+12 oy
942 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1,645 puan)

Merhaba arkadaşlarım, Dün akşam üstü planlı spinal sezaryen oldum özel hastanede. Normal Doğuma engel olan bir durumum olmamasına rağmen tercih ettim, hem heyecan hem sancı korkusu nedeniyle, tamamen pozitif düşüncelerle hazırladım kendimi;

1.Sütümün gelmeme ihtimalini hic düşünmedim, hemen gelecek dedim her zaman doguma dair hayallerim bebegimi emzirmek üzerindeydi ve sütüm hemen geldi:)

2. Canim yanmayacak dedim, yuruyecegim dedim hızlı bir yürüyüş bile yaptım( ağrılarım azicik bir adet ağrısından başka  birsey degildi, suan agri kesici etkisi gecmis olmasına rağmen hiç ağrım yok) Başımda da agri olmadı bomba gibiyim.

3. Gaz problemi de yaşamam dedim oda kendiliğinden gelisti:)( sadece kuru kayısı yedim)

4. Yataktan tek başıma kalktim ve tek başıma yattım,yardım almayı reddettim.

5. Bebegimin uslu olacagini hayal ettim sadece 1 defa agladi, hamilelik boyunca seslendigim ses tonunu duydugu anda sustu bile 

İnanın düşündüğüm herseyi yaşadım, pozitif ihtimallerden başkası hic ama hic olmadı kafamda.

Bunlarin haricinde;

-Sondanın ameliyathane de uyustuktan sonra takılmasın istedim, hiç hissetmedim. Uyusmam geçip ilk yürüyüşümden sonra çıkarttılar kesinlikle can yakmıyor ve arkasına idrar yapmanız isteniyor.

-Spinal icin gerekli işlemi yaparlarken tek yapmanız gereken şey doğru pozisyona uyup kendinizi kasmamak, canınız hic acımıyor hemen ılık ılık ısınıp uyuşmaya başlıyorsunuz o esnada sizi yatiriyorlar.

-Agri hic hissetmedim ama dikme işlemi esnasinda,bebeği çıkarmaları esnasında cekistirmelerini hep hissettim hic rahatsiz etmedi huzursuz olmayın.

-Bebeğimi çıkartmaya başladıkları an kaburgamın en alt kısımlarına basınç uyguladılar,saniyeler içinde bebeğimin sesini duydum. 

- Başladıkları anda bebegin çıkma suresi 5 dakika, benim işlemlerimde yarım saat sürdü bu esnada yukarı ışık kısmında yapılan islemleride izledim, gördüğümü söylemedim engel olurlar diye baya baya izledim rahatsiz olmadım:) Eger görecek olursanız huzursuz olanlar mutlaka uyarın görüşünüzü kapatacaklardir. 

-3 takım aldim yanıma hala 1 tanesi üzerimde, kanamam cok az oluyor benim, depend alıyorsanız mutlaka kendi bedeninizden 1 beden büyük alın sıkmıyor ve inanılmaz bir rahatlık

-Kan uyusmazligimiz vardı eşimle ben Arh(-), eşim 0 rh(+) ve bebeğimiz 0rh(+) olduğu icin kan uyuşmazlığı iğnesi odaya geldiğimde bana hemen yapıldı. 

(Hastaneye giderken ve doğum esnasında tüm sevdiklerime ve burada sifa bekleyen arkadaslarima, yavru isteyen tüm arkadaşlarıma dua ettim) 

Allahim lütfu ve merhametiyle; hamile annelere hayırlı doğumlar, bebek isteyen arkadaşlarıma hayırlı bebekler, sifa bekleyen ruhu daralan karamsarlığa kapılan kardeslerime ferahlık,ve sağlık versin. Sadece ama sadece güzel düşünün, düşündüğünüz şey sizin olacak Allahin izniyle.. 

Allaha emanet olun....


Gebelik haftası 38+5

34 Cevap

0 oy
(79 puan)
Ayyy maşallah size. Ne güzel olumlu yazmışsınız. Benim de ilk gebeliğim. Yaşım 40.herşey normal görünüyor ama bende korkuyorum kaç senedir özlemini çektiğim yavrumu riske atmamak için spinal istiyorum. Şimdi sizin hikayenizi okudum. Rabbim inşallah bana da sizinki gibi bir doğum nasip etsin. Size de yavrunuza sağlıklı huzurlu bir yaşam nasip etsin. 
(1,645 puan)
Bende riske atmamak için spinal istedim bebeğimi yormak istemedim. Hiç endişe etmeyin, kalkıp yürüyün
Allahim sağlıkla almayı nasip etsin yavrunuzu insallah
-Reklam-
0 oy
(90 puan)

