0 oy
182 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (47 puan)
kapalı
Kizlar ilk gebeligim merak ediyorum rica etsem annelik tecrübeleriniz nelerdir mesela bebeğin gazıni şöyle çıkardım ya da şöyle rahat emzirdim ya da şunu şöyle yapın bence diyebileceğiniz bişey var mı bana da fikir olsun bende bi takıntı var herşeye hakim olmak istiyorum belkide panik yapıyorum bilemiyorum ama önceden bazı şeyleri bilmiş olursam iyi olur sizin kendinize ait tecrübeleriniz varsa anlatabilir misiniz benim aklıma iki örnek geldi sadece şimdiden teşekkür ederim
Gebelik haftası 27
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

5 Cevap

0 oy
(330 puan)
Yani o kadar uzun ve detaylı bir soru ki bu, tek tek kim nasıl yazsin... Yeri geldikçe sorup öğrenirsiniz bence, şu an bu soruyu kimse net cevaplayamaz. 
-Reklam-
0 oy
(882 puan)
Her bebek farklıdır , her bebeğin karakteri farklıdır bebeğini tanıyarak öğreneceksin yani yeni bir kitaba başlıyor gibi düşün kendini ilk zamanlar çözemediğin şeyi bir süre sonra örnek veriyorum ağlama ses tonundan bile neden ağlıyor çözüceksin.. benim sana önerim ilk dört ay gaz ilacı kullanmaman ben öyle yaptım onun yerine doğumdan önce kiraz çekirdeği kemeri ve patikleri almıştım mikrodalgada bir dakika ısıtıp kullanmıştım gazını ağrısını alıp uykuya rahat dalmasını sağlıyordu.. gelelim gaz pozisyonlarına ilk zamanlar omzuna alıp sırtını sıvazlayarak , yüz üstü yatırıp karnına hafif baskı yaparak dizlerine yatırarak mesela çıkarabilirsin.. bebeğim neden ağlıyor diye panik yapma bebekler duyguları çok iyi hissediyor o yüzden sen ne kadar rahat olursan o da rahat olur anne ne kadar mutlu huzurlu olursa o kadar mutlu bir bebek olur..ilk iki ay üç saatte bir emzir mutlaka ve gazını çıkarıp yan yatır ki kusma durumunda boğulma riski olmasın bi sağ bi sola değiştirerek yatır.. iki ay sonra üç ay itibariyle gece uykuları yavaş yavaş uzuyor ve kendi uyanmaya başlıyor zaten acıkınca..bir de gün içinde yüz üstü koy ki yavaş yavaş boyun kasları güçlensin..bol bol konuş anlat sohbet et aktif bir bebek olur ..bir de sana önerim yeni doğan dönemimden çıkınca şnssmlsrdsm kaçırma sosyal bir bebek olsun :)
(47 puan)
Çok teşekkür ederim uzun uzun cevaplamissiniz
(882 puan)
Rica ederim ne demek bişey olursa özelden de yazabilirsiniz :) elimden geldiğince yardımcı olurum bende bir zamanlar tecrübesizdim zamanla bebeğine göre insan öğreniyor bişeyler :)
(47 puan)
Tamam teşekkür ederim olursa yazarım
(882 puan)
Rica ederim
0 oy
(2,722 puan)
Canim bebek sana göre değil sen bebeğine göre hareket ediyorsun zamanla alışıyorsun nasıl rahat uyur nasıl rahat gazı çıkar nasıl rahat emziririm vs. Bunlar sen ve bebeğine özel mesela ilk 3 ay yarım Kundak diyorlar benim kızım hiç sevmedi yatağında yatiramiyorum Emzik tutmuyor vs. Belki senin bebegin daha sakin olacak gazını rahat çıkaracak inşallah da öyle olur sağlıkla al kucağına hepsine alışırsın kuzum
(47 puan)
Ayyy teşekkür ederim amin inşallah hepimiz sağlıcakla büyütelim yavrularımızı
(2,722 puan)
Amin canım inşallah
0 oy
Dr osman gönülal var yutubede muhakak videolarini izle.

Dogru meme tutuşu videosu var ve sut indirme masajları

Garanti bebek gaz masajı var onu myhakak seyret ve kendine guven dogdugunda ne yapilacak ic gudusel yukleniyor zaten sana. Sonrasi deneme yanioma tecrübe 
(47 puan)
Tamam bakicam teşekkür ederim
0 oy
(433 puan)
Bebeğini dinle ve bebeğine odaklan. O zaten seni yonlendirecek. Bor de youtube'dan Ayşe Öner'in videolarini izleyebilirsin. Çok iyi bir bebek hemsiresi harika gaz masaji videosu var. Benim cok isime yaramisti. 
(47 puan)
Tamam bakicam teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 276 göst.
4 Kasım 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Ebka (572 puan) sordu
0 oy
11 cevap 783 göst.
0 oy
3 cevap 473 göst.
8 Şubat 2019 Doğum kategorisinde Miraveela (66 puan) sordu

649,212 soru

3,420,360 cevap

4,251,762 yorum

183,487 üye

...