0 oy
300 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (32 puan)
Gebelikte şeker yüklemesi ne zamana kadar yapilmali veya mecburimi ? Yapılmaz ise zararı olurmu ?
Gebelik haftası 25+6

4 Cevap

+3 oy
(1,222 puan)
24 ile 28 arasında. Ben kesinlikle yaptırılmalı kararindayim. Şekerim yok falan demeyin gebelikte şeker çıkıyor ve erken doğuma kadar gidiyor. Örnek burada çok kişi yazdı şeker yüklemesi yaptırmamış suyu fazla erkenden doğum yaptı ama yükleme yaptırmış olsaydı dediğim haftalar da diyete başlar çok da güzel sağlıklı bir doğum yapabilirdi. Aç karnına gidiyorsun benim içtiğim içecek çok güzeldi asla mide bulantım olmadı ve kusmadim. Şekerim de çıkmadı. Pişman mıyım değilim ama yaptırmamış olsaydım içimde hep pişmanlık olurdu. 
(2,865 puan)
++++++ birsürü artı sana.
(32 puan)
Bilgilendirme için tesekkurler zaten pişman olacağım şeyi yapmak istemiyorum :)
-Reklam-
0 oy
Daha bugun bir posta konustum bayan 21 haftada doktor ilgikenmemis söylememiş bebegin kilosu ve suyu artinca gebelik sekeri çıkmış yani yapilmali bir zarari yok. Yok ben illa yaptirmayacahim dersen 10 gun sabah aksam aclik tokluk olcum yazio doktora gidilmeli bir gunluk aclik toklukla belli olmuyor.
(32 puan)
O kadar şartlı değilim bilgi amaçlı sorayım dedim gerekirse mecbur yapılacak :))
0 oy
(370 puan)
Kesinlikle yapılmalı hele ailede seker geçmişi varsa kesinlikle yapılmalı

Ben yaptırdım 24 ile 28. hafta arasında yapılıyor bizim bebis haftasına göre önde gidiyordu şeker olabilir dedi doktor yükleme yaptık sınırda çıktı ve günlük kan sekeri takibi ve diyetle çok şükür şeker de bebeğin gelişimi de normale geldi ve ben 1 aydır diyetle kilomu da koruyorum.

Eğer yaptırnaz iseniz ve gizli şekeriniz varsa erken doğum riski ve daha birçok şey olabiliyor şunu düşünün bu riske değer mi?
(32 puan)
Aynen riske girmek istemiyorum bende
0 oy
(446 puan)
28+4 haftalık hamileyim dün kontrole gittim doktor daha zamanı var dedi 3 hafta sonra bidaha gidicem o zaman yapicaz. Bende ne kadar gerekli diye sorduğumda doktor önemli birşey parmaktan kan alıp bakılıyor eğer gerek duyulursa yapıyoruz olmazsa yapmıyoruz zaten dedi ama bence gebelikte hicbisey bosverilmemeli
(32 puan)
Evet öyle doğru ama doktor tavsiyesiyle de hareket edilmeli naçizane fikrim
(446 puan)
Tabiki ben şimdiye kadar doktorum ne derse hep ona göre hareket ettim

648,924 soru

3,419,356 cevap

4,250,551 yorum

183,426 üye

...