zor kuzum .  Normaldede saatlerce agrı çekılmez diıolar da dıolar
(624 puan)
Yok ya canım valla o dikişlerin yanında çektiğin sancı ne ki sinek isirigi ya ben belimi doğrultup yuruyemedim o kadar soyliyim. Tabi mecbur sezaryen olucaklari korkutmak istemiyorum ama gerçekten çok zor
(424 puan)
Evet ilk sezaryen öyle oluyor ben çok çektim ama ikinci o kadar olmadi
-Reklam-
0 oy
(67 puan)
Ben ilk doğumda çok fazla normal istedim o yönde ilerledik hep sezeryan hiç istemiyodum ve 41 haftaya kadar da bekledim ama açılma hiç olmadi sancım erken başlamıştı ona rağmen acılamadım 11 saat sonunda sezeryan oldum..Ve belki de benim için hayırlısı buymuş çok iyi geçirdim hemen ayaklandım ilk yürüyüş vs çok iyiydi baş ağrısı gaz problemi yaşamadım sütüm oldu kızım 3 yaşına kadar emdi masallah..Belki normal doğursam bu kadar rahat etmezdim yani hayırlısı neyse o olsun demek çok mantıklı normal diye diretmektense :) Ben bizzat yaşadım..Her bünye farklıdır hakkınızda en hayırlısını isteyin :) 
(441 puan)
Teşekkür ederim canım
0 oy
(1,645 puan)

Kimseyi dinlemeyin ne normal için ne sezaryen için. Önce oturup araştırın kendiniz. Daha sonra hangi doğum şeklinin size yakın olduğuna ne istediğinize karar verin, son haftalariniz buna çoktan karar vermelisiniz çoktan.

Ne istiyorsanız ondan korkmayın kendinizi kafa olarak alıştırın emin olun her iki doğum sekilide siz iyi düşünürseniz kafa olarak kendinizi hazirlarsaniz cok kolay olacaktır.

Bende hersey yolunda ama en baştan beri sezaryen istedim, yok yıllarca ağrıyor,yok şöyle yok böyle bütün kötü düşünce ve fikirleri reddediyorum. Çünkü herkeste değişen şeyler bunlar. Aksine herseyin cok yolunda ve cok guzel geçeceğine inaniyorum :)sizde hangi doğum şekline karar verecekseniz ne olursa olsun olumlu düşünün. Siz ne düşünürseniz başınıza da o gelecektir. Hep pozitif olun guzel şeyler gelecektir size 

Sevgiler

(441 puan)
Pozıtıd guzel yorumlar için teşekkur ederim
0 oy
(803 puan)
Bende normalden biraz korkuyorum. Ama bebeğime biran önce kavuşmayı o kadar çok istiyorum ki. İster normal olsun ister sezeryan benim için hiç farketmez yeter ki çocuk sağlıklı doğsun. Senin ve bebeğin için en iyisi hangisi olacaksa onu seç.
(441 puan)
Tesekkur ederim
0 oy
(13 puan)
Vala canım normal doğumdan korkma şayet korkun varsa ebe okuluna gidip destek alabilirsin korkum vardı ve yendim çok şükür normal doğum 1 saat o kadar korkulacak bişey yok kendini korkutma emin ol iyiki yapmışım diyeceksin kendine güven yapabileceğini kafana koy 7 kat kesilmekten se en rahatı normal doğum 
0 oy
(3,681 puan)
Milyonlarca kadın milyonlarca yıldır normal/vajinal doğum yapıyor. Ne hikmetse bir Türk kadınlarının canı kıymetli olacak ki normal doğumdan korkuyor hepsi. Bu yüzden olsa gerek -tabii bir de özel hastane hekimlerinin yönlendirmesi ile - sezaryende yani "acil doğum ameliyatı"nda dünya birincisiyiz... Doğan her 100 çocuktan 54'ü sezaryenli... İkinci gebeliklerinde anneler yana yakıla SSVD (sezaryen sonrası normal doğum) uzmanları arıyorlar sezaryenin kolay bir ameliyat olmadığını görünce. 

Sezaryen oldum, ameliyattan hemen sonra ayaklandım vs diyenlere de doğrusu inanmıyorum. Vücut bütünlüğünüz bozuluyor. Karnınızı 7 kat kesiyorlar. Sonra oradan çeke çeke çocuk çıkarıp ardından dikiyorlar. Mümkün mü hemen ayaklanmak... Küçücük bir bıçak kesiği olsa elimizde iyileşene kadar aklımız orada oluyor. Kaldı ki neşterle karnınızın yarılmasından bahsediyorsunuz... Tamamen iyi hissetmek için böyle söylediklerine inanıyorum. 

Ben normal doğum yaptım. Bence normal doğumun kötü tarafı sancıları. 17 saat sancı çektim. Zordu, kolay değildi. Açılmam 10 cm olunca gelen ıkınma hissiyle bebek beş dakika içinde doğdu. Yırtılma da oldu, dikişim de vardı ama kesi atılmadığı için zorlanmadım. Sadece ilk günler oturup kalkarken batma hissi oldu, o kadar. Sonra geçti elhamdulillah. Çocuk doğduğu an sancılar da bittiği için kuş gibi rahatlıyorsun. 

Sezaryen riskli, acil durumlar için harika bir alternatif. Ama fıtri bir doğum şekli değil. Zaten doğum diye kabul edilmiyor zira orada başlatıcı olan sen veya çocuk değil; doktor. Doktor kesi atıyor ve bebeği çıkarıyor karnından. Bu bir müdahaledir. Bilhassa normal doğumla uğraşmak istemeyen özel hastane hekimlerinin yönlendirmesi ile gerçekleşen bir müdahale.

Bebek, vajinal doğumla dünyaya gelince ciğerlerindeki suyu atar, o yoldaki yararlı bakterileri alır, bağışıklığı için harika şeylerdir bunlar. Daha bir sürü faydası da var. Bence fıtri olandan uzaklaşmamak lazım. Ancak zorunlu sezaryen ameliyatı olmak zorunda olanlara lafım yok. Benim de ikinci gebeliğim sezaryen olabilir bir risk durumu oluşursa. Yapacak bir şey yok. Ancak oluşsun istemem. Sezaryen sonrası yaşanan sorunları bilmeyen yoktur malum ki. Ben böyle düşünüyorum. Herkesin fikri kendine.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 318 göst.
0 oy
5 cevap 157 göst.
0 oy
7 cevap 309 göst.
3 Haziran 2022 Doğum kategorisinde Selma yusuf (6 puan) sordu
+2 oy
8 cevap 359 göst.
21 Mayıs 2022 Doğum kategorisinde Nurx (15 puan) sordu

650,625 soru

3,425,779 cevap

4,258,056 yorum

183,868 üye

...