Tebrik ederim ederim öncelikle .Çok güzel ve gerçekçi bi yazı olmuş .insanların “aa neden sezaryen “ baskısının anlamsızlığını sorguladığım şu dönemde tam tercüman olmuşsunuz bana :) sağlıcakla büyüsün bebeğiniz 

0 oy
(79 puan)
Ayyy maşallah size. Ne güzel olumlu yazmışsınız. Benim de ilk gebeliğim. Yaşım 40.herşey normal görünüyor ama bende korkuyorum kaç senedir özlemini çektiğim yavrumu riske atmamak için spinal istiyorum. Şimdi sizin hikayenizi okudum. Rabbim inşallah bana da sizinki gibi bir doğum nasip etsin. Size de yavrunuza sağlıklı huzurlu bir yaşam nasip etsin. Herşey gönlünüzce olsun
0 oy
(77 puan)
Kardeşim hepsini okudum ne de güzel düşünmüşsün valla benim panik atak var korkum da var biraz doğuma engel olacak sağlık problemim var sanırım bende Sezaryen oolabilirim senin yazını görünce daha bı mutlu ve pozitif oldum teşekkür ederim Rabb'im gönlünce yaşatsın seni eşini evladını. Analı babalı büyüsün inşallah.
0 oy
(845 puan)
Ay cok guzel yazmissin herseyi.kendim dogurmusum gbi okudum valla cok mutlu oldum.bende allahin izniyle sezeryn olcam senn gbi pozitif dusuncem bundan sonraki sennki gbi guzel gecsin dogumum.5 hfta kaldi doguma allahin iznyle.rabbim bizlerede nasip etsin sagsalim kucgmza almyi senin gibi pozitif dgum hikayesi yazmayi;) bu arada gozun aydin olsun cnm rabbim size bagislasin bebeginizi.
0 oy
(15 puan)
Ya ne güzel bir postrabbim analı babal8 büyütmeyi nasip etsin inşallah ama ben hiç öyle değilim  mesela en çok korktuğum bir problemim var göğüs uclarimin olmaması bu durum çok rahatsız ediyor  bebeğimi emziremeyecegimden korkuyorum inşallah doğumdan sonra çıkarlar ve bebeğimi kucagima alıp emzirmek nasip olur ve bu durumu yaşayan herkese  şifa diliyorum❤️
0 oy
(126 puan)
Ayyyyyyyyyy ne güzel böyle anlatmışsınız herşeyi detayı detayına 2 Haziranda planlı sezaryan olacağım inşallah. Cok güzel etki etti bende sağ salim kucağına almayı hastaneden çıkmayı nasip etsin Rabbim içinde de bana. Allah analı babalı sağlıklı  büyütmeyi nasip etsin inşallah.
0 oy
(111 puan)
Sanki herkesin boyle dogum hikayesi dinlemeye ihtiyaci vardi cok tesekkurler o kadar guzel anlatmissiniz ki  hersey dusuncede bitiyo bizdeeee guzel dusuncelerle dolduralim kendimizi :))
0 oy
(1,654 puan)
Valla güzel anlatmışsın. Bende ilkini normal yaptım ikinciyi isteğe bağlı sezeryan istiyorum inşallah olur bnmde :))
0 oy
(25 puan)
Ne güzel yazmışsın ya 

Bizde sağlıklı bir bebek bekliyoruz 

Yüce rabbim nasip edecek inşallah 

Duanız icinde çok sağolun 

Allah razı olsun sağlıklı bir şekilde buyutun yavrunuzu
0 oy
(79 puan)
Guzel ve olumlu hikayenizin aynısından kendime de diliyorum ve Allah güzel bir ömür nasip etsin diyorum. 
0 oy
(146 puan)

Maşallah size. Ne güzel tane tane anlatmışsınız. Dualarınız için de Allah razı olsun. İnşallah biz de yavrumuzu sağlıkla kucağımıza alırız. :)

0 oy
(114 puan)
Sezeryan doğumdan sanki kurbanda kesilecekmis gibi bahsedenlerden gına gelmişti içim açıldı şu yazıyı okuyunca umarım herşey gönlünce olur çok geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün
0 oy
(715 puan)
Ayy senin gibi pozitif arkadaslar lazim buraya gercekten bende sezeryan olmak istiyorum  korkuyordum ilk sezeryanim olacak gercekten bana iyi bir moral oldu Allah bebegini anali babası buyutsun hayirli evlat olur inşallah bana dua wdrmisin huzurum icin 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 355 göst.
0 oy
5 cevap 401 göst.
0 oy
20 cevap 857 göst.

651,149 soru

3,427,835 cevap

4,260,425 yorum

184,041 üye

...