0 oy
308 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (26 puan)
Detayli ultrasonda bebegin gelisimi her seyi normal gözüküyor dedi doktor çıktıktan sonra verdiği raporu okudum iki uterin arterde de minimal erken diastolik notch izlenmiştir, klinik gereklilik halinde 26. haftadan sonra doppler kontrol önerilir yaziyor. Randevum p.tesi ama kaygılandım basina gelen var mi?
Gebelik haftası 23+3

4 Cevap

0 oy
(76 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Merhaba, insan kendine dert ediniyor bir de İnternetten okuyup onun bunun başına bu gelmiş vs diye daha çok kaygılanıyor. Detaylı ultrasonda her 2 tarafta çıkmıştı benim hem de dirençli minimal falan değil , doktorum çok kilo almamaya gayret et tansiyonunu takip et yükselirse mutlaka bilgi ver takip edeceğiz dedi. Şu an 38+3 üz oğlum da bende gayet sağlıklıyız çok şükür. Gelişimi haftasıyla uyumlu boyu kilosu yerinde.

Her gebelikte riskler var, detaylı ultrasonun yapılma sebebi bu zaten herhangi bir risk var ise önceden tespit edip tedavi etmek ya da hazırlıklı olmak daha dikkatli takip etmek.

Lütfen rahat olun sizin stresiniz bebeği olumsuz anlamda daha çok etkiler.Doktorunuz zaten en  küçük sorunda sizi bilgilendirip müdahale eder. Hiçbir sorun yaşamadan bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim. 
(26 puan)
Allah razı olsun o kadar iyi geldi ki bu yorumuz Allah hepimizin bebeklerini saglikla kucagimiza almayı nasip etsin, rabbim size kolay bir dogum nasip etsin
(76 puan)
Amin inşallah, hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar kolay doğumlar nasip olsun
-Reklam-
0 oy
(31 puan)
Şuan bu durum bendede var ben 20. Haftamdayim. 
0 oy
(1,048 puan)
Direncli centik olunca bebekte gelisim geriligi cunku bebek beslemez annede ilerleyen donemlerde hiper tansiyon oluyor bende oyle oldu kizim dusuk dogum agirlikli dogdu sizde az minimal cikmis ilerleyip ilerlemedigini kontrol ederler ilerki haftalrda
0 oy
(320 puan)
Bebekte gelişim geriliği olma ihtimali var ve ileriki haftalarda tansiyon ödem olabilir sende.

O yüzden hiçbir şeyi stres yapma benim ilk gebeligim aşırı stresliydi o yüzden 29 haftalık doğum yaptım ama benimki minimal değildi değeri yuksekti.

Şimdi tekrar hamileyim ve değerim minimal önemli değil dedi doktor o yüzden aynı şeyleri yaşamamak için stres yapmıyorum.
(320 puan)
Bende öğrendiğim gibi coraspin başlattı doktorum.
İnşallah sağ salim kucagimiza alırız.
(1,048 puan)
Amin insallah 4.5 haftadan beri coraspin iciyorum 12. Haftada ecopirin 150 lige geciceksin dedi
(320 puan)
Bende hep aynı canım sordum değiştirmeye gerek yok dediler.Hakkimizda hayirlisi
(1,048 puan)
Ayni seyleri yasamak hic istemiyorum  cok cok zordu
(320 puan)
Hemde ne zor canim Allah sağlık sıhhat versin

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 174 göst.
0 oy
0 cevap 117 göst.
0 oy
2 cevap 128 göst.
0 oy
0 cevap 84 göst.
28 Nisan 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Hatice bayrak (42 puan) sordu

649,240 soru

3,420,480 cevap

4,251,973 yorum

183,496 üye

...