0 oy
408 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (70 puan)
İyi akşamlar kızlar. Bu gun bas donmesınden bayılcak duruma geldım. Gozum kararıp duruyo sureklı. Bal serbetı de ıctım kasık kasık balda yedım duzelme yok. Tansıyonumu olctum normal. 18haftalık hamıleyım hıc bır ılac kullanmıyorum. Cunku ne doktorum ne de saglık ocagı bu durumla ılgılenıyor. Bu gun komsumla konusurken saglık ocagına gıt tahlıllerını yaptır ılaclarını aıle hekımının yazması gerekır dedı. Benım dunyadan haberım yok. Ilk hamılelıyım ve yabancıyım. Deneyımlı olanlar ne gıbı yol ızlememı soylerlerse cok duacı olurum. 
Gebelik haftası 18+2

3 Cevap

0 oy
(1,275 puan)
Sağlık ocağına gidip gebe olduğunuzu bildirmeniz gerekiyor. isterseniz randevu alıp gidin. Şikayetlerinizi anlatın. Kan tahlili yapılır ona göre ilaç verilir. Aşı zamanlarında arayıp çağırırlar sizi. Bebeğinizin de aşı zamanı gelince ararlar.
(70 puan)
Saglık ocagında hamılelık kaydım var. Ama tahlıl felan yapmadılar. Sadece aylar sonra arayıp kılomu ve tansıyonumu sordular. Bılmıyorum dıyınce cagırdılar olcum yapıp kayd ettıler. bıde tetonoz asısı ıcın 20hafta olunca gel dedıler. Hepsı bu kadar
-Reklam-
0 oy
Canım genelde 17. Haftadan sonra vitaminlere başlaman gerekiyor. Belki vitamin düşüklüğünden bu şekil olmuş olabilirsin. Sağlık ocağına gidip tahlil verirsen hamile olduğunu belirtirsen takip altına alırlar. İlaçlarını da verebilirler. 20. Haftanda da tetanoz aşısı için ararlar genelde. Beni her ay arıyorlar nasıl gidiyor ilaçların neler filan diye. 
(70 puan)
Hamıle oldugumu bılıyorlar bıtanem. Hatta hemsıre gıttıgın hastanede ne ilaç yazdılar, hangı ilacı kullanıyorsun dıye sordu. Bı sonrakı ilacın ne olacak haberın varmı dıye sordu bılmıyorum dedım. Sadece tansıyonla kılomu tarttı. Onu da arayıp sormustu. Bılmıyorum dıyınce   gel olcelım demıstı. Gıttıgımde de farklı bı ıslem yapmadı. Bende acemıyım nerden bıleyım hepsıyle saglık ocagının ılgılendıgını. Komsum soylemese daha uyuyordum habersiz. İnan o kadar kotuyum kı bu gun. Ayın 16na anca randevu var. Hemsıreye yazdım randevusuz gelebılırmıyım dıye bakalım ne cevap verecek.
İnşallah işin hal olur canım. Bir an önce kendini toparlasın.
(70 puan)
Ayy inşallah canım Allah razı olsun
0 oy
(799 puan)
Canım benimde ilk gebeliğim ama bn sürekli araştırdım hamileliğimi ilk özelde öğrendim direk sağlık ocağına gittim tahlillerin yaptırdım folik asit ilk 3 ay kullandım şuan tvlerde dizilerde bile folik asit diyolar bunu bilmeyen yoktur ama 18 hafta oldun sen artık multivitamine geçirir seni mesela daha küçükken 2 li tarama testi var şimdi senin 20 haftan geliyor ayrıntılı ultrosona gir doktorlar bir şey demiyor zaten sen hepsinin peşine düş tatanoz aşını yaptırcan sağlık ocağında mesela bnide aramadilar bn hepsini araştırdım okudum kendi kendime buldum aslında aramaları lazım ama onlarda yoğun pandemide. Yeni çıktık zaten malum o yüzden hepsinin peşine sen düş kuzum 
(799 puan)
Onlar zaten bir şey yapmıyor mesela ilk zaman kan vermen lazım 20 haftalıkken 28 haftalıkken felan bunların takibini hep bn yaptım bn istedim bn verdim kan devlette veya özeldede istiyolar orda beklemiyim diye bn diyordum dediğim gibi kuzum hepsinin peşine sen düş normalde aramaları lazım ama bni de aramiyolar hepsinin peşine ben düştüm ayriyetten hastaneye felan da git ister özele ister devlete ama git yani ultroson gir bebeğin nasıl ne durumda bunları öğren hiç bir şeyi ihmal etme :)
(70 puan)
Aynen öyle yapıyorum bitanem. Aramazlarsa ayda bır saglık ocagına mutlaka ugrayacagım artık. Hatta bu gun fena bas donmem var yarın gıtcem kan tahlili ıdrar tahlılı yaptırcam. Sehır hastanesıne gıdıyorum normalde. Pek memnun degılım ama devlet hastanelerı daha beter. Bakalım sonumuz ne olacak
(799 puan)
Evet canım haklısın bnde hamileyim hala doktor geziyorum iyi rahat güzel bı doktor bulana kadar devam etcem az bı zamanım kaldı bide baş dönmesinin nedenide sıcaklar olabilir bazen benimde basim ağrıyor sıcaktan bunaliyorum felan dikkat et ve bol su iç Allah'ım sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı bize nasip etsin inşallah :))
(70 puan)
Amin inşallah balım.
Ankaradayım canım. Gunlerdır yagmur var. Onun dısında ev asırı serın. Dısarıda cıkmıyorum. Sıcakla alakalı degıl yanı tatlım. Yarın tahlıl yaptırcam bakalım ne cıkacak
(799 puan)
Hakkında hayırlısı olsun kuzum inşallah kötü bir şey yoktur :))

644,091 soru

3,401,979 cevap

4,229,269 yorum

182,154 üye

...