0 oy
210 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (305 puan)
Bayanlar benim bı kaç gündür geceleri ayağıma kiramp giriyor yani diz kapagimin ve ayağımın ortası olan yere sizce neden normal mi? Gece uykudan uyanıyorum bugün tam 27 haftalığız.
Gebelik haftası 27

8 Cevap

0 oy
(921 puan)
Canım magnezyum filan kullanıyor musun kramplara iyi geliyor. Bana doktor magnezyum vermişti 
Magnezyum kas ağrılarına, kramplara iyi geliyor canım. 17. Haftamda migrenim var diye vermişti, iki defa da kramp girdi. Şikayetlerimi söyleyince vermişti. Çok şükür bu zamana kadar ne ağrım oldu, ne kramplarım oldu.
(305 puan)
Anladım canım ne güzel bende de yeni başladı kramp birde ben pek ilaç kullanma taraftarinda değilim:)) ama bebeğime bana iyi gelecekse kullanırım.
Ben de pek taraftarı değilim, hayatım boyunca sadece migrenim tuttuğunda kullanırdım mecbur olarak. Ama şimdi günde 5 ilaç kullanıyorum :) vitaminler, magnezyumlar senin için bebek için değil. Bebek senin yediklerinden alıyor vitamini. Bebek senden aldığı için sen de dışarıdan takviye olarak alıyorsun.
(305 puan)
Bende sadece iki tane ilaç kullanıyorum biri kan ilacı diğeri de d vitamini birde geçenlerde kan tahlili vermiştim B12 baya düşmüştü doktorda iğne verdi haftada bı kere onu kullanıyorum ama iki tane kaldı.
Allah kolaylık versin hepimize. Şu an bir an önce sağlıklı doğsa da ilaçları bıraksam mantığıyla günler geçiyor. Ama sen ihmal etme doktoruna söyle çok büyük ihtimal magnezyum yazar krampların için. Eğer doktora zamanın varsa da sade maden suyu tüket günde bir tane. Magnezyum eksikliğini karşılıyor az da olsa.
-Reklam-
0 oy
(22 puan)
Canım ayakta çok kalınca yada çok yorulunca oluyor bende de başladı kaç gündür temizlikle uğraşıyorum akşam yatmadan magnezyum içiyorum o rahatlattı baya
(305 puan)
Canım ben zaten çalışıyorum kamu personeliyim ama isim ayakta değil oturarak arada kalkıp yürüyüş yapıyorum. Magnezyum ne işe yarıyor? İlk gebeliğim. Birde ben öyle temizlik yapamıyorum hemen belim ağrıyor. Hatta sırt üstü hiç yatamam belim ağrır hemen.
(22 puan)
Canım gebelikteki kramplarin genelde kalsiyum ve magnezyum yetersizliğinden kaynaklandığı söyleniyor o yüzden magnezyum takviyesi iyi geliyor
(305 puan)
Anladım canım çok teşekkür ederim. Haftaya kontrolüm var o zaman gidince söylerim.
0 oy
(2,745 puan)
Normal canım doktoruna söyle magnezyum eksikliğinden kaynaklanır sade soda tuketebilirsin doktorun da ilaç verir 
(305 puan)
Tamam canım çok saol.
(2,745 puan)
Rica ederim canım sağlıkla gelsin inşallah
0 oy
(545 puan)
Hamilelikte normal, özellikle bebek biraz iriyse magnezyum ve kalsiyum tüketimine dikkat etmek gerekiyor. Kalsiyum için gunde en az 3 porsiyon süt ürünü, magnezyum için de kramplarin olmaması için her gün 1 adet soda  1 tane muz tüketmek gerekli.

29 haftadayım, 2 hafta önce kontrolüm vardı benim de, doktor magnezyum takviyesi icin henüz erken, 1 adet soda ve 1 tane muz tüketerek gidelim şimdilik eğer artarsa o zaman takviyeye başlarız dedi. Ilk gebeligimde de bebek iri olduğu için çok kramplarim oluyordu o zamanda her gün 1 muz yiyerek hamileliği tamamlamıştım, kramp sıkıntım da böylece artmamıştı.
(305 puan)
Anladım canım çok saol ama soda skntili değil mi sonuçta asitli ve benim yeni başladı kramp bugün tam 27 haftalığız haftaya kontörlüm var birde bebeğimin kilasonu çok merak ediyorum inşallah geride değildir kilasu en son kontrolumde herşey normaldi
(545 puan)
Hayır sıkıntılı değil, genelde öneriyorlar zaten hamilelikte gun de 1 tane sodayı..  bebeğinde her şeyi ıyidir merak etme, kendini bunlarla sıkma, iyi düşün iyi olsun herşey;)
0 oy
(302 puan)
Bolca sut urunleri tüketirseniz emin olun bidaha gramplar olmicaktir
(305 puan)
Canım günde her sabah bı tabak sütle nesquik tuketiyorum. Ama dediğim gibi yeni başladı kramp ve hergun olmuyor dün gece tek bı bacağımda oldu ve şuan üzerine bastığım da hagla acır hafiften
0 oy
(235 puan)
Kan tahlili yaptır kuzum ya magnezyumun düşük yada kan degerlerin 
(305 puan)
Canım en son B12 eksikliği vardı ona da doktorum zaten iğne yazdı haftada bı tane vurunuyorum iki tane kaldı
(235 puan)
Anladım canım oda kramp yapar benim gebelik önceside hep kan degerlerim hepsi ekside demir b kan magnezyum kramplar gebelikten öncede vardı ne kadar ilaç kullansamda vucudum hızla emiyor et tüketmem fazla daha çok sebze tüketirim buna ragmen degerim hep düşüktür gebelikte olunca dahada düştü doguma 36 gün kaldı hayırlısıyla
(305 puan)
Anladım canım rabbim yavrularimizi hayırla ve sağlıkla kucağımiza almayı nasip etsin inşallah. Bizde daha 27 haftalığız bizim var darısı bize gün saymaya insallah. Çocuk zaten her halükarda besleniyor sadece bizde eksiklik olunca işte böyle skntilar ortaya çıkıyor.
(235 puan)
Amin canım inşallah aynen inan gün az kaldıkça zaman geçmiyor rabbim günü çok olanlarıda günlerini sayacak zamana getirsin hayırlısıyla sağlıcakla kucaklarimiza alalim
(305 puan)
Amin inşallah canım.;)
0 oy
(69 puan)
Canım bende de öyle oluyor ağlıyorum resmen çok acı bişey ven sade soda yani maden suyu içiyorum günde 1 tane çok şükür kramp olmuyor 
(305 puan)
Anladım canım benim daha yeni başladı bakalım.
0 oy
(11 puan)
Muz iyi geliyor bende cok çektim kramptan muz sık tükettigim zamanlar girmiyordu
(305 puan)
Günde bende 2 tane muz tuketiyorum canım.

İlgili sorular

651,102 soru

3,427,589 cevap

4,260,138 yorum

184,024 üye

...