0 oy
151 göst.
Doğum kategorisinde (2 puan)
kapalı
Mrb kızlar benim bebeğim 38+4 haftasında dün doktora gittim dedi ki bebeğin çok yukarıda aşağıya inme ihtimali yok sezeryan olmalısın bu hafta içinde bende sezeryan olmak istemiyorum bir hafta daha beklemek istiyorum dedim belki bebeğim aşağı iner sizce iner mi tam gününe kadar belimizi?
Gebelik haftası 38+4
Kapatılma nedeni: Aynı sorunun tekrar tekrar paylaşılması yasaktır. Sorunuzu paylaşatıktan sonra cevaplanması için beklemeniz gerekmektedir.

6 Cevap

0 oy
(474 puan)
Canim inme ihtimali var ama inmese bile suni sanci verir neden sezeryan dediki
-Reklam-
0 oy
(584 puan)
Canım doktor söylese onu yap sonuç o daha iyi bilir allah yardımcın olsun kuzum
0 oy
(1,485 puan)
Başı aşağıda değilse doktoru dinlemelisin bence

38 den sonrada aşağı inmezse yapacak başka birşeyin yok doğum konusunda kesinlikle doktorun önerdiğinin taraftarıyım sizin ve bebeğin durumunu en iyi bilen gören takip eden kişi doktor dikkate alın
0 oy
Benim iki çocuğum da çok yukardaydı kızım doğumda sancı çekerken bile inmedi son anda sezaryene alınmak üzereydim doktor ıkinabiliyosan ıkın dedi çatala alındım vakumla bir kaç kez çekti ve normal şekilde doğdu. Oğlum da aynı şekilde yukardaydı doğuma çok var demişlerdi 39+6 da sancım başladı sabaha kadar evde sancı çektim sabah olduğunda karnım tamamen aşağı inmişti hastaneye gidip 1.5 saat sonra doğum yaptım. Yani herkesin bir olmayabilir doktordan da iyi bilemem tabi ki ama normal doğum yapabilmek mümkün. Doğum esnasında bile bebek kanala girebilir eğer sezaryen istemiyosan denemekte fayda var. 
0 oy
(1,108 puan)
Basinasagida değilse zor dönüyor bacım suni bile verse doğum pozisyonuna girmediği için ne açılma okuyor ne normal doğum bu sefer hem suni sancı cekiyon hemde direk acil sezeryana aliyoar iki kere ağrı sızı çekmiş gibi oluyon doktor daha iyi bilir bebeğini riske atma bence de 
0 oy
(545 puan)
Bebek yukarıda derken bebeğin bası aşağıda ama sanirim değil mi? Ters pozisyonda yani makat geliş değil? Eğer bası aşağıdaysa doğum başladıktan sonra bile aşağı inebilir yani çoğu doktor 41e kadar risk görmüyor, eğer doktorunuzca  da bir risk yoksa bence bekleyin ve bu arada bol bol hareket edin egzersiz yapın yürüyün vs ki doğum hızlansın..  39. Hafta kontrolünde bana da doktor sezeryan olacak gibi ama 41e kadar beklerim 41de suniyle doğumu başlatirim demişti.

40+5de kendi sancimla hastaneye gittik, nisanım gelmişti ama suyum gelmemişti, rahim ağzında açılma yoktu ki rahim ağzım çok uzundu zaten bebek aşağı inmemişti..  sonra açılma olsun diye suni sancı verdiler bir kaç saat icin de açılmam oldu bebek doğum başladıktan sonra aşağı indi ve normal doğum yaptim.

İlgili bir soru bulunamadı

653,047 soru

3,435,467 cevap

4,268,797 yorum

184,564 üye

...